Κλοντ Πιελ: «Η Λέστερ από δω και πέρα θα παίζει για να τιμά τη μνήμη του προέδρου»

Κλοντ Πιελ: «Η Λέστερ από δω και πέρα θα παίζει για να τιμά τη μνήμη του προέδρου»

Οι «αλεπούδες» ετοιμάζονται για το πρώτο τους ματς μετά τον τραγικό θάνατο του Βιχάι Σριβανταναπράμπα

clod_piel_arthro
Αύριο συμπληρώνεται ακριβώς μια εβδομάδα από το τραγικό δυστύχημα του με την πτώση του ελικοπτέρου που μετέφερε τον ιδιοκτήτη της Λέστερ και τέσσερις ακόμη ανθρώπους έξω από το γήπεδο του συλλόγου.

Ο αγώνας της Λέστερ για το Λιγκ Καπ που ήταν προγραμματισμένος μεσοβδόμαδα αναβλήθηκε, ωστόσο αύριο η ομάδα θα αγωνιστεί κανονικά στην έδρα της Κάρντιφ για την Premier League και ο Γάλλος τεχνικός Κλοντ Πιέλ εξήγησε γιατί δεν ζητήθηκε αναβολή.

«Το να παίξουμε ποδόσφαιρο αυτή τη στιγμή δεν είναι η πρώτη μας σκέψη. Αλλά για αυτή την εβδομάδα, αλλά και για όλα τα παιχνίδια από δω και πέρα θα παίζουμε για να τιμούμε τη μνήμη ενός ανθρώπου έκανε τόσα πολλά για τον σύλλογο», είπε ο Γάλλος και φανερά συγκινημένος συμπλήρωσε:

«Το αποτέλεσμα δεν είναι τόσο σημαντικό, όσο είναι η διάθεση μας για να δώσουμε τα πάντα μέσα στο γήπεδο προκειμένου να τιμήσουμε τον πρόεδρο μας. Κι είμαι πεπεισμένος βλέποντας τους παίκτες μου μέσα στο γήπεδο ότι είναι έτοιμοι να βγάλουν τον καλύτερο τους εαυτό».

Κλείσιμο
Ο Πιελ ρωτήθηκε συγκεκριμένα για την κατάσταση του Κάσπερ Σμάιχελ που είναι ένας από τους παλαιότερους παίκτες της ομάδας κι από την πρώτη στιγμή είχε βρεθεί στο χώρο του ατυχήματος.

«Βιώνει μια δύσκολη κατάσταση καθώς έχει μια μακρά σχέση με τον πρόεδρο κι είναι πραγματικά συντετριμένος. Αυτό που μας είπε μέσα στα αποδυτήρια ήταν ότι 'έχουμε την ευθύνη απέναντι στη μνήμη και στα έχει προσφέρει στην Λέστερ' κι αυτό θέλουμε να κάνουμε όλοι μας. Η τραγική απώλεια πέντε ανθρώπων μας έχει σοκάρει όλους. Ο Βιχάι άφησε πίσω του μια κληρονομιά και το όραμα του για τον σύλλογο που θέλουμε να συνεχίσουμε», ανέφερε ο τεχνικός των «αλεπούδων», αποκαλύπτοντας παράλληλα ότι ο σύλλογος προσέφερε ψυχολογική υποστήριξη σε όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα.

«Ήταν σημαντικό να μιλήσουμε μεταξύ μας, να μοιραστούμε σκέψεις και συναισθήματα σ' αυτή τη δύσκολη στιγμή. Για μένα δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι την Τρίτη ενώ όλοι είχαν πάρει άδεια να μην προπονηθούν ήταν το γήπεδο κανονικά έτοιμοι να δώσουν τα πάντα για να τιμήσουν τον πρόεδρο μας»

Να σημειώσουμε ότι κηδεία του Βιχάι Σριβανταναπράμπα θα ξεκινήσει στην Ταϊλάνδη αύριο Σάββατο και μπορεί να διαρκέσει έως και μία εβδομάδα, ενώ όπως επιβεβαίωσε ο Πιελ εφόσον το επιθυμούν μπορούν να παραβρεθούν σ' αυτή και οι ποδοσφαιριστές της Λέστερ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης