Τουρισμός: Η Austrian Airlines αυξάνει κατά 20% τον αριθμό των ναυλωμένων πτήσεων προς Ελλάδα

Τουρισμός: Η Austrian Airlines αυξάνει κατά 20% τον αριθμό των ναυλωμένων πτήσεων προς Ελλάδα

Η Αυστρία αυξάνει τις προγραμματισμένες πτήσεις προς την Ελλάδα τον Ιούλιο με την επιφύλαξη νέων περιορισμών - Το πρόγραμμα πτήσεων για τον Αύγουστο αναμένεται ότι θα ανακοινωθεί σύντομα

austrian_airlines
Αύξηση κατά 20%, έναντι 5% που είχε αρχικά προγραμματιστεί, έναντι του Ιουλίου 2019, του αριθμού των ναυλωμένων πτήσεων προς Ελλάδα ανακοίνωσε η Austrian Airlines, με την επιφύλαξη νέων επίσημων περιορισμών.

Την ίδια ώρα, το πρόγραμμα πτήσεων για τον Αύγουστο βρίσκεται σε εξέλιξη και θα ανακοινωθεί σύντομα.

Η αυστριακή εταιρεία από τον Ιούλιο θα ξεκινήσει εκ νέου διηπειρωτικές πτήσεις. Δύο εβδομάδες μετά την επανάληψη των πτήσεων, αεροσκάφη των μεγάλων αποστάσεων θα απογειωθούν ξανά, αρχικά προς Μπανγκόκ, Σικάγο, Νέα Υόρκη και Ουάσινγκτον, ενώ, όπως τόνισε το μέλος του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Αντρέας Ότο, η καλή ζήτηση επιτρέπει να συνεχίσει να αυξάνεται η προσφορά σε επιπλέον προορισμούς.

Έως και 70 πτήσεις την εβδομάδα στην προ-κορωνοϊού εποχή

Στην προ-κορωνοϊού εποχή, και συγκεκριμένα στα μέσα του περασμένου Δεκεμβρίου, ο εθνικός αερομεταφορέας της Αυστρίας (Austrian Airlines), παρουσιάζοντας το πρόγραμμά του για το 2020 προέβλεπε για φέτος το καλοκαίρι, έως και 70 πτήσεις την εβδομάδα, δηλαδή 12 περισσότερες από το 2019,  προς 19 προορισμούς στην Ελλάδα.

Κλείσιμο
Έπειτα από μία σχεδόν πεντάχρονη διακοπή, θα δρομολογούνταν από τον Μάιο και πάλι απευθείας πτήσεις από τη Βιέννη προς την Καβάλα και προς την Σάμο, που θα προστίθενταν στους προορισμούς στην Ελλάδα, με τους οποίους οι Austrian Airlines συνέδεαν κατά τους θερινούς μήνες τις κυριότερες αυστριακές πόλεις.

Στο πρόγραμμα προβλεπόταν επίσης ότι οι εβδομαδιαίες πτήσεις προς τη Ρόδο θα αυξάνονταν από τις τρεις σε οκτώ, όπως επίσης θα αυξάνονταν από τέσσερις σε επτά οι πτήσεις προς το Ηράκλειο. Κατά μία επιπλέον, σε πέντε, επρόκειτο να αυξηθούν οι πτήσεις προς την Κέρκυρα, και σε σε τρεις εκείνες προς την Κω, ενώ αμετάβλητες θα παρέμεναν στο θερινό πρόγραμμα οι πτήσεις προς τους «κλασικούς» προορισμούς Ζάκυνθο, Κάρπαθο, Μύκονο και Σκιάθο.


Με μάσκα στο αεροπλάνο

Οι Αυστριακές Αερογραμμές ανακοίνωσαν ότι οι επιβάτες στο αεροπλάνο και στο αεροδρόμιο της Βιέννης πρέπει να χρησιμοποιούν προστατευτική μάσκα, την οποία, όπως συμβαίνει και στις άλλες δημόσιες συγκοινωνίες, θα πρέπει να φέρουν οι ίδιοι μαζί τους.

Επιπλέον, οι ταξιδιώτες καλούνται να λάβουν υπόψη τους τους ισχύοντες κανονισμούς εισόδου και καραντίνας των αντίστοιχων προορισμών κατά τον προγραμματισμό του ταξιδιού τους, ενώ, όπως υπογραμμίζεται, μπορεί να υπάρχουν μεγαλύτεροι χρόνοι αναμονής στους ελέγχους ασφαλείας λόγω των κανονισμών υγιεινής.

Ειδήσεις σήμερα:

Ώρες αγωνίας για τον 50χρονο στον Υμηττό - Βγήκε για μία... συνηθισμένη βόλτα και εξαφανίστηκε!

Από την Φινλανδία στην Ελλάδα: Ανάρπαστα τα τουριστικά πακέτα για Φινλανδούς τουρίστες

Ένταλμα σύλληψης για τον δισεκατομμυριούχο αντιπρόεδρο της Samsung
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης