Champions League: Ματσάρες δίχως αύριο σε Βαρκελώνη και Βεστφαλία

Το Champions League επιστρέφει και τη... σκυτάλη στο πρόγραμμα παίρνουν οι ενδιαφέρουσες ρεβάνς της προημιτελικής φάσης, Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν (22:00, COSMOTE SPORT 2 HD) και Ντόρτμουντ - Ατλέτικο Μαδρίτης (22:00, COSMOTE SPORT 3 HD)

champions-league-triti1604
Το Champions League επιστρέφει και πάλι στις ζωές μας, μπαίνοντας για τα καλά στην τελική του ευθεία. Τα βλέμματα στρέφονται απόψε (16/4) σε Βαρκελώνη και Βεστφαλία για τις ρεβάνς Μπαρτσελόνα - Παρί Σεν Ζερμέν και Ντόρτμουντ - Ατλέτικο Μαδρίτης. Άκρως ενδιαφέρουσες αναμέτρησεις που υπόσχονται να χαρίσουν θέαμα και συγκινήσεις, με τη σπουδαιότερη διασυλλογική διοργάνωση να καθηλώνει για άλλη μια φορά το φίλαθλο κοινό.

Μπαρτσελόνα και Παρί με στόχο τα ημιτελικά

Η Μπαρτσελόνα με καταπληκτική συνολική εμφάνιση και τον Ραφίνια σε ρόλο… Μπαπέ, που σημείωσε δύο γκολ, νίκησε στο Παρίσι την Παρί Σεν Ζερμέν με 3-2 και πήρε προβάδισμα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League. Η ρεβάνς της Βαρκελώνης αναμένεται να κριθεί στις λεπτομέρειες, με τους ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων να είναι έτοιμοι να προσφέρουν γκολ και θέαμα στους ποδοσφαιρόφιλους. Ο νικητής του ζευγαριού θα βρει στα ημιτελικά μια εκ των Ατλέτικο Μαδρίτης ή Ντόρτμουντ, με φόντο τον μεγάλο τελικό της διοργάνωσης.

Οι Παριζιάνοι στοχεύουν στην κατάκτηση του τροπαίου και η τρέχουσα σεζόν έχει την αίσθηση της τελευταίας τους ευκαιρίας, υπό αυτή της τη μορφή. Το καλοκαίρι όπως όλα δείχνουν ο Κιλιάν Μπαπέ θα αποχαιρετήσει και οι Παριζιάνοι θα μπουν στη νέα τους εποχή. Θα ήθελαν να το κάνουν όμως, έχοντας κατακτήσει πρώτα το όνειρο. Το ίδιο ισχύει και για τον Μπαπέ που, όσο προβάρει τα «λευκά» της Ρεάλ, σκέφτεται το ιδανικό σενάριο, να φύγει από το Παρίσι ως ο άνθρωπος που έδωσε στην Παρί το βαρύτιμο τρόπαιο του Champions League.

Η ομάδα του Λουίς Ενρίκε δείχνει πιο έτοιμη από ποτέ, πιο σωστή τακτικά και δεν έχει πάνω της το «βάρος» της απαίτησης για επιτυχία, όπως τις προηγούμενες σεζόν, που είχε στο ρόστερ της ονόματα όπως αυτά των Μέσι και Νεϊμάρ, γεγονός που την καθιστά ακόμα πιο επικίνδυνη. Το πρωτάθλημα όπως όλα δείχνουν είναι θέμα χρόνου, σοβαρές απουσίες δεν υπάρχουν και η Παρί Σεν Ζερμέν θα προσπαθήσει να κάνει την ανατροπή στο «Μοντζουίκ» και να πάρει εκείνη την πρόκριση στα ημιτελικά του θεσμού. Η Παρί θα στηριχθεί όπως πάντα στις δυνατότητες του Μπαπέ, ο οποίος έχει σημειώσει 13 γκολ σε 11 εκτός έδρας αγώνες νοκ-άουτ του Champions League.

Από την άλλη πλευρά η Μπαρτσελόνα, περιμένει στο «Μοντζουίκ» Παρί με το υπέρ τους 3-2 από το Παρίσι και θέλει να επιστρέψει στα ημιτελικά της διοργάνωσης μετά από πέντε ολόκληρα χρόνια. Οι Μπλαουγκράνα ζουν κι αυτοί, σαν την Μπάγερν Μονάχου, μια σεζόν... κρίσης. Η στιβαρή περυσινή άμυνα έκανε φτερά, η αναποτελεσματικότητα στην επίθεση χειροτέρευσε την κατάσταση και ο Τσάβι προανήγγειλε το τέλος του γεμάτος ένταση και με την ομάδα εκτός πρωταθλήματος και Κυπέλλου.Το Champions League είναι το μόνο που της έχει απομείνει να κυνηγήσει και είναι δεδομένο πως θα το κάνει μέχρι τέλους. Έχει προβλήματα, αλλά και ποιότητα, όμως το σημαντικό είναι πως έχει στα πόδια της το υπέρ της 3-2 από το «Παρκ Ντε Πρενς».

Ανοιχτοί λογαριασμοί για Ντόρτμουντ και Ατλέτικο

Με την Ατλέτικο Μαδρίτης να επικρατεί της Μπορούσια Ντόρτμουντ στις λεπτομέρειες και με σκορ 2-1, η ρεβάνς της Γερμανίας αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον καθώς οι δύο ομάδες έχουν αφήσει ανοιχτούς λογαριασμούς. Τόσο η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς όσο και εκείνη του Ντιέγκο Σιμεόνε, ονειρεύονται να πάνε μέχρι το τέλος του δρόμου και γιατί όχι, να σηκώσουν το βαρύτιμο τρόπαιο.

Στον πρώτο προημιτελικό ανάμεσα στις δύο ομάδες στο «Μετροπολιτάνο», οι Ροχιμπλάνκος σε ένα εκπληκτικό πρώτο ημίχρονο γεμάτο ενέργεια και πίεση κατάφεραν να προηγηθούν με 2-0, χάρη στα τέρματα των Ροντρίγκο Ντε Πολ (4') και Λίνο (32'). Με τον Σεμπαστιάν Αλέ να μειώνει ωστόσο στο φινάλε, η Ντόρτμουντ άγγιξε την ισοπαλία, αλλά τα δοκάρια... κράτησαν όρθια την Ατλέτικο που έχει τον πρώτο λόγο για τους «4» του θεσμού.

Οι Βεστφαλοί στην πορεία τους μέχρι τα προημιτελικά, βγήκαν από έναν όμιλο του θανάτου απέναντι σε Παρί, Μίλαν και Νιούκαστλ και πέρασαν και από την Αϊντχόφεν. Πλέον, θα ψάξουν την ανατροπή μέσα στο... καυτό «Σίγκναλ Ιντούνα Παρκ» και σε περίπτωση που τα καταφέρουν κανείς δεν θα μπορεί να τους στερήσουν το δικαίωμα στο όνειρο. Ο Αλέ αναμένεται να είναι το «πρόσωπο κλειδί», καθώς σημειώνει κατά μέσο όρο ένα γκολ ανά 72 λεπτά στο Champions League, που αποτελεί την καλύτερη επίδοση στη διοργάνωση.

Από την άλλη πλευρά οι Ροχιμπλάνκος άφησαν εκτός συνέχειας την Ίντερ, αποδεικνύοντας πως στα νοκ-άουτ είναι πάντα οι χειρότεροι δυνατοί αντίπαλοι, αυτοί που κανείς δεν θέλει να βρίσκει μπροστά του. Η Ευρώπη είναι ο μοναδικός τους δρόμος για να δώσουν λίγη... χαρά στους οπαδούς τους σε μια κατά τα άλλα μέτρια σεζόν και σίγουρα θα κοιτάξουν να το εκμεταλλευτούν αυτό, γνωρίζοντας πως έχουν τον τρόπο να κάνουν τη ζημιά σε οποιαδήποτε εκ των πιο «λαμπερών» Παρί και Μπαρτσελόνα.

Πηγή: gazzetta.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης