ΠΑΟΚ-Λάρισα 3-0: Γκολ, θέαμα και επιστροφή στην κορυφή

ΠΑΟΚ-Λάρισα 3-0: Γκολ, θέαμα και επιστροφή στην κορυφή

Ο ΠΑΟΚ... σκόρπισε την ΑΕΛ. Το 3-0 (που τον... αδικεί) τον ξαναστέλνει μόνο πρώτο στην κορυφή της βαθμολογίας και παράλληλα του μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το σερί με την 14η συνεχόμενη νίκη σε πρωτάθλημα και Κύπελλο! Στο +2 από την ΑΕΚ, στο +9 από τον Ολυμπιακό!

ΠΑΟΚ-Λάρισα 3-0: Γκολ, θέαμα και επιστροφή στην κορυφή
Ο ΠΑΟΚ διεύρυνε το ρεκόρ του και συνεχίζει να γράφει ιστορία! Με το εύκολο, άνετο και δικαιότατο 3-0 επί της ΑΕΛ ο «Δικέφαλος» επέστρεψε στην κορυφή της βαθμολογίας, κάνοντας τους πάνω από 15.000 φίλους του, που βρέθηκαν στις κερκίδες της Τούμπας, να ζητούν επιτακτικά «Πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Πύργο το Λευκό…»!

Οι «ασπρόμαυροι» έφτασαν τις 14 συνεχόμενες νίκες, οι 9 εξ αυτών στο πρωτάθλημα (αιρθμός-ρεκόρ) και έχουν ξεχάσει πότε ήταν η τελευταία φορά που άφησαν βαθμό ή βαθμούς σ’ ένα γήπεδο. Κι αυτό γιατί το 2-2 με τον Πανιώνιο στη Νέα Σμύρνη ήταν τον περασμένο Νοέμβριο…

ΕΤΣΙ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Κλείσιμο
Ο Ραζβάν Λουτσέσκου επιβράβευσε την πολύ καλή και επαγγελματική συμπεριφορά του Ντιέγκο Μπίεσεσβαρ δίνοντας του φανέλα βασικού στο αποψινό ματς με την ΑΕΛ και αφήνοντας στον πάγκο, τόσο τον Ρόμπερτ Μακ, όσο και τον Δημήτρη Λημνιό, από τους οποίους δεν πήρε σχεδόν τίποτα στον αγώνα κυπέλλου με τον Ατρόμητο. Στο κέντρο της άμυνας επέστρεψε ο Κρέσπο, στα χαφ το δίδυμο αποτελούσαν οι Μαουρίσιο και Σάχοφ, ενώ ο Βιεϊρίνια συνέχισε ως ο αριστερός μπακ στην αμυντική τετράδα.

Ο Ηλίας Φυντάνης πήρε μαζί του 20 ποδοσφαιριστές στην Τούμπα, δεν είχε τους τιμωρημένους Γκρισμάν και Ρέντζα, ενώ άφησε εκτός 18αδας τον Λεοζίνιο και τον  νεαρό Μπαλλά προσεγγίζοντας κι αυτός την αναμέτρηση μ’ ένα 4-2-3-1 και σαφέστατους αμυντικούς προσανατολισμούς.

ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΟΣ ΜΟΝΟΛΟΓΟΣ

Ο ΠΑΟΚ μπήκε αποφασισμένος να ψάξει από νωρίς το γκολ. Είχε την κατοχή και τον έλεγχο του αγώνα απειλώντας με το δυνατό σουτ του Βιεϊρίνια (8’), ενώ ένα λεπτό αργότερα στο γύρισμα του Μάτος δεν βρέθηκε κάποιος συμπαίκτης του για να σπρώξει την μπάλα. Το γκολ, πάντως, ήρθε για τους «ασπρόμαυρους» στο 12’ με δημιουργό τον Βιεϊρίνια, τον Πρίγιοβιτς να κάνει (με το κεφάλι) την ασίστ και τον Σάχοφ από κανονική θέση, σε κενή εστία να ανοίγει το σκορ (1-0), με το πρώτο φετινό γκολ του στο πρωτάθλημα!

Ο Βιεϊρίνια συνέχισε να ψάχνει το γκολ, απειλώντας με νέο δυνατό σουτ εκτός περιοχής τον Μπόζοβιτς (16’), με τον Αγκάνοβιτς στη συνέχεια να κάνει για πρώτη φορά αισθητή την παρουσία των «βυσσινί» στην άμυνα του «Δικεφάλου».

