Προβάδισμα πρόκρισης για τους Ισπανούς - Η Μπαρτσελόνα 3-2 την Παρί στο Παρίσι, η Ατλέτικο 2-1 τη Ντόρτμουντ στη Μαδρίτη - Δείτε τα γκολ

Προβάδισμα πρόκρισης για τους Ισπανούς - Η Μπαρτσελόνα 3-2 την Παρί στο Παρίσι, η Ατλέτικο 2-1 τη Ντόρτμουντ στη Μαδρίτη - Δείτε τα γκολ

Με ανατροπή στην ανατροπή η Μπαρτσελόνα έφυγε νικήτρια από το Παρίσι - Δύο γκολ ο Ραφίνια - Η Ατλέτικο προηγήθηκε 2-0 στο ημίχρονο αλλά η Ντόρτμουντ μείωσε και είχε δοκάρια στο 2ο - Στις 16 Απριλίου οι ρεβάνς σε Βαρκελώνη και Ντόρτμουντ

barcha-m
Μετά την ποδοσφαιρική πανδαισία που προσέφεραν Ρεάλ, Σίτι, Άρσεναλ και Μπάγερν, στους αγώνες της Τρίτης και το δεύτερο πιάτο των προημιτελικών του  Champions League αποδείχθηκε εξίσου συναρπαστικό και χορταστικό φτάνοντας στον εκπληκτικό απολογισμό των 18 τερμάτων σε 4 αγώνες!

Στο Παρίσι, η Παρί για μία ακόμη φορά αποδείχθηκε κατώτερη των προσδοκιών και ηττήθηκε με 3-2 από την Μπαρτσελόνα που θύμισε κάτι από τα παλιά, έχοντας πλέον το ξεκάθαρο προβάδισμα πρόκρισης, ενώ στη Μαδρίτη η Ατλέτικο πέταξε στα σκουπίδια το εντυπωσιακό πρώτο της ημίχρονο με τη Ντόρτμουντ να αντιδρά στο δεύτερο και το τελικό 2-1 να αφήνει όλα τα ενδεχόμενα ανοικτά.

Παρί Σεν Ζερμέν - Μπαρτσελόνα 2-3

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0gqxuw8519d)


Της ανατροπής το... κάγκελο στο Παρκ Ντε Πρενς με τη Μπαρτσελόνα να αποδεικνύει ότι η φανέλα της είναι πολύ πιο βαριά απ' αυτήν την Παρί που για μια ακόμη χρονιά βρίσκεται μπροστά στο φάσμα ενός πρόωρου αποκλεισμού.

«Εγώ πρεσβεύω καλύτερα από τον Τσάβι τις αξίες της Μπαρτσελόνα», δήλωνε με στόμφο ο Λουίς Ενρίκε το μεσημέρι της Τρίτης, αλλά η παλιά του ομάδα μάλλον θέλησε να του στείλει το δικό της μήνυμα και με μία εμφάνιση από τα παλιά ξύπνησε τους γνωστούς εφιάλτες στους Παριζιάνους.

Κυρίως όμως η Μπαρτσελόνα των χιλίων προβλημάτων, κάνει (ρεαλιστικά) όνειρα πρόκρισης στα ημιτελικά του Champions League για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια! Οι Μπλαουγκράνα, εκμεταλλεύτηκαν τα αμυντικά λάθη της Παρί Σεν Ζερμέν παίρνοντας προβάδισμα πρόκρισης ενόψει της ρεβάνς στο Ολυμπιακό Στάδιο του Μοντζουίκ (Τρίτη 16/04, 22:00).

Χωρίς τον τιμωρημένο Ασράφ Χακίμι στην διάθεσή του, ο Λουίς Ενρίκε ξεκίνησε τον Μαρκίνιος ως δεξί μπακ, με τον Βραζιλιάνο να γράφει ιστορία, αφού έγινε ο πρώτος σε συμμετοχές με την Παρί με 436, ξεπερνώντας τον Ζαν Μαρκ Πιλορζέ. Ο Μάρκο Ασένσιο ξεκίνησε σε (άτυπο) ρόλο σέντερ φορ, ο Ουσμάν Ντεμπελέ ήταν βασικός απέναντι στην πρώην ομάδα του και ο Ουόρεν Ζαϊρ Έμερι, καταρχήν, έμεινε στον πάγκο.

Ο Τσάβι ρίσκαρε βάζοντας από την αρχή τον Φρένκι Ντε Γιονγκ, παρ’ ότι ο Ολλανδός μέσος μόλις επέστρεψε από απουσία ενός μηνός λόγω τραυματισμού, με τον επίσης επιστρέφοντα από τραυματισμό Πέδρι να μένει καταρχήν στον πάγκο. Σταθερά βασικοί ο 17χρονος Πάου Κουμπαρσί και ο 16χρονος Λαμίν Γιαμάλ. Ρεκόρ και πάλι από τον δεύτερο, ως ο νεαρότερος που ξεκινάει βασικός σε προημιτελικό Champions League (16 ετών και 272 ημερών).

Ασφυκτική πίεση ψηλά, καμία ευκαιρία της Παρί
Κλείσιμο
Οι Παριζιάνοι ξεκίνησαν δυνατά, πιέζοντας ψηλά και ασφυκτικά την αντίπαλό τους, προκειμένου να μην μπορέσει να κάνει με άνεση τη παιχνίδι κυκλοφορίας που τόσο της αρέσει. Παρ’ ότι ανακτούσαν πολύ γρήγορα την μπάλα, όμως, δεν έδειχναν να ξέρουν τι ακριβώς να την κάνουν.

Ο Ντεμπελέ, με ξεχωριστό κίνητρο κόντρα στην πρώην, πήγαινε συνεχώς στο ένας εναντίον ενός με τον Ζοάο Κανσέλο, ταλαιπωρούσε τον Πορτογάλο, αλλά δεν προκαλούσε ουσιαστικό κίνδυνο στην μπλαουγκράνα εστία.

Μια από τα ίδια και από τον Κιλιάν Μπαπέ, τον οποίο βοηθούσε στα ανεβάσματά του ο Νούνο Μέντες, αλλά αμφότεροι έβρισκαν συνεχώς μπροστά τους έναν πολύ σταθερό Ζιλ Κουντέ, τον Ρόναλντ Αραούχο να ντουμπλάρει και τον Γιαμάλ επίσης να βοηθάει.

Κάποια μακρινά σουτ τον Κανγκ Λι και του Μάρκο Ασένσιο ήταν ό, τι είχε να επιδείξει η Παρί στο πρώτο 45λεπτο, απέναντι σε μια Μπάρτσα που αργά, αλλά σταθερά, άρχισε να πατάει καλύτερα στα πόδια της.

Ο Ραφίνια αποδίδει δικαιοσύνη και 0-1!
Οι Καταλανοί απείλησαν με βαθιά μπαλιά – παραλίγο ασίστ του… Μαρκ Αντρέ Τερ Στέγκεν, με τον Τζανλουίτζι Ντοναρούμα να προλαβαίνει τον Ραφίνια, προτού ο φορμαρισμένος Βραζιλιάνος γίνει απειλητικός για την παριζιάνικη εστία.

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι, με πολύ και βρώμικη δουλειά στο κράτημα μπάλας και την κυκλοφορία αυτής, άγγιξε το 0-1 στο 20ό λεπτό, όταν ο Ντοναρούμα έκανε άστοχη έξοδο, ο Πολωνός έπιασε την κεφαλιά και ο Νούνο Μέντες πάνω στην γραμμή έδιωξε την μπάλα.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0gp1n48x0tt)


Τρία λεπτά αργότερα, ο Ιταλός τερματοφύλακας έπεσε άψογα για να αποσοβήσει το γκολ σε μακρινό σουτ του Ραφίνια, με το μομέντουμ να είναι ξεκάθαρα για την ομάδα του Τσάβι, μετά τα πρώτα λεπτά (σχετικής) κυριαρχίας της Παρί.

Στο 37’, οι Καταλανοί πέτυχαν το γκολ που δικαιούνταν με βάση την εμφάνισή τους. Σέντρα του Γιαμάλ με το εξωτερικό, ο Ντοναρούμα διώχνει προ του Λεβαντόφσκι και η μπάλα φτάνει στον Ραφίνια, ο οποίος προ κενής εστίας γράφει το 0-1.

Η Παρί προσπάθησε να αντιδράσει, αλλά δεν τα κατάφερε, με την Μπάρτσα να είναι πολύ απειλητική στις κόντρες και να πλησιάζουν με σχετικό κίνδυνο σε ένα δεύτερο γκολ, ελέγχοντας απόλυτα την κατάσταση.

Παριζιάνικη ανατροπή μέσα σε τρία λεπτά!
Ο Λουίς Ενρίκε έβγαλε τον αρνητικό Ασένσιο και έβαλε στην θέση του τον Μπράντλεϊ Μπαρκολά, ο οποίος με την ταχύτητά του θα μπορούσε να προκαλέσει προβλήματα στην άψογη μέχρι εκείνο το σημείο άμυνα των Καταλανών.

Και, ως εκ θαύματος, η Παρί μέσα σε τρία λεπτά μετέτρεψε το 0-1 σε 2-1! Φάση διαρκείας στα καρέ του Τερ Στέγκεν, η μπάλα φτάνει στον Ντεμπελέ, ο οποίος έκανε συνεχείς προσποιήσεις και, με «κεραυνό» με το αριστερό, αιφνιδίασε τον Γερμανό και ισοφάρισε σε 1-1 (48’).

Προτού προλάβει καλά καλά να συνέλθει από το γκολ του πρώην της, η Μπάρτσα είδε την Παρί να πετυχαίνει και δεύτερο γκολ! Γρήγορη κίνηση των Γάλλων στα όρια της περιοχής, εξαιρετική μπαλιά του Φαμπιάν Ρουίθ στον επερχόμενο Βιτίνια και ο ακούραστος Πορτογάλος με κοντινό πλασέ ολοκληρώνει την ανατροπή για το 2-1 (51’).

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0gptco87w41)


Οι χώροι πλέον ήταν περισσότεροι, οι Παριζιάνοι είχαν πάρει για τα καλά τα πάνω τους και ο Μπαρκολά δοκίμασε τα ρεφλέξ του Τερ Στέγκεν, προτού καλά καλά συμπληρωθεί το πρώτο δεκάλεπτο στο δεύτερο ημίχρονο.

Μαγεία Πέδρι, 2-2 ο Ραφίνια!
Την Μπάρτσα, μετά από ένα άψογο πρώτο ημίχρονο, την είχε πιάσει… θάλασσα και ο Τσάβι έριξε μαζί Πέδρι και Ζοάο Φέλιξ αντί Σέρτζι Ρομπέρτο (είδε κίτρινη κάρτα και θα λείψει από την ρεβάνς) και Γιαμάλ, με τον Ραφίνια να μεταφέρεται στα δεξιά αντί του πιτσιρικά.

Και από αυτή την θέση, την φυσική του, ο Βραζιλιάνος βγήκε στην πλάτη της άμυνας και, ύστερα από καταπληκτική βαθιά μπαλιά του Πέδρι στην πρώτη του επαφή με την μπάλα, ισοφάρισε σε 2-2 με σουτ στην κίνηση (62’), στο σημείο όπου οι Καταλανοί υπέφεραν περισσότερο.

Ο Ραφίνια, ο οποίος τόσο έχει αμφισβητηθεί (μάλλον άδικα), επέλεξε το ιδανικό ματς για να πετύχει το πρώτο του νταμπλ τερμάτων με την Μπάρτσα, η ισοφάριση της οποίας… προσγείωσε την «φουριόζα» στο δεύτερο μέρος Παρί.

Ανατροπή στην ανατροπή και 2-3 ο Κρίστενσεν!
Στο 71’, ο Αραούχο με απίθανο τάκλιν πρόλαβε τον Μπαρκολά όταν ήταν έτοιμος να εκτελέσει τον Τερ Στέγκεν από κοντά, ο Ζοάο Φέλιξ δοκίμασε τα ρεφλέξ του Ντοναρούμα δύο λεπτά αργότερα, με την μπάλα πάνω – κάτω και τις δύο ομάδες να βρίσκουν τρόπους για να απειλήσουν την αντίπαλη εστία.

Στο 75’, ο Τσάβι φρέσκαρε μεσαία γραμμή και επίθεση με Αντρέας Κρίστενσεν και Φεράν Τόρες αντί Ντε Γιονγκ (εξαιρετικός στην επιστροφή του) και Ραφίνια (ο κορυφαίος της ομάδας του), με τον Δανό να κάνει την διαφορά με το «καλησπέρα»!

Κόρνερ του Ιλκάι Γκιντογκάν και ο Κρίστενσεν, εντελώς μόνος του στην μικρή περιοχή, πιάνει την κεφαλιά και, με την πρώτη του επαφή, νικάει τον Ντοναρούμα και δίνει ξανά προβάδισμα στους Καταλανούς, κάνοντας ανατροπή στην ανατροπή (77’).

Η Παρί προσπάθησε να επιστρέψει και πάλι στο ματς, αλλά επί της ουσίας δεν απείλησε ξανά την εστία των Καταλανών, οι οποίοι έδειχναν πιο επικίνδυνοι στις κόντρες τους και θα πάνε με ένα σημαντικό, αγωνιστικό και ψυχολογικό πλεονέκτημα στην ρεβάνς. Ο Μπαπέ, βεβαίως, δεν έχει πει την τελευταία του λέξη…

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0gr4pw06hoh)


Παρί Σεν Ζερμέν (Λουίς Ενρίκε): Ντοναρούμα – Μαρκίνιος, Ερναντές, Μπεράλντο, Νούνο Μέντες – Κανγκ Λι, Βιτίνια, Φαμπιάν Ρουίθ (85’ Γκονσάλο Ράμος) – Ντεμπελέ, Ασένσιο (46’ Μπαρκολά), Μπαπέ.

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Τερ Στέγκεν – Κουντέ, Αραούχο, Κουμπαρσί, Ζοάο Κανσέλο – Σέρτζι Ρομπέρτο (61’ Πέδρι), Ντε Γιονγκ (75’ Κρίστενσεν), Γκιντογκάν (85’ Φερμίν Λόπεθ) – Γιαμάλ (61’ Πέδρι), Λεβαντόφσκι, Ραφίνια (75’ Φεράν Τόρες).

Ατλέτικο Μαδρίτης-Ντόρτμουντ 2-1

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0gr68r9i96h)


Ο διαφαινόμενος θρίαμβος της Ατλέτικο επί της Ντόρτμουντ μετατράπησε σε αγχωτική νίκη και πλέον όλα είναι ανοικτά για τη ρεβάνς της επόμενης Τρίτης.

Η ομάδα του Σιμεόνε ήταν καταιγιστική στο πρώτο ημίωρο, αλλά στο δεύτερο πάτησε στο υπέρ της αποτέλεσμα και παραλίγο να το πληρώσει ακριβά.

Οι ροχιμπλάνκος μπήκαν στο γήπεδο με το μαχαίρι στα δόντια κι αφού στο 2' ο Μάντσεν έκοψε σωτήρια τον Μοράτα στο 4' άνοιξε το σκορ.

Οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να χτίσουν επίθεση από πίσω, ο Ντε Πολ έκλεψε και με... αλήτικο πλασέ με το εξωτερικό έκανε το 1-0.

Το γκολ έβαλε φωτιά στο γήπεδο με τους Γερμανούς να τα έχουν χαμένα και τον Κόμπελ να αντιδρά εντυπωσιακά στην τακουνιά του Βίτσελ και τον Γκριεζμάν να αστοχεί στο 17'.

Μετά το 25' ο ρυθμός άρχισε να πέφτει κι η Μπορούσια προσπάθησε να ξεμυτίσει από την περιοχή της έχοντας μια πρώτη καλή στιγμή στο 31' με την κεφαλιά του Ενμετσά μετά από κόρνερ, αλλά ένα λεπτό αργότερα ήρθε δεύτερο γκολ.

Αστεία αντίδραση των αμυντικών και λάθος μετά από πλάγιο με τον Γκριεζμάν να δίνει την ασίστ στον Λίονο για το 2-0.

Οι αλλαγές του Τέρζιτς στην ανάπαυλα και η οπισθοχώρηση των γηπεδούχων, άλλαξε την εικόνα του αγώνα με τη διαφορά ότι οι Βεστφαλοί δεν μπορούσαν να απειλήσουν σοβαρά την αντίπαλη εστία.

Ναι μεν είχαν κατοχή της μπάλας, ναι μεν έφταναν κοντά στην περιοχή, αλλά την ώρα της τελικής πάσας ή της τελικής ενέργειας δεν υπήρχε η σωστή επιλογή.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0gqdymh6qtt)


Κι η Ατλέτικο βέβαια παίζοντας με το στιλ που της αρέσει δεν έκανε κάτι το ιδιαίτερο, για να φτάσουμε στο τελευταίο τέταρτο όπου τα είδαμε όλα!

Η Ατλέτικο έχασε τεράστια ευκαιρία για να τελειώσει οριστικά το ματς όταν στο 76' μετά την εκτέλεση φάουλ ο Λίνο βρέθηκε μόνος του στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Κόμπελ έβγαλε το πλασέ του από το ένα μέτρο...

Το 3-0 δεν έγινε και στο 81' οι Γερμανοί βρήκαν τη στιγμή που έψαχναν σ' όλο το β' ημίχρονο με τις δύο χρυσές αλλαγές του Τέρζιτς. Ο Μπραντ ελίχθηκε έξω από την περιοχή και πέρασε τη διαγώνια πάσα στον Αλέ ο οποίος βρήκε τρόπο να κατεβάσει τη μπάλα και με σουτ στην κίνηση να μειώσει σε 2-1.

Το ματς ξαφνικά έγινε ροντέο, ωστόσο η ομάδα που είχε το πάνω χέρι ήταν η Μπορούσια με τους Γερμανούς να βλέπουν την τύχη να τους γυρνά την πλάτη καθώς δύο φορές σημάδεψαν το δοκάρι του Όμπλακ.

Η πρώτη στο 87' όταν με απίθανη ενέργεια ο Μπάιον Γκίτενς και τρομερό σουτ την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι και η δεύτερη στο 90'+6' όταν ο Μπράντ με κεφαλιά την έστειλε κι αυτός στο δοκάρι του Σλοβένου τερματοφύλακα για να ακολουθήσει το τελευταίο σφύριγμα της λήξης.

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0gqxuvvvyeh)


Το πρόγραμμα των πρώτων προημιτελικών αγώνων:
Τρίτη 9/4
Άρσεναλ-Μπάγερν Μονάχου 2-2

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0fwsujaxxjt)


Ρεάλ Μαδρίτης-Μάντσεστερ Σίτι 3-3

Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-d0fwsujllmtl)


Τετάρτη 10/4
Ατλέτικο Μαδρίτης-Ντόρτμουντ 2-1
Παρί Σεν Ζερμέν-Μπαρτσελόνα 2-3

Οι επαναληπτικοί:
Τρίτη 16/4
22:00 Ντόρτμουντ-Ατλέτικο Μαδρίτης
22:00 Μπαρτσελόνα-Παρί Σεν Ζερμέν

Τετάρτη 17/4
22:00 Μπάγερν Μονάχου-Άρσεναλ
22:00 Μάντσεστερ Σίτι-Ρεάλ Μαδρίτης

Ημιτελικοί (30 Απριλίου/1 Μαΐου και 7/8 Μαΐου)
Ατλέτικο Μαδρίτης ή Ντόρτμουντ-Παρί Σεν Ζερμέν ή Μπαρτσελόνα

Άρσεναλ ή Μπάγερν Μονάχου-Ρεάλ Μαδρίτης ή Μάντσεστερ Σίτι

Τελικός 1/6
Λονδίνο - Γουέμπλεϊ

Ειδήσεις σήμερα:

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 3,2% αυξήθηκε ο πληθωρισμός τον Μάρτιο - Το λάδι σέρνει την ακρίβεια στα τρόφιμα με αύξηση 67% σε ένα χρόνο

New York Post: Η Μελάνια το μυστικό... όπλο του Τραμπ για την εκστρατεία του - Πώς μπορεί να τον βοηθήσει να κερδίσει τους αναποφάσιστους

Κομισιόν: Στη Δαδιά η μεγαλύτερη μεμονωμένη πυρκαγιά στην Ευρώπη από τη δεκαετία του 1980
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης