Λίβερπουλ: Η συγκλονιστική εξομολόγηση πρώην θρύλου της ομάδας για τον εθισμό στην κοκαΐνη - Δείτε βίντεο

Λίβερπουλ: Η συγκλονιστική εξομολόγηση πρώην θρύλου της ομάδας για τον εθισμό στην κοκαΐνη - Δείτε βίντεο

Ο Ντάνι Μέρφι, ο οποίος έκανε σπουδαία καριέρα στους «κόκκινους» και τώρα είναι τηλεσχολιαστής μίλησε για πρώτη φορά δημόσια για τις δυσκολίες που αντιμετώπισε όταν σταμάτησε το ποδόσφαιρο

Murphy
Από το 1993 έως το 2013 ο Ντάνι Μέρφι πρωταγωνίστησε στο αγγλικό ποδόσφαιρο, κυρίως με τη φανέλα της Λίβερπουλ, αλλά και με τις Τσάρλτον, Τότεναμ, Φούλαμ ενώ αγωνίστηκε και 9 φορές με την Εθνική Αγγλίας.

Στα πέτρινα χρόνια των κόκκινων ο Μέρφι ήταν ο αγαπημένος της κερκίδας καθώς συχνά πυκνά ήταν ο σκόρερ γκολ που έδιναν νίκη εις βάρος της Γιουνάιτεντ.

Από τη στιγμή που κρέμασε τα παπούτσια του πέρασε στην τηλεόραση ως σχολιαστής των αγώνων, αλλά απέκτησε και τη δική του στήλη στην Daily Mail, ωστόσο όπως αποδείχθηκε το αντίο στο ποδόσφαιρο ήρθε με πολύ μεγάλη δυσκολία. Κάτι που ο ίδιος αποκάλυψε μιλώντας στο Ben Heath Podcast.

«Αρχικά ασχολήθηκα με ορισμένα πράγματα για να νιώθω... έξαψη και να φτιάχνομαι. Νομίζω ότι ήταν μια συσσώρευση πραγμάτων, οπότε χρειαζόμουν κάποια διαφυγή από την πραγματικότητα. Και η πραγματικότητα ήταν η αντιμετώπιση των προβλημάτων», εξομολογήθηκε ο παλαίμαχος άσος και συνέχισε λέγοντας:

«Το οικονομικό πρόβλημα, τα προβλήματα στις σχέσεις, τα προβλήματα της καθημερινότητας η σχέση. Δεν ήξερα πώς αντιμετωπίζω τα προβλήματα χωρίς να παίζω ποδόσφαιρο! Όσο παίζεις, η αδρεναλίνη και η ντοπαμίνη σε κρατούν προνοητικό και ενεργητικό, άσχετα με τα άλλα ζητήματα. Αυτά τα ζητήματα γίνονται τεράστια χωρίς το ποδόσφαιρο».

Κι εκεί ήρθε η αποκάλυψη για τα ναρκωτικά (στο 57' του βίντεο)...

Liverpool Legend on Winning The Treble, HATING Rafa Benitez & Losing MILLIONS - Danny Murphy


«Είχα μια περίοδο που έκανα χρήση κοκαΐνης και κάπνιζα λίγο χόρτο. Χωρίς το ποτό, θα μπορούσα να ζήσω και δεν ήμουν αλκοολικός. Μπορούσα να κάτσω σε ένα σπίτι με αλκοόλ και να μην το πιω.

Κλείσιμο
Όμως για ένα διάστημα ήμουν εθισμένος στην κοκαΐνη! Έφτασα στο σημείο που πίστευα ότι δεν μπορούσα να κάνω πράγματα χωρίς αυτήν. Το οποίο ήταν ανοησία, φυσικά και μπορούσα.

Το καταφέρνεις αρχικά, το κάνεις μια φορά την εβδομάδα, δύο φορές την εβδομάδα, το κάνεις μια τρίτη μέρα παραπάνω και τελικά συσσωρεύεται και σε πιάνει.»

Ο Μέρφι πλέον εδώ και χρόνια έχει απευθυνθεί σε ειδικούς και το να πηγαίνει σε ατομική και ομαδική θεραπεία, σε συνδυασμό με το να βρει έναν σκοπό στη δημοσιογραφία, τον βοήθησε να ξεπεράσει τα προβλήματά του.

«Παίρνεις κάποια βοήθεια και αρχίζεις να καταλαβαίνεις τις συμπεριφορές και τα μοτίβα. Όταν πήρα βοήθεια, έβαλα τον εαυτό μου κοντά σε ανθρώπους που το έχουν περάσει. Πρέπει να είσαι προετοιμασμένος να μπεις στα βαθιά και δεν είναι όλοι έτσι γιατί πρέπει να είσαι έτοιμος για ένα συναισθηματικό οδοστρωτήρα στη θεραπεία. Δεν είναι όλοι έτοιμοι, ειδικά αν έχεις περάσει μια τραυματική ζωή. Και (η όλη διαδικασία) με έκανε καλύτερο άνθρωπο».

Ο Μέρφι πρόσθεσε πώς η συζήτηση με όσους είχαν βιώσει κάτι παρόμοιο τον βοήθησε να «χάσω αυτή τη ντροπή και τις ενοχές που σχετίζονται με τα προβλήματά μου. Το ταξίδι δεν είναι ποτέ ομαλό, αλλά σίγουρα πιστεύω ότι εκείνος ο χρόνος με έκανε πολύ καλύτερο μπαμπά.

Είμαι καλύτερος γιος, αδελφός και νομίζω ότι θα είμαι καλύτερος σύντροφος. Είμαι πιο διακριτικός απέναντι σε όσους έχουν δυσκολευτεί στη ζωή τους και έχω την επιθυμία να γίνω καλύτερος».

Ειδήσεις σήμερα:

Στο Τζάνειο ο 39χρονος δολοφόνος της Κυριακής - Περιπέτεια με τη μεταγωγή του

9 αλλαγές και ανατροπές για την εφορία: Ετοιμοπαράδοτες δηλώσεις, ρυθμίσεις-ανάσα, καταργούνται έγγραφα, βιβλία

Όλα ανοιχτά μετά τις ματσάρες σε Μαδρίτη και Λονδίνο - Η Ρεάλ 3-3 με τη Σίτι, η Άρσεναλ 2-2 με την Μπάγερν - Δείτε τα γκολ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης