Ελλείψεις: Πώς θα βρίσκετε το φάρμακό σας στο app του Υπουργείου Υγείας – Το ελληνικό case study

Ελλείψεις: Πώς θα βρίσκετε το φάρμακό σας στο app του Υπουργείου Υγείας – Το ελληνικό case study

Ο Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, Άρης Αγγελής, εξηγεί στο ygeiamou.gr πώς λειτουργεί η καινοτόμος εφαρμογή για τις ελλείψεις φαρμάκων και πώς θα διευκολύνει τους πολίτες

farmaka
Case study για άλλες χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης αποτελεί το ελληνικό Ηλεκτρονικό Σύστημα Παρακολούθησης Διακίνησης Φαρμάκων (ΗΣΠΑΔΙΦ). Η ηλεκτρονική πλατφόρμα τροφοδοτείται καθημερινά με δεδομένα μιας ομάδας φαρμάκων από τις αρχές του 2024 και μόλις ολοκληρωθούν οι διεργασίες εξασφάλισης της εγκυρότητάς τους θα δημιουργηθεί σχετικό application για τα κινητά όλων των πολιτών, το οποίο θα τους διευκολύνει στην αναζήτηση σκευασμάτων που θα παρακολουθούνται από το σύστημα.
Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρώπη που λειτουργεί ένα τέτοιο σύστημα, δίνοντας το παράδειγμα σε άλλες χώρες να λάβουν παρόμοιες πρωτοβουλίες προκειμένου να ελέγξουν προβλήματα διαθεσιμότητας φαρμάκων. Ο επικεφαλής της προσπάθειας, Γενικός Γραμματέας Στρατηγικού Σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, Δρ. Άρης Αγγελής, εξηγεί στο ygeiamou.gr την ακριβή λειτουργία της πλατφόρμας και τον απώτερο σκοπό για την μακροπρόθεσμη πρόβλεψη των ελλείψεων, ενός πολυπαραγοντικού προβλήματος που ταλανίζει τόσο την ελληνική όσο και την ευρωπαϊκή και παγκόσμια αγορά φαρμάκων σε μόνιμη βάση πλέον.
Κλείσιμο
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης