Basketball Champions League, ΠΑΟΚ-Βενέτσια 77-76: Νίκη στο θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Γκος!

Basketball Champions League, ΠΑΟΚ-Βενέτσια 77-76: Νίκη στο θρίλερ με πρωταγωνιστή τον Γκος!

Ο Φιλ Γκος «σκότωσε» τη Βενέτσια καθώς την υποχρέωσε στην πρώτη εκτός έδρας ήττα της σ’ ένα συγκλονιστικό παιχνίδι στο PAOK SPORTS ARENA - Ο Αμερικανός σημείωσε 11 πόντους στην τελευταία περίοδο και οδήγησε τον ΠΑΟΚ στην 5η διαδοχική νίκη του με 77-76 επί της ιταλικής ομάδας

4651658
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, μάλλον ισχύει το… «την σκότωσε» γιατί την αγαπούσε καθώς ο Γκος υπήρξε αρχηγός της Βενέτσια και δεν έκρυψε ποτέ τις όμορφες στιγμές που έζησε στην ιταλική ομάδα. Επαγγελματικά όμως έπρεπε να την «πληγώσει» και το έκανε καθώς ήταν ο κορυφαίος του ΠΑΟΚ.

Μέσα από την άμυνά του, ο ΠΑΟΚ είχε τον απόλυτο έλεγχο του ρυθμού στο πρώτο ημίχρονο περιορίζοντας μια φύσει επιθετική ομάδα στους 37 πόντους. Επιθετικά, Γιανίκ Μορέιρα και Λίνος Χρυσικόπουλος ήταν εξαιρετικοί στο πρώτο δεκάλεπτο, ειδικά ο πρώτος με τους 12 πόντους που σημείωσε στα πρώτα επτά λεπτά (18-11). Στο τέλος της περιόδου, η ελληνική ομάδα είχε προβάδισμα οκτώ πόντων (25-17) παίρνοντας πόντους από μακρινή απόσταση από τον Χάτσερ.

Ο Δικέφαλος έκανε εξαιρετικό ξεκίνημα στη δεύτερη περίοδο καθώς ο Χρυσικόπουλος έδωσε λύσεις και οδήγησε στο +14 (31-17, 11’) διατηρώντας το ποσοστό του ΠΑΟΚ στα δίποντα σε πολύ υψηλό επίπεδο έπειτα από τα 10/13 στην πρώτη περίοδο. Ο Φιλ Γκος διατήρησε αυτή τη διαφορά (43-29, 18’), αλλά στα τελευταία δύο λεπτά η ομάδα του Ηλία Παπαθεοδώρου δεν ήλεγξε το μακρινού σουτ της Βενέτσια καθώς τα δύο τρίποντα που σημείωσε η ιταλική ομάδα τη δυνατότητα να μειώσει σε 46-37 στο τέλος του ημιχρόνου.

Σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο, ο ΠΑΟΚ ήταν τρομερά δυσλειτουργικός στην επίθεση στο 3ο δεκάλεπτο έχοντας 2/14 σουτ. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι η ελληνική ομάδα έμεινε περίπου εννιά λεπτά χωρίς καλάθι εντός παιδειάς. Έτσι από το 49-41 (23’), η Βενέτσια έκανε 0-9 σερί και προηγήθηκε με 49-50 (26’). Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με σκορ 55-54.

Η ιταλική ομάδα άρχισε στην τελευταία περίοδο με 0-7 σερί (55-61, 31:30). Ο ΠΑΟΚ απάντησε με τον ίδια τρόπο (62-62, 34’). Η ελληνική ομάδα έδωσε το μακρινό σουτ στη Βενέτσια, η τελευταία δεν το εκμεταλλεύτηκε και ο ΠΑΟΚ προηγήθηκε με 70-67, 2’45’’ πριν το τέλος. Ο Φιλ Γκος «σκότωσε» την παλιά του ομάδα 65’’ πριν το τέλος με ένα απίστευτο τρίποντο (σ. σ. το τρίτο στην τελευταία περίοδο) διαμορφώνοντας το +5 (73-68) για την ομάδα του. Οι Ιταλοί προσπάθησαν να αντιδράσουν αλλά ο ΠΑΟΚ τους υποχρέωσε στην πρώτη εκτός έδρας ήττα τους στη σεζόν.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Ο ΠΑΟΚ έπαιξε εξαιρετική άμυνα στα τελευταία οκτώ λεπτά του αγώνα, έβαλε παράλληλα όλα τα μεγάλα σουτ με τον Γκος, ενώ η Βενέτσια μετά από έξι διαδοχικά άστοχα τρίποντα, σημείωσε δύο στο τέλος δίχως όμως να έχει χρόνο στη διάθεσή της.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Φιλ Γκος είναι ο αδιαμφισβήτητος ηγέτης του ΠΑΟΚ και το απέδειξε στην τελευταία περίοδο με τους 11 πόντους που σημείωσε από τους 20 συνολικά. Τον ακολούθησε ο Λίνος Χρυσικόπουλος ο οποίος «τελείωσε» τις δύο από τις τρεις φάσεις που πήρε στο post στο τέλος.

ΑΦΑΝΗΣ ΗΡΩΑΣ: Ο Ντάριους Γκάρετ με τις άμυνες που έβγαλε αλλά και το απίστευτο φόλοου που έβαλε 15’’ πριν το τέλος κάνοντας το 75-70.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο ΠΑΟΚ περιμένει περισσότερα από τους Χάτσερ, Αθηναίου. Η δε Βενέτσια πήρε ελάχιστα πράγματα από τους ψηλούς της (Ουάτ, Μπιλίνγκα, Βίντμαρ).

Κλείσιμο
ΣΗΜΕΙΟ-ΚΛΕΙΔΙ: Τα μεγάλα τρίποντα του Φιλ Γκος στην τελευταία περίοδο.

ΤΙ ΠΕΤΑΝΕ: Ο ΠΑΟΚ… την 3η περίοδο. Η Βενέτσια έδειξε λανθασμένη επιμονή στο τρίποντο στην τελευταία περίοδο.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Το απίστευτο κάρφωμα του Τζαμάλ Τζόουνς στο… πρόσωπο του Μίτσελ Ουάτ.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 46-37, 55-54, 77-76
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης