Κέρκυρα: Απέτυχε η διάρρηξη και… τούμπαρε το Ι.Χ. των δραστών!
Οι δράστες πρόλαβαν να εξαφανιστούν πεζή πριν φτάσουν οι αστυνομικοί
Μάνος Τσαγκαράκης
Δεν τους… ήθελε με τίποτα η τύχη δύο διαρρήκτες οι οποίοι έβαλαν στο μάτι ένα περίπτερο στην περιοχή της Αλεπούς, στην Κέρκυρα! Όχι μόνο δεν κατάφεραν να το διαρρήξουν γιατί έγιναν αντιληπτοί, αλλά και ενεπλάκησαν σε τροχαίο κατά την διαφυγή τους.
Όλα έγιναν λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα της Τρίτης, όταν οι κάτοικοι της περιοχής άκουσαν θορύβους, βγήκαν στα μπαλκόνια και είδαν τους δυο αγνώστους –που, σύμφωνα με μαρτυρίες, ήταν Ρομά- να παραβιάζουν το περίπτερο. Αμέσως έβαλαν τις φωνές αιφνιδιάζοντάς τους, ενώ ταυτόχρονα ειδοποιούσαν την Αστυνομία.
Οι δράστες μπήκαν βιαστικά σε ένα κόκκινο αυτοκίνητο και προσπάθησαν να διαφύγουν με μεγάλη ταχύτητα. Όμως, ο οδηγός έχασε τον έλεγχο και το αυτοκίνητο βγήκε από τον δρόμο με αποτέλεσμα να πέσει σε έναν μαντρότοιχο και να ανατραπεί! Παρ’ όλα αυτά, οι επιβάτες κατάφεραν να εξαφανιστούν πεζή πριν φτάσουν οι αστυνομικοί. Το αυτοκίνητο εξετάζεται για αποτυπώματα και γενετικό υλικό, ενώ ερευνάται αν ανήκε στους δράστες ή ήταν κλεμμένο.
Στο νησί που το ελληνικό καλοκαίρι συναντά το πολυτελές lifestyle και οι κοσμικές παραλίες συνυπάρχουν με πιο ήσυχες γωνιές, συνεχίστηκε το διάστημα 1 με 3 Ιουλίου το φετινό πρόγραμμα Plastic Free Greece, με τέσσερις δράσεις καθαρισμού που έφεραν το πρόβλημα στην επιφάνεια (και στις σωστές του διαστάσεις).