Οι «ασπρόμαυροι» έριξαν το ρυθμό τους, συνεχίζοντας να ελέγχουν απόλυτα το παιχνίδι και φτάνοντας με τον Μπίσεσβαρ (37’) πολύ κοντά στο 2-0, το οποίο πέτυχε με την κεφαλιά-ψαράκι του Φερνάντο Βαρέλα, μετά από το κόρνερ του Πέλκα, με τον σκόρερ να τρέχει και δακρύζοντας να αγκαλιάζει το γιο του, που ήταν ακριβώς πίσω από την εστία!

ΠΡΙΓΙΟ…ΓΚΟΛ!

Το β’ μέρος ξεκίνησε με τον ΠΑΟΚ να πατάει το γκάζι και να φτάνει στο 3-0 με τον μόνιμο σκόρερ του, τον Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς, ο οποίος μετά από την ασίστ του Πέλκα, δεν είχε κανένα πρόβλημα να εκτελέσει τον Μπόζοβιτς και να βάλει φωτιά στην Τούμπα!

Ο Σέρβος «κίλερ» έφτασε τα 13 γκολ στο πρωτάθλημα και τα 19 συνολικά στη σεζόν, πιάνοντας τον Καρίμ Ανσαριφάρντ στην πρώτη θέση των σκόρερ της Σούπερ Λιγκ.

Στα επόμενα λεπτά ο Μπίσεσβαρ και ο Μακ σπατάλησαν τις ευκαιρίες που είχαν για να βάλουν και τα δικά τους ονόματα στη λλιστα των σκόρερ, ενώ ο Λουτσέσκου βρήκε την ευκαιρία να διαχειριστεί το παιχνίδι και το ρόστερ του, δίνοντας ανάσες σε Κάμπος, Βιεϊρίνια και Πέλκα.

MVP: Ο Φερνάντο Βαρέλα δικαιούται τον τίτλο του πολυτιμότερου της αποψινής βραδιάς, την ίδια ώρα που ο ΠΑΟΚ είχε σε εξαιρετική ημέρα την τριάδα Βιεϊρίνια-Πέλκα-Μπίσεσβαρ.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Αντρέ Βιεϊρίνια επιβεβαίωσε και με την σημερινή παρουσία του, ότι είναι ο απόλυτος ηγέτης του ΠΑΟΚ εντός του αγωνιστικού χώρου, έστω κι αν ξεκινάει από τα μετόπισθεν… Ορθια η Τούμπα τον αποθέωσε την στιγμή της αλλαγής του με τον Αζεβέδο!

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Ναζλίδης πέρασε απαρατήρητος στα 66 λεπτά που αγωνίστηκε πριν γίνει αλλαγή από τον Ηλία Φυντάνη.

Η ΓΚΑΦΑ: Με το σκορ στο 3-0 ο Ντέλετιτς κατόρθωσε να δεχθεί κίτρινη κάρτα, ενώ βρισκόταν στον πάγκο!

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο Διαμαντόπουλος από την Αρκαδία δεν είχε καμία δύσκολη φάση, το γκολ του Σάχοφ είναι κανονικότατο, ενώ και στον πειθαρχικό έλεγχο δεν είχε πολλά προβλήματα.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA.GR: Το… ασπρόμαυρο τρένο δεν σταματάει πουθενά και η ΑΕΛ αποδείχθηκε εύκολη λεία για τους αποφασισμένους και διψασμένους παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου, που από το πρώτο μέχρι και το τελευταίο λεπτό είχαν τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και δεν άφησαν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης. Η ένατη σερί νίκη στο πρωτάθλημα επανάφερε το «Δικέφαλο» στην κορυφή και η Λαμία είναι πλέον στο μυαλό όλων στην Τούμπα.

ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια (72’ Αζεβέδο) Μαουρίσιο, Σάχοφ, Κάμπος (61’ Μακ), Πέλκας (78’ Κάνιας), Μπίσεσβαρ, Πρίγιοβιτς.
ΑΕΛ (Ηλ. Φυντάνης): Μπόζοβιτς, Γκοϊκοβιτς, Γιοβάνοβιτς (46’ Μλαντένοβιτς), Ζίζιτς, Γουάλας (82' Χούμπτσεφ), Φατιόν, Λαγός, Μασούρας, Αγκάνοβιτς, Μιλοσάβλιεβιτς, Ναζλίδης (65’ Περόνε).
Πηγή:www.gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης