Γιατί η Bild ψηφίζει Ικαρία: Το φαγητό, η σιέστα και... το τακτικό σεξ

Γιατί η Bild ψηφίζει Ικαρία: Το φαγητό, η σιέστα και... το τακτικό σεξ

Η γερμανική εφημερίδα γράφει ότι οι κάτοικοι του ελληνικού νησιού έχουν τη συνταγή για υγιή γεράματα

ikaria09
«Δαγκωτό» Ικαρία ψηφίζει ο ταξιδιωτικός οδηγός της γερμανικής εφημερίδας «Bild» καθώς, όπως επισημαίνει το σχετικό άρθρο, οι κάτοικοι του ελληνικού νησιού έχουν την την συνταγή για υγιή γεράματα.

Για τους Ικαριώτες, στο μέλι, τα λαχανικά, τα φρούτα, τα δημητριακά ολικής άλεσης, τα άγρια βότανα και το τοπικό κόκκινο κρασί κρύβεται το μυστικό της μακροζωίας. Αλλά και στον απογευματινό ύπνο.

Οι κάτοικοι του νησιού συνομιλούν με τους γείτονες και κάνουν μεγάλες βόλτες στο λοφώδες νησί. Μερικοί ηλικιωμένοι το ρίχνουν στο χορό καθώς δεν αισθάνονται ποτέ ότι γέρασαν, όπως λένε.

Στην Ικαρία οι άνθρωποι ζουν περισσότερο από οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη.

«Όποιοι κι αν είναι οι λόγοι, το ποσοστό των 90χρονων στην Ικαρία είναι στην πραγματικότητα δέκα φορές υψηλότερο από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», όπως αναφέρει στο «Travel Book» η γερμανική εφημερίδα.

Καταγράφονται επίσης στο νησί λιγότερα κρούσματα καρκίνου, καρδιακής προσβολής και περιπτώσεις άνοιας σε σχέση με τις περισσότερες περιοχές του κόσμου.

Όταν οι «New York Times» είχαν δημοσιεύσει το 2012 ένα άρθρο για την Ικαρία, υπό τον τίτλο: «Το νησί όπου οι άνθρωποι ξεχνούν να πεθάνουν» το νησί του Αιγαίου βρέθηκε στα διεθνή πρωτοσέλιδα με τους επιστήμονες να στρέφουν την έρευνά τους στους γηραιούς κατοίκους.

Κλείσιμο
Ένας από τους ερευνητές που προσπάθησαν να λύσουν το αίνιγμα της μακροζωίας των Ικαριωτών ήταν ο Έλληνας Καρδιολόγος Χριστόδουλος Στεφανάδης.

Ο Έλληνας γιατρός είχε πάρει συνέντευξη από 284 άντρες, ηλικίας 65 έως 99 ετών. Οκτώ στους δέκα δήλωσαν ότι ήταν τακτικά σεξουαλικά ενεργοί, όπως αναφέρει σε παλαιότερο δημοσίευμά της η εφημερίδα «Südwest Presse», γράφει η «Bild»

Εκτός από το τακτικό σεξ, η μακροζωία των Ικαριωτών, σύμφωνα με τον γιατρό Χριστόδουλο Στεφανάδη, οφείλεται επίσης και σε άλλους παράγοντες: πολλή άσκηση, λίγο άγχος και υγιεινή διατροφή.

Ωστόσο, εκτός από τους ηλικιωμένους κατοίκους της, η Ικαρία είναι επίσης ένα νησί για διακοπές - κυρίως για όσους αναζητούν όμορφες παραλίες, γαλήνη και καθαρή φύση.

Ειδήσεις σήμερα:

Οι προβληματισμοί και τα μέχρι τώρα δεδομένα για τα τεστ αντισωμάτων κατά του κορωνοϊού

Γιατί ο συνωστισμός χτυπάει καμπανάκι στις αρχές - Εντατικά «μαθήματα» στα νησιά

Κράξιμο για τη Θεσσαλονικιά «παρουσιάστρια» μετά το επεισόδιο με τον Χαρδαλιά: Κάποιος να τη μαζέψει
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης