La Liga: «Αυτοκτόνησε» η Μπιλμπάο, στον πάτο η Εσπανιόλ, τετράδα η Ρεάλ Σοσιεδάδ

La Liga: «Αυτοκτόνησε» η Μπιλμπάο, στον πάτο η Εσπανιόλ, τετράδα η Ρεάλ Σοσιεδάδ

Ούτε τώρα επέστρεψε στις νίκες η Μπιλμπάο - Ένα γκολ του Εκαμπί ήταν αρκετό για τη Βιγιαρεάλ, ώστε να φύγει με τη νίκη (1-0) από την έδρα της Εσπανιόλ, η οποία παρέμεινε στις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας - Oι Βάσκοι νίκησαν 3-1 την Μπέτις στο πλαίσιο της 9ης αγωνιστικής και έπιασαν την Ατλέτικο Μαδρίτης στην τέταρτη θέση της La Liga

atletiko
Όρθια στο «Σαν Μαμές» η Βαγιαδολίδ



Η ομάδα του Σέρχιο ήρθε 1-1 στην έδρα της Αθλέτικ Μπιλμπάο και άφησε τους γηπεδούχους εκτός πρώτης εξάδας, αφού βρέθηκαν στο -1 από τη Βιγιαρεάλ, που νωρίτερα «καθάρισε» την Εσπανιόλ.

Οι Βάσκοι έβγαλαν μόνοι τους τα μάτιά τους, αφού, έχοντας το προβάδισμα, με αυτογκόλ του Ινίγο Μαρτίνεθ (που δεν έδιωξε προς τα έξω, αλλά προς την εστία) στο 71ο λεπτό χάρισαν τον βαθμό στους φιλοξενούμενους. Έτσι, δεν εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρον το τέρμα του Ινάκι Γουίλιαμς, που στο 33’ πέρασε και τον Φεραντέθ προτού στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Ως εκ τούτου, η ομάδα του Γκαριτάνο παρέμεινε χωρίς νίκη για τέταρτο σερί ματς πρωταθλήματος και δείχνει ότι… χάνει λάδια.

«Απόδραση» από την Καταλονία για τη Βιγιαρεάλ!

Κλείσιμο

Το «κίτρινο υποβρύχιο»… τορπίλισε (1-0) την Εσπανιόλ, η οποία έμεινε χωρίς νίκη για πέμπτη συνεχόμενη αγωνιστική, με αποτέλεσμα να παραμείνει και στον… πάτο της βαθμολογίας. Το μοναδικό τέρμα της αναμέτρησης σημείωσε ο Εκαμπί στο 17’.

Από νωρίς μπήκε δυνατά στην αναμέτρηση η Βιγιαρεάλ και μάλιστα κατάφερε να βρει το γκολ με το Εκαμπί στο 17ο λεπτό. Έκτοτε, το ματς ισορρόπησε, με τις δύο ομάδες να είχαν καλές στιγμές εκατέρωθεν, αλλά το σκορ να μην αλλάζει μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου.

Καλό ρυθμό είχε και το δεύτερο μέρος της αναμέτρησης, με τους γηπεδούχους να ήταν λίγο πιο πιεστικοί, με το «κίτρινο υποβρύχιο» να είχε αρκεστεί σε πιο παθητικό ρόλο. Ωστόσο, οι Καταλανοί δεν κατάφεραν να βρουν τον δρόμο προς τα δίχτυα και έτσι η Βιγιαρεάλ έφυγε με τη νίκη.

Ακόμα μία ομάδα που επωφελήθηκε της διακοπής του πρωταθλήματος έγινε η Ρεάλ Σοσιεδάδ


Η Σοσιεδάδ αν και προερχόταν από δύο ήττες επιβλήθηκε 3-1 της Μπέτις για την 9η αγωνιστική της Primera Division.

Το εν λόγω αποτέλεσμα αποκτά ακόμα μεγαλύτερες διαστάσεις, δεδομένου του ότι, μόλις στο 12’, οι γηπεδούχοι έμειναν πίσω στο σκορ από το τέρμα του Λορέν Μορόν, που ήταν το 7ο του στο πρωτάθλημα με τη φανέλα των «βερδιμπλάνκος». Στη συνέχεια, όμως, η Σοσιεδάδ ανέβασε την πίεσή της κάτι που μετουσιώθηκε σε δύο τέρματα πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου...

Αρχικά, στο 23’ ύστερα από εκτέλεση φάουλ επικράτησε μία μικρή «αναμπουμπούλα» στην περιοχή της Μπέτις, με αποτέλεσμα ο Τσάβι Γκαρσία να στείλει κατά λάθος την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Σαν να μην έφτανε αυτό για τους φιλοξενούμενους, 13 λεπτά αργότερα είδαν την μπάλα να καταλήγει για δεύτερη φορά στα δίχτυα τους, από υπέροχο μονοκόμματο σουτ του Γούλιαν Χοσέ!

Αν και έπεσε ο ρυθμός στο δεύτερο μέρος, η βάσκικη ομάδα βρήκε και τρίτο τέρμα με τον Πορτού στο 58’. Ένα αποτέλεσμα, το οποίο έμεινε μέχρι τέλους παρά τα δύο δοκάρια των φιλοξενούμενων, με τους Χοακίν στο 67’ και Τσάβι Γκαρσία στο 75’.

Έτσι, οι γηπεδούχοι έφτασαν τους 16 πόντους, όσους δηλαδή έχει και η Ατλέτικο, με την οποία ισοβαθμούν στην τέταρτη θέση. Από την άλλη, η Μπέτις δεν καταφέρνει να κερδίσει για πέμπτη φορά τις τελευταίες έξι αγωνιστικές, με αποτέλεσμα πλέον να βρίσκεται εντός της ζώνης υποβιβασμού (18η).
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης