Πεντάστερη, κουπάτη και νταμπλούχα η Μπάρτσα!

Πεντάστερη, κουπάτη και νταμπλούχα η Μπάρτσα!

Την πρώτη του κούπα μέχρι την επόμενη σήκωσε ο Βαλβέρδε! Η Μπάρτσα έκανε ό,τι ήθελε στον τελικό με την Σεβίλλη και σήκωσε το 30ο Κύπελλο της ιστορίας της και 4ο σερί με το επιβλητικό 5-0 στη Μαδρίτη

mparstas_Sev
Σε παράσταση για ένα ρόλο μετέτρεψε τον τελικό του Copa del Rey η Μπαρτσελόνα. Οι Καταλανοί έκαναν τη Σεβίλλη να μοιάζει μικρή ομάδα, έφτασαν άνετα στο 5-0 και σήκωσαν το 30ο Κύπελλο στην ιστορία τους και 4ο σερί.

Μόλις στο 14ο λεπτό ο Σουάρες άνοιξε το σκορ, ο Μέσι βρήκε δίχτυα στο 31’ και ο Ουρουγουανός έκανε και το 3-0 πριν το φινάλε του ημιχρόνου. Η ομάδα του Μοντέλα δεν μπόρεσε να αλλάξει την κατάσταση και οι μπλαουγκράνα δεν κατέβασε στροφές. Ο Ινιέστα, στον τελευταίο του τελικό με την ομάδα, έκανε το 4-0 στο 52’ ενώ ο Φελίπε Κουτίνιο διαμόρφωσε και το τελικό αποτέλεσμα με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι.

To ματς:

Πολύ-πολύ τρέξιμο και από τις δύο ομάδες είχε το ματς στη Μαδρίτη από τα πρώτα λεπτά. Η τυχερή της υπόθεσης ήταν η ομάδα του Βαλβέρδε, που έπειτα από 50άρα μπαλιά του Σίλεσεν έπιασε στον ύπνο την άμυνα της Σεβίλλης και ο Κουτίνιο έδωσε έτοιμο στον Σουάρες το 0-1 στο 14’. Η Σεβίλλη δεν άλλαξε τακτική προσέγγιση παρά το γκολ που δέχτηκε όμως επιθετικά δεν έκανε ιδιαίτερα πράγματα.

Οι Καταλανοί πάντως, παρά το πρέσινγκ που δέχτηκαν στις πρώτες τους πάσες δεν έκαναν λάθη και σχεδόν ξεκούραστα κι αφού πρώτα είχαν προειδοποιήσει με δοκάρι του Ινιέστα (28’) έκαναν και το 0-2 στο 31’. Ο Άλμπα αφού συνδυάστηκε άψογα με τον Ινιέστα πάτησε με τακουνάκι την μπάλα στον Μέσι, που ακολούθησε την φάση σαν τρέιλερ και νίκησε τον Σορία. Τα πόδια των παικτών του Μοντέλα, που επέμενε στην ίδια τακτική με την πίεση ψηλά, «κόπηκαν» και τα πράγματα έγιναν ακόμη χειρότερα στο φινάλε του ημιχρόνου. Οι μπλαουγκράνα ξέφυγαν από τη ζώνη πίεσης της Σεβίλλης και έπειτα από συνεργασία του Μέσι με τον Σουάρες, ο δεύτερο έκανε και το 0-3 στον τελικό (41’).

Στο δεύτερο 45λεπτο ο Μοντέλα προσπάθησε να συμμαζέψει κάπως την κατάσταση στα μετόπισθεν, όμως η Μπαρτσελόνα δεν έδειχνε πρόθυμη να βγάλει το πόδι απ’ το γκάζι. Στο 52ο λεπτό, Σουάρες, Μέσι και Ινιέστα συνδυάστηκαν άψογα, ο τελευταίος μπήκε στην περιοχή και από πλάγια θέση με ψύχραιμο τελείωμα έκανε το 4-0. Οι Καταλανοί παρέμειναν στην επίθεση και συνέχισαν να δημιουργούν προβλήματα στην άμυνα του Σορία, που στο 69ο λεπτό δέχτηκε και πέμπτο γκολ, ύστερα από εκτέλεση πέναλτι του Κουτίνιο έπειτα από χέρι του Εσκουδέρο.

Κλείσιμο
Στο υπόλοιπο της αναμέτρησης το παιχνίδι είχε διαδικαστικό χαρακτήρα, η Σεβίλλη το πάλεψε με κάποιες επιθέσεις αλλά δεν κατάφερε να πετύχει ούτε το γκολ της τιμής, αφού η αλήθεια είναι πως δεν άγχωσε καθόλου τον Σίλεσεν.


Οι συνθέσεις:

Σεβίλλη (Βιτσέντζο Μοντέλα): Σορία, Μερκάδο, Λενγκλέ, Νάβας, Εσκουδέρο, Μπανέγα, Ενζονζί, Σαράμπια, Κορέα (46’ Σάντρο), Βάσκεζ, Μουριέλ

Στον πάγκο: Ρίκο, Λαγιούν, Καρίτσο, Μπεν Γεντέρ, Πιζάρο, Νολίτο

Μπαρτσελόνα (Ερνέστο Βαλβέρδε): Σίλεσεν, Πικέ, Ουμτιτί, Άλμπα, Ρομπέρτο, Μπούσκετς, Ράκιτιτς, Ινιέστα, Κουτίνιο, Μέσι, Σουάρες

Στον πάγκο: Τερ Στέγκεν, Σεμέδο, Ντ.Σουάρες, Ντεμπελέ, Παουλίνιο, Αλκάθερ, Βερμάελεν

Γήπεδο: Wanda Metropolitano (Μαδρίτη)

Δάκρυσε στην αλλαγή και σήκωσε την κούπα ο Ινιέστα

Στο 87ο λεπτό του τελικού ο Ερνέστο Βαλβέρδε αντικατέστησε τον Αντρές Ινιέστα περνώντας τον Ντένις Σουάρεθ στη θέση του.

Ο 33χρονος ήταν φανερά συγκινημένος και δάκρυσε την στιγμή της αλλαγής του και ενώ τον χειροκροτούσαν εκτός από τους οπαδούς της Μπαρτσελόνα και αυτοί της Σεβίλλης.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης