Euroleague: Μπασκόνια-Παναθηναϊκός 86-77: Όταν ξύπνησε ήταν πολύ αργά

Euroleague: Μπασκόνια-Παναθηναϊκός 86-77: Όταν ξύπνησε ήταν πολύ αργά

Το σύνδρομο των εκτός έδρας αγώνων χτύπησε τον Παναθηναϊκό και στη Βιτόρια όπου γνώρισε την 4η ήττα του σε 5 αγώνες! - Ο συγκλονιστικός Λάνγκφορντ (33 πόντους) στη Δ' περίοδο πήγε να γυρίσει μόνος του τη διαφορά των 18 πόντων (από 73-55, 81-75), αλλά η ανατροπή έμεινε στη μέση

4630985
Το πολυπόθητο μεγάλο «διπλό» που ψάχνει εδώ και καιρό ο Παναθηναϊκός στην EuroLeague θα πάρει... και άλλη παράταση τη φετινή σεζόν. Όπως αποδείχθηκε ένας κούκος δεν μπόρεσε να φέρει την άνοιξη στους «πράσινους» με τον Λάνγκφορντ να κάνει τα... πάντα στην τελευταία περίοδο, αλλά να μην αποτρέπει την 4η ήττα της ελληνικής ομάδας στην φετινή EuroLeague.

Οι «πράσινοι» δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν στις απαιτήσεις του αγώνα στη Βιτόρια και αυτό οφείλεται σε μεγάλο βαθμό στο κακό αγωνιστικό πρόσωπο του Νικ Καλάθη.

Ο αρχηγός της ομάδας ίσως και να πραγματοποίησε το χειρότερο παιχνίδι του με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και ουσιαστικά ήταν και... δεν ήταν στο παρκέ της «Fernando Buesa Arena». Λογικό και επόμενο να «κοπεί» ο Παναθηναϊκός στη μέση.

Ο Λάνγκφορντ με προσωπικές ενέργειες στο «ένας εναντίον ενός» προσπάθησε να αποτρέψει την κατάσταση στην τελευταία περίοδο, αλλά όπως αποδείχθηκε ήταν ήδη πολύ αργά. Συγκεκριμένα πέτυχε 33 πόντους με 8/10 δίποντα, 2/5 τρίποντα και 11/14 βολές ενώ ο Νίκος Παππάς ήταν εκείνος που προσπάθησε καθ' όλη τη διάρκεια του πρώτου ημιχρόνου.
Η Μπασκόνια βρήκε λύσεις στο «ζωγραφιστό» ενώ είχε τις απαντήσεις έξω από τα 6.75 μέτρα κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να «ροκανίσει» την διαφορά. Άλλωστε τα 10/16 τρίποντα των Βάσκων αποδεικνύουν του λόγου το αληθές!

Το ματς
Κλείσιμο
Στο ξεκίνημα του ματς ο Παναθηναϊκός παρουσίασε ξανά τις ίδιες αδυναμίες στο «ζωγραφιστό» με τους Σενγκέλια (11π.) και Πουαριέ (4π.) να κάνουν... πάρτι έχοντας πετύχει τους 15 από τους 20 πόντους της Μπασκόνια στο πρώτο δεκάλεπτο (20-12). Μάλιστα είχαν 5/9 σουτ και 4/4 βολές ενώ είχαν μαζέψει και τα πέντε από τα 10 ριμπάουντ της ομάδας τους. Από την άλλη, οι «πράσινοι» όχι μόνο δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν τους ψηλούς των Βάσκων, αλλά αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα και στην επίθεση, κάτι που φάνηκε από τα 5/14 σουτ εντός παιδιάς, ενώ είχαν μόλις 4 ριμπάουντ στο σύνολο. Λογικό και επόμενο να βρεθεί πίσω στο σκορ με οκτώ πόντους διαφορά και αυτό διότι δεν είχε τις «απαντήσεις» στους Βάσκους που είχαν επιβάλλει πλήρως τον ρυθμό τους.

Κάτι που έγινε στο πρώτο μισό της δεύτερης περιόδου. Το διάστημα, δηλαδή, που ο Νίκος Παππάς πήρε την κατάσταση στα χέρια του και με συνεχόμενους πόντους ήταν εκείνος που «ροκάνισε» την διαφορά έχοντας την αμέριστη συμπαράσταση του Ίαν Βουγιούκα! Αμφότεροι οδήγησαν τους «πράσινους» σε ένα επιμέρους 18-9 με το οποίο ο Παναθηναϊκός μείωσε στον πόντο (31-30) τέσσερα λεπτά πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Μάλιστα σε αυτό το διάστημα ο Πασκουάλ έπαιξε με Παππά-Λάνγκφορντ στην περιφέρεια και αυτό διότι ήταν εκτός... ματς, τόσο ο Καλάθης (1/4 σουτ, 1 ασίστ, 3 λάθη) όσο και ο Λεκαβίτσιους στο σύντομο χρονικό διάστημα που αγωνίστηκε.

Το γεγονός αυτό δε άφησαν ανεκμετάλλευτο οι Βάσκοι οι οποίοι στο τελευταίο τετράλεπτο του ημιχρόνου πραγματοποίησαν ένα δικό τους επιμέρους 13-2 και έστειλαν τον δείκτη του σκορ στο +12 (44-32) ακριβώς στο ημίχρονο. Ένα διάστημα που είχαν επτά ριμπάουντ περισσότερα (17-10) και περισσότερες από τις διπλάσιες ασίστ (12-5). Επίσης σούταραν με 54% στα δίποντα (12/22), 50% στα τρίποντα (4/8) και 89% στις βολές (8/9) ενώ ο Παναθηναϊκός είχε αντίστοιχα 50% στα δίποντα (10/20), 33% στα τρίποντα (2/6) αλλά και 6/6 βολές.

Ο Καλάθης συνέχισε και στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου να... παραπατάει στο παρκέ της «Fernando Buesa Arena» με τους Λάνγκφορντ και Λάσμε να «κατεβάζουν» την διαφορά στους επτά πόντους (50-43 στο 23') αλλά να... χάνουν την ευκαιρία να τη φτάσουν στους πέντε ή στους έξι. Αντ' αυτού είδε την Μπασκόνια να εκμεταλλεύεται την εν λόγω αδυναμία με αποτέλεσμα να τη στείλει ξανά στο +12 (55-43) στο 25'. Και να 'ταν μόνο αυτό; Όποτε προσπαθούσαν οι «πράσινοι» να γίνουν ανταγωνιστικοί (55-47 στο 26') οι παίκτες του Περάσοβιτς απαντούσαν με... τρίποντο και ο Παναθηναϊκός έκανε λάθος! Αποτέλεσμα; Ο δείκτης του σκορ να φτάσει και στο +13 (60-47 στο 27') μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα και να εκτοξευτεί και στο +18 για την Μπασκόνια (73-55) λίγο πριν από το τέλος της τρίτης περιόδου.

Η τέταρτη και τελευταία περίοδος αποτέλεσε... τυπική διαδικασία. Ούτε ο Παναθηναϊκός είχε τα αποθέματα για να διεκδικήσει κάτι καλύτερο σε αυτό το ματς και το μόνο που έκαναν οι Βάσκοι ήταν να διατηρούν σταθερά το προβάδισμα. Τουλάχιστον μέχρι το επιθετικό ξεσπασμα του Κιθ Λάνγκφορντ, ο οποίος έμοιαζε... ασταμάτητος με αποτέλεσμα να ρίξει τη διαφορά και στους έξι πόντους (81-75). Όμως ένα δικό του άστοχο τρίποντο και ένα εύστοχο τρίποντο του Τζάνινγκ έφεραν εκ νέου τη διαφορά στο +9 για τη Μπασκόνια ένα λεπτό πριν από το τέλος.

ΝΙΚΗΣΕ ΓΙΑΤΙ: Πρώτον είχε 10/16 τρίποντα η Μπασκόνια. Φοβερό ποσοστό αναλογικά μεμ τις προσπάθειες που πήραν οι παίκτες του Περάσοβιτς. Από εκεί και πέρα πήρε 11 ριμπάουντ περισσότερα (30-19) εκ των οποίων 10 επιθετικά. Και φυσικά που περιόρισαν οι Βάσκοι τον Νικ Καλάθη που έμεινε στους 2 ασίστ.

ΕΚΑΝΑΝ ΤΗΝ ΔΙΑΦΟΡΑ: Ο Τζέισον Γκρέιντζερ ήταν ο πιο σταθερός παίκτης της Μπασκόνια τόσο στην επίθεση (11π., 3/4τρίπ., 4ασ.) όσο και στην άμυνα, ενώ ο Σενγκέλια ήταν εκείνος που εδωσε την ώθηση και την διαφορά στη Μπασκόνια στο ξεκίνημα του ματς.

ΠΕΡΑΣΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΚΟΥΜΠΗΣΑΝ: Ο Νικ Καλάθης δεν βοήθησε καθόλου τον Παναθηναϊκό, σε αυτό το ματς, ενώ εκτός αγώνα και οι Λεκαβίτσιους, Αντετοκούνμπο.

ΣΗΜΕΙΟ – ΚΛΕΙΔΙ: Η στιγμή που ο Ματ Τζάνινγκ ευστόχησε σε τρίποντο δύο λεπτά πριν από το τέλος με το σκορ στο 81-75. Στην αμέσως προηγούμενη φάση ο φοβερός Λάνγκφορντ αστόχησε σε δικό του τρίποντο για το -3 και ο Παναθηναϊκός δέχτηκε το σουτ έξω από τα 6.75 μέτρα.

ΑΦΑΝΕΙΣ «ΗΡΩΕΣ»: Ο Ματ Τζάνινγκ ήταν ο παίκτης-κλειδί με καθοριστικά τρίποντα κάθε φορά που ο Παναθηναϊκός προσπαθούσε να πλησιάσει στο σκορ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Ένα φοβερό κάρφωμα του Τόκο Σενγκέλια στο πρώτο ημίχρονο, ο οποίος ρόλαρε το κορμί του και κάρφωσε με όλη του τη δύναμη στο καλάθι του Παναθηναϊκού.

TI ΠΕΤΑΝΕ: Ο Παναθηναϊκός τα 12 λάθη και τα 11 χαμένα ριμπάουντ, με τους Βάσκους να έχουν και 10 επιθετικά έναντι 3. Η Μπασκόνια τα 17 λάθη και τις επιπόλαιες επιλογές στο τέλος.

Τα δεκάλεπτα: 20-12, 44-32, 73-55, 86-77
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης