Basketball Champions League, Σζομπατέλι - ΠΑΟΚ 76-66: «Πλήρωσε» τα λάθη του ο Δικέφαλος

Basketball Champions League, Σζομπατέλι - ΠΑΟΚ 76-66: «Πλήρωσε» τα λάθη του ο Δικέφαλος

Ο ΠΑΟΚ υπέπεσε σε τέσσερα λάθη στα τελευταία λεπτά του αγώνα στην Ουγγαρία με τη Σζομπατέλι με συνέπεια να γνωρίσει τη δεύτερη ήττα του στη διοργάνωση από την ομώνυμη ομάδα με 76-66, για τη δεύτερη αγωνιστική του BCL

paok
Ο ΠΑΟΚ χαρακτηρίστηκε από αγωνιστικά σκαμπανεβάσματα στο πρώτο ημίχρονο, αυτά του κόστισαν απέναντι σε μια ομάδα περιορισμένης ικανότητας όπως η Σζομπατέλι. Όταν η επιθετική λειτουργία του ήταν καλή τόσο σε επίπεδο επιλογών όσο και λειτουργίας transition παιχνιδιού είχε τον έλεγχο, έτσι εξάλλου προηγήθηκε με 11-20 (8:30) με κύριους εκφραστές τους Μπεστ, Εγεκέζε και Νόουλς.

Αυτό που του έλειψε ήταν η διάρκεια καθώς σ’ εκείνο το σημείο δέχθηκε σερί 11-0 και οι γηπεδούχοι (με κορυφαίο τον Μπένκε) απέκτησαν το προβάδισμα (22-20, 12’). Καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε ρυθμό στο παιχνίδι της στο δεύτερο δεκάλεπτο. Ο ΠΑΟΚ προσπάθησε να λειτουργήσει μέσα από ατομικές προσπάθειες (κυρίως του Σμιθ), η Σζομπατέλι μάταια έψαξε σκορ μέσα από το μακρινό σουτ, έκανε εύκολα και το λάθος (σ. σ. είχε 11 στο τέλος του πρώτου μέρους) και το ημίχρονο έκλεισε με σκορ 32-34 υπέρ της ελληνικής ομάδας.

Οι δύο ομάδες συνέχιζαν να βασίζονται στο… ένστικτο των παικτών και στο τρίτο δεκάλεπτο με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά ήταν πιο αποτελεσματικές στην τελικήμ προσπάθεια. Ο ΠΑΟΚ είχε πολυφωνία στην επίθεση, σε αντίθεση με τη Σζομπατέλι η οποία βασίστηκε στον Περλ (46-47, 26’). Οι δύο ομάδες συνέχισαν χέρι-χέρι μέχρι το τέλος της περιόδου (55-56) η οποία έκλεισε με έμμεσο τρίποντο του Ουίγκινς.

Οι γηπεδούχοι άρχισαν στην τελευταία περίοδο με 6-0 σερί (61-56, 33’). Ο ΠΑΟΚ είχε πρόβλημα και στις δύο πλευρές του παρκέ. Η ελληνική ομάδα άλλαξε την άμυνά της σε ζώνη, περιόρισε τη δράση των γηπεδούχων και μείωσε σε 63-62 (36’). Στις επόμενες τέσσερις επιθέσεις του ο ΠΑΟΚ είχε α) επιθετικό φάουλ του Σαρικόπουλου β) λάθος αλλά και 0/2 βολές από τον Λιούις, γ) λάθος του Άνταμ Σμιθ. Έτσι η Σζομπατέλι αξιοποίησε την ευκαιρία και ξέφυγε με 72-62 (38’) κι εκεί τελείωσε το παιχνίδι.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Η Σζομπατέλι είχε μεγαλύτερη επιθυμία νίκης, απέδειξε επίσης την ικανότητά της στο κλέψιμο στην τελευταία περίοδο με τρία συνεχόμενα. Οι Ούγγροι περιόρισαν την ελληνική ομάδα στους 10 πόντους στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Περλ έκανε εξαιρετικό παιχνίδι για τους γηπεδούχους, ενώ ο Τζουβόντε Περλ έβαλε τη σφραγίδα του σε άμυνα και σε επίθεση στα τελευταία λεπτά, ενώ ο Μπένκε ήταν αξιόπιστη λύση καθ’ όλη τη διάρκεια του αγώνα.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Κουίντον Χούκερ έκανε δύο κλεψίματα στην τελευταία περίοδο και γενικώς είχε γεμάτη στατιστική.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Κακό παιχνίδι από τον Τζεκουάν Λιούις, δεν φάνηκε καθόλου ο Μπεστ, ενώ ο Σμιθ έκανε καθοριστικά λάθη στην τελευταία περίοδο. Παραμένει εκτός ρυθμού ο Βαγγέλης Μαργαρίτης.

ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Ο ΠΑΟΚ έκανε τέσσερα διαδοχικά λάθη στην επίθεσή του στα τελευταία τέσσερα λεπτά και δέχθηκε εννιά πόντους.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Η λειτουργία των δύο ομάδων στην επίθεση ήταν για κλάματα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το εντυπωσιακό κάρφωμα του Αντουέιν Ουίγκινς στο πρώτο δεκάλεπτο.

Τα δεκάλεπτα: 16-20, 32-34, 55-56, 76-66

Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης