Ανδρέας Γεωργίου: Από υπάλληλος σε fast food, κυρίαρχος στο prime time

Ανδρέας Γεωργίου: Από υπάλληλος σε fast food, κυρίαρχος στο prime time

Ο δημιουργός και πρωταγωνιστής του «Μπρούσκο», Ανδρέας Γεωργίου, μιλά για τις ανατροπές και τα νέα πρόσωπα που θα δούμε φέτος στο πετυχημένο σίριαλ και δηλώνει ότι δεν θα αναφερθεί ποτέ ξανά στην προσωπική του ζωή, αλλά και ότι πιστεύει στους έρωτες άνευ όρων και ορίων

Ανδρέας Γεωργίου: Από υπάλληλος σε fast food, κυρίαρχος στο prime time
Ο Ανδρέας Γεωργίου μπορεί να γεννήθηκε στην Αγγλία αλλά μεγάλωσε στην Αγία Νάπα της Κύπρου. Η αναζήτησή του για σπουδές τον οδήγησε ξανά στο Λονδίνο, όπου τελείωσε Media Communication και συνέχισε με Bachelor στη σκηνοθεσία. Το ταλέντο του αναγνωρίστηκε αμέσως μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του, καθώς βρήκε δουλειά ως διευθυντής παραγωγής σε σίριαλ, στο κανάλι SIGMA της Κύπρου. Πεποίθησή του πάντα ήταν ότι πρέπει να ξεκινάς από χαμηλά για να φτάσεις ψηλά, ενώ απώτερος στόχος του να γίνει ηθοποιός και σκηνοθέτης. Κάτι που δεν κατακτήθηκε εύκολα αφού στο ενδιάμεσο της διαδρομής του αναγκάστηκε, προκειμένου να βγάλει τα προς το ζην, να κάνει πολλές ετερόκλητες δουλειές παράλληλα με τις σπουδές του. Εχει δουλέψει σε φαστ φουντ, αλλά και ως πωλητής, ενασχολήσεις που τον κάνουν να νιώθει σήμερα περήφανος αφού στηρίχθηκε αποκλειστικά στις δυνάμεις του. Δεν είναι τυχαίο, άλλωστε, το ότι σήμερα όλη η Ελλάδα, η Κύπρος και άλλες επτά χώρες παρακολουθούν συστηματικά το «Μπρούσκο», στο οποίο πρωταγωνιστεί και υπογράφει τη σκηνοθεσία, αλλά και το «Ρουά Ματ», του οποίου έχει τη σκηνοθετική επιμέλεια. 

Εξελίξεις στο «Μπρούσκο»
Η επιτυχημένη σειρά συνεχίζεται και φέτος για τρίτη χρονιά και ο Ανδρέας εκμυστηρεύεται κάποιες από τις εξελίξεις. «Το “Μπρούσκο” έχει ένα καινούριο στοίχημα να κερδίσει. Από τις 7 το απόγευμα, που προβαλλόταν καθημερινά, δίνουμε πλέον ραντεβού με τους τηλεθεατές μας στις 9 το βράδυ, σε prime time ζώνη. Αυτό είναι για εμάς μια πρόκληση να δουλέψουμε ακόμα παραπάνω. Φέτος η σειρά είναι ανανεωμένη από ιστορίες, έχει νέα πρόσωπα και αυτό φέρνει ενέργεια», τονίζει. Οσο για τα καινούρια πρόσωπα, «είναι ο Χάρης Γρηγορόπουλος, που δένει ωραία με την ιστορία της Κωνσταντίνας και του Μανωλιού, ο Μάνος Γαβράς στον ρόλο του Νικηφόρου, που έρχεται και δεν καταλαβαίνουμε τι ακριβώς είναι, αλλά θα επηρεάσει τους πάντες στο σίριαλ. Δεν θα μπορούμε να καταλάβουμε ποιος είναι ο κακός. Ο Νικηφόρος; Ο Διαμαντής; Υπάρχει κάποιος πίσω από τον Διαμαντή;», αποκαλύπτει αφήνοντας κάποια υπονοούμενα να αιωρούνται. Ποια στιγμή, όμως, έχει ξεχωρίσει στα νέα γυρίσματα; «Η σκηνή που συνειδητοποιεί η Μελίνα ότι η Μάρθα είναι μια μάνα που θέλει το παιδί της. Και βλέπουμε τη Μελίνα να το σκέφτεται αν θα κρατήσει το παιδί ή όχι. Και δένεται με τη μητέρα σε μια στιγμή που δεν το περιμένεις. Είναι μια πολύ ωραία ιστορία στο “Μπρούσκο” φέτος», απαντά ο Ανδρέας. 

Κλείσιμο
Ο Αχιλλέας στο σίριαλ είναι πολύ ανατρεπτικός, αλλά τι κοινά μπορεί να έχει με τον πραγματικό Ανδρέα; «Μοιάζουν στις αντιδράσεις και το κοινό μας χαρακτηριστικό είναι το πείσμα μας», λέει ο ίδιος και συνεχίζει: «Οταν βάζουμε έναν στόχο θέλουμε να τα καταφέρουμε. Κατά τα άλλα, ο Αχιλλέας έχει αρκετή υπερβολή. Στη ζωή μου έχω ζήσει υπερβολικά κάποιες φορές, αλλά χωρίς να το επιδιώξω».



Το στοίχημα της σκηνοθεσίας
Πέρα όμως από ηθοποιός, είναι και ο σκηνοθέτης της σειράς. Πόσο δύσκολο είναι να πρωταγωνιστείς και να σκηνοθετείς μαζί και σε ποιο από τα δύο θεωρεί ότι είναι καλύτερος: «Δεν είναι δύσκολο γιατί έχω μυηθεί σε αυτόν τον τρόπο δουλειάς. Την πρώτη φορά που το έκανα στο σίριαλ “Ασπρα μπαλόνια”, μετά από αρκετές ώρες δουλειάς συνειδητοποίησα ότι μπορώ να το κάνω μια χαρά. Και οι άνθρωποι με τους οποίους συνεργαστήκαμε δουλέψαμε ως ομάδα και πετύχαμε. Τώρα, αν κάνω την αυτοκριτική μου, νομίζω ότι είμαι καλύτερος σκηνοθέτης από ηθοποιός», ομολογεί. Αλήθεια, ένιωσε κάποια στιγμή ότι χάνει την ισορροπία του λόγω της τεράστιας αναγνωρισιμότητας που απέκτησε από τη συμμετοχή του στο σίριαλ; «Οχι, γιατί πριν από δέκα χρόνια κατάλαβα ότι όλα αυτά είναι εφήμερα. Οταν έκανα το σίριαλ “31 δρόμοι” στο MEGA, κάθε μέρα χτυπούσε το τηλέφωνό μου. Οταν το σίριαλ δεν έκανε την αναμενόμενη επιτυχία, σταμάτησε να χτυπά κι έμεινα με τους ανθρώπους που είχα από παλιά. Ευτυχώς, αυτή η δουλειά με έμαθε πολλά. Εμαθα από τα λάθη μου». Τότε ήταν που επέστρεψε στην Κύπρο και για ένα διάστημα δούλεψε ως ηθοποιός, ενώ παράλληλα έστησε το καινούριο του project ως δημιουργός του σίριαλ «Αλλού ξημερωμένοι». «Μετά συνάντησα τη Βάνα Δημητρίου και δέσαμε από την πρώτη στιγμή», θυμάται. Αραγε, αν είχε τη Βάνα στο σίριαλ «31 δρόμοι», θα ήταν διαφορετικά; «Θα ήταν άλλη σειρά, δηλαδή αυτή που θα έπρεπε», παραδέχεται. «Αλλο καστ, διαφορετικό σενάριο, άλλη οπτική. Και γενικά για να πετύχεις στη δουλειά χρειάζεσαι καλή ομάδα, η μονάδα δεν πετυχαίνει», απαντά με ειλικρίνεια και χαμόγελο.

Οι δυσκολίες, το θέατρο και η αγάπη του για την Ελλάδα
Η ζωή του πάντως δεν ήταν στρωμένη με ροδοπέταλα και συνεχείς επιτυχίες. «Εζησα πολλές δύσκολες στιγμές αλλά σταθμούς όπως ήταν το ξαφνικό τέλος του σίριαλ “31 δρόμοι”, που με έκανε να περάσω στο επόμενο βήμα. Αλλά και όταν πριν από λίγα χρόνια έκλεισαν οι τράπεζες στην Κύπρο και είχαμε την οικονομική κρίση, το κανάλι SIGMA δεν μας πλήρωνε και δυσκολεύτηκα ως παραγωγός γιατί αναγκάστηκα να αλλάξω “οικογένεια”. Τότε ήταν που έφυγα και πήγα στον ΑΝΤ1. Ηταν μεγάλη απόφαση το να φύγω, αλλά ευτυχώς χαίρομαι για τη συνεργασία που προέκυψε», ομολογεί.



Με τους συμπρωταγωνιστές του στην τηλεοπτική σειρά «Μπρούσκο» Ελένη Βαΐτσου (πάνω) και Μάνο Γαβρά (κάτω)



Οσο για το θέατρο, είναι ένας χώρος ακόμα άγνωστος σε εκείνον στον οποίο δεν έχει δοκιμάσει ακόμα. Για τους περισσότερους συναδέλφους του, η ολοκλήρωση ενός ηθοποιού έρχεται στο θεατρικό σανίδι. Ωστόσο, τι πιστεύει ο Ανδρέας; «Το φοβάμαι το θέατρο γιατί δεν το έχω δοκιμάσει. Δεν είναι ότι είμαι ο καλύτερος ηθοποιός, αλλά το μοντάζ βοηθάει. Δεν γνωρίζω πώς είναι στο σανίδι γιατί δεν έχεις δεύτερη ευκαιρία. Παρ’ όλα αυτά, όταν υπάρξει ο σκηνοθέτης που θα θέλει να με πλάσει, θα το κάνω». Στο μεταξύ η ζωή του μοιράζεται μεταξύ Κύπρου και Ελλάδας, όσο τουλάχιστον το επιτρέπει ο ελάχιστος ελεύθερος χρόνος του: «Οταν έρχομαι στην Ελλάδα είμαι άλλος άνθρωπος. Λατρεύω την Ελλάδα, είναι πηγή έμπνευσης για μένα, είναι ένας όμορφος πίνακας. Θα ήθελα να έχω βάση την Αθήνα».

Προσωπική ζωή, συζήτηση «κομμένη»!
Η στροφή της κουβέντας μας στην προσωπική τους ζωή φαίνεται να τον ζορίζει. Τόσο ώστε ευθύς αμέσως να σπεύσει να ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να μιλήσει γι’ αυτήν ποτέ ξανά. Τα δεκάδες δημοσιεύματα που προκάλεσε η είδηση της τελευταίας σχέσης του που ανήκει πλέον στο παρελθόν με την Ελευθερία Ελευθερίου και η συνεχής αναμέτρησή του με τα media είναι οι βασικοί λόγοι για την τωρινή του στάση. Ρωτώντας τον σχετικά, η απάντησή του έρχεται ορθά κοφτά: «Δεν πρόκειται να μιλήσω ξανά για την προσωπική μου ζωή. Θέλω ο κόσμος να γνωρίζει τη δουλειά μου και όχι την προσωπική μου ζωή. Αυτή δεν αφορά κανέναν». Πώς αντιδρά, όμως, στα δημοσιεύματα που επιμένουν να ασχολούνται με τα προσωπικά του; «Ειλικρινά δεν τα διαβάζω. Η αλήθεια είναι ότι στο παρελθόν με εντυπωσίαζε και λίγο με επηρέαζε, αλλά τώρα δεν με νοιάζει», λέει με ειλικρίνεια. 



Ο νεαρός ηθοποιός και σκηνοθέτης είναι αντικειμενικά ένας γοητευτικός άντρας, ο οποίος χάρη στη δημοσιότητα που έχει αποκτήσει είδε τις μετοχές του να ανεβαίνουν στο χρηματιστήριο των  γυναικών. Ο ίδιος αρκείται να σχολιάσει: «Αυτό που μπορώ να πω είναι ότι στα social media γενικότερα έχω μεγάλη ανταπόκριση», λέει γελώντας. Μήπως στο πίσω μέρος του μυαλού του έχει την ανασφάλεια ότι μπορεί να γοητεύονται από τον ηθοποιό και όχι από τον άνθρωπο; Η απάντησή του έρχεται αυθόρμητα: «Οχι, δεν έχω δεύτερη σκέψη γιατί πιστεύω πολύ στο ένστικτό μου. Ασε που μετά από λίγο καιρό οι άνθρωποι αποκαλύπτονται. Πάντως, όταν ακολουθώ το ένστικτό μου, συνήθως δεν πέφτω έξω. Δεν έχω τέτοια ανασφάλεια. Και δεν σου κρύβω ότι όσες φορές δεν ακολούθησα το ένστικτό μου στην προσωπική μου ζωή, έπεσα έξω». Αραγε τη ζωή του τη ζει έντονα όπως κάνει και με τη δουλειά του; «Ναι, πιστεύω στους έρωτες άνευ όρων και ορίων. Πρέπει τη ζωή σου να τη ζεις με πάθος, όπως και τη δουλειά σου», καταλήγει.















Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης