Παρί-Ντόρτμουντ το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών στο Champions League - Οι Παριζιάνοι 4-1 την Μπαρτσελόνα, οι Γερμανοί 4-2 την Ατλέτικο - Δείτε γκολ

Παρί-Ντόρτμουντ το πρώτο ζευγάρι των ημιτελικών στο Champions League - Οι Παριζιάνοι 4-1 την Μπαρτσελόνα, οι Γερμανοί 4-2 την Ατλέτικο - Δείτε γκολ

Η Μπαρτσελόνα άνοιξε το σκορ στο 12', αλλά έχασε το παιχνίδι και την πρόκριση - Δύο γκολ ο Εμπαπέ, αποβλήθηκαν Αραούχο και Τσάβι - Η Ντόρτμουντ προηγήθηκε 2-0, η Ατλέτικο ισοφάρισε, αλλά οι Γερμανοί με 2 γκολ σε 3' πήραν την πρόκριση

paris-dortmund-m
Τελικά δεν τα είχαμε δει όλα σ' αυτήν την (ίσως κορυφαία όλων των εποχών στην ιστορία του Champions League) σειρά των προημιτελικών.

Τα οκτώ γκολ και οι ανατροπές των πρώτων αγώνων στα ζευγάρια Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν και Μπορούσια Ντόρτμουντ Ατλέτικο Μαδρίτης όπως αποδείχθηκε ήταν απλά ο πρόλογος γιατί η κορύφωση του δράματος ήρθε σήμερα με δύο ακόμη απίθανες αναμετρήσεις.

Στη Βαρκελώνη, επτά χρόνια μετά το ιστορικό κάζο του 6-1 (και της ανατροπής της νίκης με 4-0 στο πρώτο ματς) η Παρί πήρε την εκδίκηση της από τη Μπαρτσελόνα επικρατώντας με 4-1 αν και βρέθηκε να χάνει με 1-0.

Στο Ντόρτμουντ η Μπορούσια είδε το 2-0 του πρώτου ημιχρόνου να γίνεται 2-2 στο 64’, αλλά με άλλα δύο γκολ έως το 74’ διαμόρφωσε το τελικό 4-2 και έκλεισε ραντεβού με τους Παριζιάνους στα ημιτελικά (με τις δύο ομάδες να έχουν βρεθεί αντίπαλες και στους ομίλους.

Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν 1-4

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0lvi5zlwym9)

Η εκδίκηση είναι ένα πιάτο που τρώγεται κρύο κι η Παρί περίμενε υπομονετικά 7 ολόκληρα χρόνια για να σβήσει τη ντροπή του 2017... Και το έκανε με τον ίδιο εμφατικό τρόπο, παρόλο που ο αγώνας ξεκίνησε πολύ άσχημα για τον Εμπαπέ και την παρέα του.

Μόλις στο 12' ο Γιαμάλ ετοίμασε το γκολ κι ο Ραφίνια έκανε το 1-0 με τη Μπάρτσα να έχει το ξεκάθαρο προβάδισμα έχοντας νικήσει 3-2 στο Παρίσι.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0lubc28aifl)
Κλείσιμο


Μέχρι το 28' η Παρί δεν υπήρχε στο γήπεδο, αλλά εκεί απείλησε για πρώτη φορά με τον Εμπαπέ και στο επόμενο λεπτό άλλαξε όλο το ματς.

Από το λάθος ο Μπαρκολά έφυγε στην κόντρα ο Αραούχο τον ανέτρεψε και είδε την κόκκινη κάρτα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0luv7hj103t)


Η Μπάρτσα οπισθοχώρησε κι η Παρί στο 40' ισοφάρισε με τον Ντεμπελέ.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0lugo5b8wnd)


Το μομέντουμ είχε αλλάξει με τον Βιτίνια στο 54' να πετυχαίνει το 1-2 και να φέρνει την ισορροπία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0lujx4d7w3l)


Όχι για πολύ καθώς στο 56' ο Λεβαντόφσκι είχε δοκάρι και στο 60' ο Κανσέλο έκανε ανόητο πέναλτι στον Ντεμπελέ με τον Εμπαπέ να κάνει το 1-3. 

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0lvapa9cdr5)


 Οι Καταλανοί με όσες δυνάμεις είχαν βγήκαν μπροστά για το γκολ που θα έστελνε το ματς στην παράταση, είχαν κάποιες στιγμές, αλλά κι ο Τερ Στέγκες κράτησε ζωντανούς, ωστόσο στις καθυστερήσεις ο Γερμανός μετά από δύο τεράστιες επεμβάσεις νικήθηκε από κοντά από τον Εμπαπέ που διαμόρφωσε το τελικό 1-4.


Μπορούσια Ντόρτμουντ-Ατλέτικο Μαδρίτης

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0lvldc4mj9l)

Απίστευτο ματς, απίστευτη εξέλιξη και η Μπορούσια ξανά σε ημιτελικό Champions League μετά από 11 ολόκληρα χρόνια.

Οι Γερμανοί, που είχαν αργήσει να μπουν ένα ημίχρονο στη Μαδρίτη, δεν ξεκίνησαν πολύ καλά το ματς αλλά μετά το πρώτο δεκάλεπτο άρχισαν να κυριαρχούν και χτύπησαν εις διπλούν μέσα σε πέντε λεπτά (34' Μπραντ, 39' Μάαντσεν) για να ανατρέψουν το 2-1 του πρώτου αγώνα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0lvv3q6a2qh)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0lvv9193pzd)


Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0lvvhk9ggah)

Οι ροχιμπλάνκος με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου άλλαξαν εικόνα κι αφού είδαν τον Χούμελς να πετυχαίνει το 2-1 με αυτογκόλ, ο Κορέα στο 64' έκανε το 2-2 με το σκορ να τους δίνει την πρόκριση.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0lvvnt3zp9l)


Οι παίκτες του Σιμεόνε όμως έδειξαν απίστευτη επιπολαιότητα μην πιστεύοντας ίσως ότι οι Γερμανοί μπορεί να επιστρέψουν και το πλήρωσαν ακριβά.

Στο 71' ο Φουλκρουγκ με απιαστη κεφαλιά διαμόρφωσε το 3-2 που έφερνε εκ νέου τη σειρά στην ισορροπία.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0lvvt0bsiwh)


Πριν προλάβουν όμως να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ήρθε ο Σάμπιτσερ να πετύχει το 4-2 βάζοντας φωτιά στο Βεστφάλνε Στάντιουμ με το σκορ να μην αλλάζει παρά τις προσπάθειες των Ισπανών και τις χαμένες ευκαιρίες των γηπεδούχων.



Ειδήσεις σήμερα:

Σε λίγες μέρες θα είναι καλά και θα σας τα πει ο ίδιος, είπε η αδερφή του Δημήτρη Κόκοτα

Τη δική της «Παναγία των Παρισίων» έζησε η Δανία - Στις φλόγες 400 χρόνια πολιτιστικής κληρονομιάς


Ανάλυση BBC: Γιατί Ισραήλ και Ιράν είναι εχθροί - Οι σύμμαχοι της Τεχεράνης, τα πυρηνικά και η Χαμάς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης