Καρδιολογική διημερίδα στο «Ελπίς»: νέες καινοτόμες θεραπείες

Καρδιολογική διημερίδα στο «Ελπίς»: νέες καινοτόμες θεραπείες

Στο συνέδριο θα γίνει αναφορά στα νεότερα δεδομένα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια

diimerida
Τα καρδιαγγειακά νοσήματα αποτελούν ένα από τα μεγαλύτερα πρόβλημα υγείας στη σύγχρονη εποχή  και αποτελούν την πρώτη αιτία θανάτου στις σύγχρονες δυτικές κοινωνίες. Στην Ευρώπη, το 49% όλων των θανάτων προέρχεται από τα καρδιαγγειακά νοσήματα, και από́ αυτούς ποσοστό 55% αφορά τις γυναίκες και 43% τους άνδρες. Στη στεφανιαία νόσο οφείλεται περίπου το 50% αυτών των θανάτων και σχεδόν το 1/3 στα Α.Ε.Ε. Σημαντική επίσης θέση κατέχουν οι αρρυθμίες, οι βαλβιδοπάθειες, η καρδιακή ανεπάρκεια και άλλες λιγότερο ίσως συχνές καταστάσεις.

            Εξαιτίας αυτής της απειλής επιβάλλεται η δημιουργία και η υλοποίηση εκπαιδευτικών προγραμμάτων και Συνεδρίων με στόχο τη συνεχή, πολυδιάστατη και επίκαιρη ενημέρωση. Ένα τέτοιο στόχο έχει και η πραγματοποίηση της ετήσιας διημερίδας της Καρδιολογικής Κλινικής του Νοσοκομείου «ΕΛΠΙΣ» με θεματικό αντικείμενο: «Καρδιαγγειακές Παθήσεις: Διαγνωστικά Διλήμματα και Θεραπευτικές Επιλογές», η οποία θα διεξαχθεί στο Ξενοδοχείο Caravel 17-18 Σεπτεμβρίου 2021 σε υβριδική μορφή (φυσική παρουσία ή διαδικτυακά), με τη συμμετοχή διακεκριμένων και έμπειρων ομιλητών στο συγκεκριμένο πεδίο της Καρδιολογίας.  Πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής του συνεδρίου είναι  αναπληρωτής καθηγητής Αθανάσιος Γ. Τρίκας (φωτογραφία), συντονιστής διευθυντής της καρδιολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Ελπις»

            Η εξέλιξη της επιστήμης γενικότερα είναι αλματώδης τα τελευταία χρόνια. Ειδικότερα στην Ιατρική προκύπτουν συνεχώς νέα δεδομένα που αφορούν τόσο την κατανόηση των παθοφυσιολογικών μηχανισμών, τη διαγνωστική προσπέλαση, όσο και τον τρόπο αντιμετώπισης των διαφόρων νοσημάτων. Στην Καρδιολογία ιδιαίτερα έχει παρατηρηθεί σημαντική πρόοδος σε ένα ευρύ φάσμα που αφορά την στεφανιαία νόσο, τις βαλβιδοπάθειες, τις αρρυθμίες, την καρδιακή ανεπάρκεια. Συχνά οι νέες θεραπείες που προτείνονται είναι ανατρεπτικές, έρχονται να ταράξουν τα νερά και με νέες, επαναστατικές πολλές φορές, μεθόδους να αυξήσουν σε μεγάλο βαθμό την επιτυχία στην αντιμετώπιση πολλών παθολογικών καταστάσεων. Ασφαλώς προκύπτουν και διλήμματα που αφορούν τόσο στη διάγνωση όσο και στην εφαρμοζόμενη θεραπεία, τα οποία όμως μέσα από την επιστημονική αντιπαράθεση οδηγούν στη βέλτιστη αντιμετώπιση του καρδιολογικού ασθενούς.

            Στο συνέδριο θα γίνει λεπτομερής αναφορά στα νεότερα δεδομένα που έχουν προκύψει τα τελευταία χρόνια στο χώρο της Καρδιολογίας και αφορούν την παθοφυσιολογία των διαφόρων νοσημάτων, την καλύτερη διαστρωμάτωση κινδύνου των καρδιολογικών ασθενών, τις νέες τεχνικές διάγνωσης με την εφαρμογή νέων τεχνολογιών αλλά και στις νεότερες μεθόδους θεραπείας είτε φαρμακευτικές είτε επεμβατικές των καρδιακών νόσων. Με τη συμμετοχή διακεκριμένων και έμπειρων καρδιολόγων, εξειδικευμένων στους διαφόρους τομείς της Καρδιολογίας, θα συζητηθούν τα όλα τα νεότερα δεδομένα και θα γίνει προσπάθεια να αναλυθούν και να διαλευκανθούν οποιαδήποτε διλήμματα προκύπτουν από την αναδυόμενη γνώση και πρόοδο.

Δείτε τον κατάλογο με τους συμμετέχοντες και το πρόγραμμα

ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-6
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-8
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-9
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-10
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-11
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-12
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-13
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-14
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-15
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-18
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-22
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-23
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-24
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-25
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-26
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-27
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-28
ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ-ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ-ΕΛΠΙΣ-ΤΡΙΚΑΣ-29


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης