Ογκολογικοί ασθενείς: Η πρώτη κλινική για survivors λειτουργεί ήδη στο Αττικό Νοσοκομείο
Μέχρι σήμερα προσφέρονται υπηρεσίες σε 38 ασενείς που έχουν περάσει καρκίνο του μαστού - Στόχος η επέκταση της λειτουργίας σε όσους ασθενείς έχουν ανάγκη
Η πρώτη survivors clinic λειτουργεί εδώ και περίπου εννέα μήνες στο νοσοκομείο «Αττικόν», βοηθώντας ασθενείς που επιβίωσαν από τον καρκίνο στον τρόπο ζωής της μετά τη νόσο εποχής.
Με υποστηρικτικές υπηρεσίες για διατροφή, συνταγογράφηση θεραπευτικής άσκησης, ψυχοθεραπεία, καθώς και φροντίδα ύπνου και εθισμών, το ιατρείο καθοδηγεί τους επιβιώσαντες στη φάση της αποκατάστασης, βασιζόμενο σε κατευθυντήριες που έχουν μελετηθεί.
Μέχρι σήμερα, η κλινική προσφέρει τις υπηρεσίες της σε 38 ασθενείς που έχουν περάσει καρκίνο του μαστού, ωστόσο ο σκοπός είναι η επέκταση της λειτουργίας για ογκολογικούς ασθενείς με κάθε τύπο καρκίνου, καθώς και έφηβους και νέους ανθρώπους που έχουν βγει νικητές στη μάχη με την ασθένεια. Μάλιστα, είναι εφικτός ο προγραμματισμός ραντεβού μέσω του συστήματος για ραντεβού στο ΕΣΥ, το «1535». Όσοι ενδιαφέρονται μπορούν να το αναζητήσουν ως «Ιατρείο Υποστηρικτικής Ιατρικής».
Πώς η τεχνητή νοημοσύνη θα μας πάρει πρώτα το βαρετό, μετά ότι είναι «ρουτίνα» και στο τέλος την ίδια την ανάγκη για δουλειά και γιατί αυτό μπορεί να είναι το καλύτερο πράγμα που μας συνέβη εδώ και χιλιάδες χρόνια. Ή μήπως όχι;
Μια πρωτοβουλία του καφέ NESCAFÉ® φέρνει παιδιά της ΚΥΔΩΝ Special Team και παιδιά εργαζομένων της Nestlé στο ίδιο γήπεδο, δείχνοντας στην πράξη ότι ο αθλητισμός μπορεί να δημιουργεί χώρο για όλους.
Μέσα από τη σειρά «Πετυχαίνουμε μαζί 2026: Success Stories», τα METRO Cash & Carry δίνουν τον λόγο στους ανθρώπους του κλάδου Ho.Re.Ca. για να μιλήσουν για τις επιχειρήσεις τους, τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν και τις συνεργασίες που συμβάλλουν στην εξέλιξή τους.