Μουντιάλ 2018: Αμφίρροπα τα σημερινά παιχνίδια - Με νίκες ξεκίνησαν Βέλγιο και Αγγλία

Μουντιάλ 2018: Αμφίρροπα τα σημερινά παιχνίδια - Με νίκες ξεκίνησαν Βέλγιο και Αγγλία

Κολομβία - Ιαπωνία και Πολωνία - Σενεγάλη υπόσχονται δυνατά παιχνίδια στον 8ο όμιλο - Επιστρέφει ο Σαλάχ με τη φανέλα της Αιγύπτου για να βοηθήσει την ομάδα του απέναντι στην οικοδέσποινα Ρωσία - Το σημερινό πρόγραμμα αναλυτικά

salah1
Με τα παιχνίδια του 8ου και τελευταίου ομίλου ολοκληρώνεται σήμερα η πρώτη αγωνιστική του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Φυσικά, τα αστέρια που θα περάσουν από τις οθόνες μας είναι πολλά, παρά το γεγονός ότι τα ονόματα των ομάδων δεν συγκαταλέγονται στις κλασικές υπερδυνάμεις. Η Κολομβία αναμετράται με την Ιαπωνία στο Σαράνσκ και ευελπιστεί ότι οι Χάμες Ροντρίγκες και Φαλκάο θα καταφέρουν με την ποιότητά τους να χαρίσουν τους τρεις πρώτους βαθμούς στους «καφετέρος».

Στη Μόσχα θα διεξαχθεί το παιχνίδι της Πολωνίας με τη Σενεγάλη, με το παιχνίδι να θεωρείται αμφίρροπο και τις δύο ομάδες να ελπίζουν ότι Λεβαντόφσκι και Σαντιό Μανέ θα κάνουν τη... δουλειά τους.

Παράλληλα, ξεκινά και η δεύτερη αγωνιστική με την οικοδέσποινα Ρωσία να θέλει να δώσει συνέχεια στο εντυπωσιακό ξεκίνημά της, όμως αυτή τη φορά θα πρέπει να ξεπεράσει το εμπόδιο του Σαλάχ, που θα κάνει ντεμπούτο στο Μουντιάλ και των υπόλοιπων Αιγύπτιων.

15:00 Κολομβία – Ιαπωνία (ΕΡΤ1) Mordovia Arena (Σαράνσκ)

H Κολομβία θα βρεθεί για 5η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρώτη ήταν το 1962 και η τελευταία πριν τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Βραζιλίας όπου μάλιστα είχε πραγματοποιήσει και την καλύτερη της εμφάνιση φτάνοντας μέχρι τα προημιτελικά. Η Κολομβία πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται στην 26η θέση του FIFA Ranking. Είναι μια ομάδα που συναντά κανείς δυο ποδοσφαιριστές ανάλογης αξίας και αίγλης. Ο λόγος για τους Χάμες Ροντρίγκες της Μπάγερν και Ρανταμέλ Φαλκάο της Μονακό. Και οι δυο προέρχονται από εξαιρετική σεζόν και πάνε στα γήπεδα της Ρωσίας θέλοντας να βοηθήσουν την ομάδα να τα πάει ακόμα ψηλότερα απ’ ότι το 2014. Ο Ροντρίγκες μάλιστα ήταν και ο πρώτος σκόρερ του Παγκοσμίου Κυπέλλου της Βραζιλίας. Αρνητικό για την ομάδα του Χοσέ Πέκερμαν το γεγονός ότι ο βασικός γκολκίπερ, Νταβίντ Οσπίνα, στην Άρσεναλ ήταν στη σκιά του Τσεχ και δεν προέρχεται από γεμάτη χρονιά και ίσως αυτό παίξει το ρόλο του. Επίσης λίγες μέρες πριν το παγκόσμιο Κύπελλο ο Φαμπρά έπαθε ρήξη χιαστών και αποκλείστηκε της αποστολής.

H Ιαπωνία θα βρεθεί και αυτή για 5η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου. Η πρώτη ήταν το 1998 και η τελευταία πριν τέσσερα χρόνια στα γήπεδα της Βραζιλίας. Η Ιαπωνία πριν από την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλλου βρίσκεται στην 60η θέση του FIFA Ranking. Η πρώτη απόφαση που πήρε ο Ακίρα Νισίνο ήταν να επαναφέρει στην ομάδα τους Κεϊσούκε Χόντα, Σίνζι Καγκάβα και Σίνζι Οκαζάκι οι οποίοι είχαν μείνει στο περιθώριο από τον Χαλίλχοζιτς. Τρεις παίκτες έμπειροι και κυρίως με δυνατή προσωπικότητα που μπορούν να προσφέρουν αλλά και να κάνουν μπάχαλο την ομάδας της Ιαπωνίας. Στην 23άδα της Ιαπωνίας βρίσκονται 14 παίκτες που παίζουν σε ομάδες της Ευρώπης και αυτό ίσως παίξει ρόλο για τον τρόπο παιχνιδιού της στο Παγκόσμιο Κύπελλο ενώ όλοι περιμένουν πολλά από το αστέρι της ομάδας Μάγια Γιοσίντα που θα ηγηθεί της
Κλείσιμο
αμυντικής γραμμής της ομάδας.


18:00 Πολωνία – Σενεγάλη (ΕΡΤ1) Otkrytiye Arena (Μόσχα)

H Πολωνία αγωνίζεται για 7η φορά στην ιστορία της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου και είναι η πιο έμπειρη εκ των τεσσάρων του ομίλου. Η πρώτη ήταν το 1938 και η τελευταία το 2006. Δεν έχει μπορέσει να φτάσει ακόμα στην κατάκτηση ενός Παγκοσμίου Τίτλου και δυο φορές έχει κατακτήσει την τρίτη θέση, το 1974 και το 1982. Βρίσκεται στην 10η θέση του FIFA Ranking. Φυσικά το μεγάλο αστέρι της Πολωνίας είναι ο Ρόμπερτ Λεβαντόβσκι με τον επιθετικό της Μπάγερν να είναι από τους καλύτερους επιθετικούς της διοργάνωσης. Με 16 γκολ σε 10 εμφανίσεις εξάλλου ήταν ο πρώτος σκόρερ στα προκριματικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Αν πάρει βοήθειες και από τον Αρκάντιους Μίλικ που επιστρέφει από δυο σοβαρούς τραυματισμούς τότε οι δυο τους θα αποτελέσουν ένα εξαιρετικό δίδυμο. Θετικό για τους Πολωνούς πως ο Γκλικ παρά τον τραυματισμό του που σε πρώτη φάση θα του στοίχιζε και τη συμμετοχή του στο Παγκόσμιο Κύπελλο τελικά θα είναι στα γήπεδα της Ρωσίας και θα προσπαθήσει να δέσει την αμυντική γραμμή της ομάδας του Ναβάλκα.

H Σενεγάλη θα βρεθεί για 2η φορά στην ιστορίας της σε τελική φάση Παγκοσμίου Κυπέλλου καθώς είχε δώσει και πάλι το παρόν το 2002 όπου μάλιστα είχε φτάσει μέχρι τα προημιτελικά της διοργάνωσης πραγματοποιώντας εξαιρετική πορεία. Η ομάδα του Μανέ βρίσκεται στην 28η θέση του FIFA Ranking. Η Σενεγάλη διαθέτει έναν ισχυρό άξονα ο οποίος αποτελείται από τον Καλιντού Κουλιμπαλί στην άμυνα τους Παπά Αλιούν Εντιαγιέ και Ιντρισά Γκουεγιέ στη μεσαία γραμμή και φυσικά στον Σαντιό Μανέ στην επίθεση. Ο επιθετικός της Λίβερπουλ εξάλλου είναι και ο σταρ αυτής της ομάδας. Ο Μανέ άλλωστε έγινε ο πιο ακριβοπληρωμένος Αφρικανός ποδοσφαιριστής όταν το 2016 οι «κόκκινοι» έδωσαν 34 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν. Η αδυναμία της Σενεγάλης είναι πως ο Σισέ δεν μπορεί να πάρει το καλύτερο από το ταλέντο των επιθετικογενών ποδοσφαιριστών του κάτι που φάνηκε και στα φιλικά κόντρα στο Ουζμπεκιστάν και Βοσνία Ερζεγοβίνη τον Μάρτιο.


21:00 Ρωσία – Αίγυπτος (ΕΡΤ1) Saint-Petersburg Stadium (Αγία Πετρούπολη)

Η Ρωσία σκόρπισε την απογοητευτική Σαουδική Αραβία με 5-0 στην πρεμιέρα του Mundial στη Μόσχα και έκανε σημαντικό βήμα πρόκρισης στην επόμενη φάση. Η Ρωσία ξεκίνησε το Mundial προερχόμενη από σερί 7 αγώνων χωρίς νίκη, σερί που αποτελεί το χειρότερο για οποιονδήποτε προπονητή στην ιστορία της. Ο Τσερτσέσοβ, όμως, έκανε τις κατάλληλες αλλαγές στην άμυνα, είδε την ομάδα του να μπαίνει δυνατά και απέναντι στην άκρως απογοητευτική Σαουδική Αραβία δεν αντιμετώπισε κανένα μα κανένα πρόβλημα για να φτάσει στη μεγαλύτερη νίκη σε πρεμιέρα μετά το 7-1 της Ιταλίας επί των ΗΠΑ το 1934! Τα πάντα τελείωσαν από νωρίς. Όχι μόνο επειδή ο Γκαζίνσκι με το πρώτο του γκολ με την εθνική έκανε το 1-0 στο 13’, αλλά κυρίως επειδή η εικόνα των φιλοξενούμενων ήταν πολλά επίπεδα πιο κάτω. Ειδικά, αμυντικά πιθανότατα να μιλάμε για την πιο αργή ομάδα του τουρνουά.

Ο Σουάρες έχασε τα… άχαστα, ο Καβάνι σημάδεψε το δοκάρι και τελικά η Ουρουγουάη βρήκε το γκολ της νίκης το 89′ από τον κεντρικό αμυντικό Χιμένεθ – Εξαιρετική αμυντικά η Αίγυπτος, αλλά με τον Σαλάχ στον πάγκο δε φάνηκε στην επίθεση – Πολύ καλός ο Ουάρντα. Το φινάλε ήταν όλα τα λεφτά στο δεύτερο ματς του Α’ ομίλου του Παγκοσμίου Κυπέλλου με την Ουρουγουάη να παίρνει τη νίκη λίγο πριν μπούμε στις καθυστερήσεις του αγώνα στο Εκατερίνεμπουργκ.

Βάσει απόδοσης η αλήθεια είναι ότι η Ουρουγουάη ίσως και να μην άξιζε τη νίκη, καθώς η Αίγυπτος με τρομερή αυταπάρνηση και αμυντική προσήλωση είχε εγκλωβίσει Καβάνι, Σουάρες, αλλά βάσει ευκαιριών το αποτέλεσμα είναι δίκαιο καθώς ο Σουάρες είχε τρεις τρομερές χαμένες ευκαιρίες κι ο Καβάνι δοκάρι, την ίδια ώρα που η ομάδα του Κούπερ χωρίς τον Σαλάχ ήταν ακίνδυνη επιθετικά. Ο Κούπερ αντιλαμβανόμενος ότι ο σούπερ σταρ της ομάδας του δεν ήταν έτοιμος να παίξει επέλεξε να τον αφήσει στον πάγκο, βάζοντας στη θέση τον Αμρ Ουάρντα και παρατάσσοντας την ομάδα του με σαφείς αμυντικούς προσανατολισμούς.


Με νίκες ξεκίνησαν Βέλγιο και Αγγλία

Τρία παιχνίδια περιλάμβανε το… μενού της Δευτέρας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2018 που διεξάγεται στην Ρωσία. Η αυλαία της ημέρας άνοιξε στις 15:00 όπου η Σουηδία αντιμετώπισε την Νότια Κορέα, στο πλαίσιο της πρώτης αγωνιστικής του 6ου ομίλου του Μουντιάλ. Η Σουηδία πανηγύρισε τη νίκη χάρη σε πέναλτι του Γκράνκιβστ στο 65΄, για τον καταλογισμό του οποίου χρειάστηκε η συμβολή του VAR.

Στο δεύτερο ματς της ημέρας, το Βέλγιο συνέχισε την επιτυχημένη παρουσία του στην πρεμιέρα των μουντιάλ, αφού επικράτησε 3-0 του Παναμά στην 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου που έγινε στο Σότσι (Fisht Stadium) για το παγκόσμιο κύπελλο της Ρωσίας. Οι «κόκκινοι διάβολοι» που ήταν καλύτεροι στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, σκόραραν στο 47΄ με τον Μέρτενς και στο 69΄, 75΄ με τον Λουκάκου.

Με την... υπογραφή του Χάρι Κέιν η Αγγλία κατάφερε να επικρατήσει με 2-1 της Τυνησίας για την 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Μουντιάλ της Ρωσίας. Ο αρχηγός των «Τριών Λιονταριών» σκόραρε στο 11' και 91' κι έδωσε στις καθυστερήσεις τους τρεις βαθμούς. Νωρίτερα είχε ισοφαρίσει η Τυνησία με πέναλτι του Σασί (35'), σε ένα ματς που η Αγγλία ήταν καλύτερη και είχε και δύο δοκάρια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης