Τσιτσιπάς: Έχω ρίξει πολύ ιδρώτα για να αγαπήσουν οι Έλληνες το τένις

Τσιτσιπάς: Έχω ρίξει πολύ ιδρώτα για να αγαπήσουν οι Έλληνες το τένις

Ο Έλληνας τενίστας ακόμα σχολίασε την πτώση του στο ATP ranking δηλώνοντας έτοιμος για άμεσο restart

Tsitsipas
Με ηγέτη τον Στέφανο Τσιτσιπά η Εθνική ομάδα ρίχνεται σήμερα στη μάχη της πρόκρισης στα προκριματικά της μεγάλης κατηγορίας του Davis Cup κόντρα στη Ρουμανία στο κλειστό των Άνω Λιοσίων.

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας μίλησε αποκλειστικά στο OPEN και την εκπομπή «Τώρα Μαζί» για το πως ζει κάθε φορά τη δίψα του κόσμου να τον απολαύσει σε αγώνα από κοντά, για το αν είχε φανταστεί ποτέ ότι θα αγωνιστεί σε γήπεδο της ΑΕΚ αλλά και για το πρότζεκτ που ετοιμάζει για τζούνιορ τενίστες στην χώρα μας.

Ο Τσιτσιπάς ακόμα σχολίασε την πτώση του στο ATP ranking δηλώνοντας έτοιμος για άμεσο restart, έθεσε τον επόμενο στόχο του που δεν είναι άλλος από ένα ολυμπιακό μετάλλιο, το οποίο όπως είπε μάλιστα προτιμά ξεκάθαρα από ένα Grand Slam!
Glomex Player(eexbs1jkdkewvzn, v-cyv7wulan8hl)

Aναλυτικά όσα είπε:

Για το ότι το Davis Cup:

«Δεν μου πέρασε ποτέ από το μυαλό ότι θα έπαιζα τένις σε γήπεδο της ΑΕΚ. Το ότι συμβαίνει τώρα είναι όνειρο ζωής για εμένα, είναι η ομάδα που υποστήριζα από μικρή ηλικία, είχα πάντα μεγάλη αγάπη και για το μπάσκετ και για το ποδόσφαιρο, οπότε το ότι αυτό γίνεται πραγματικότητα σημαίνει πάρα πολλά για εμένα»

Για τον κόσμο που θέλει να τον δει:

«Χαίρομαι πάρα πολύ γι’ αυτό. Το έχω πετύχει με τον κόπο μου, με τον ιδρώτα μου και έχω περάσει πάρα πολλά ώστε να γίνει αυτό η νέα πραγματικότητα στη χώρα μας»

Για το πρότζεκτ που ετοιμάζει:

«Τους τελευταίους μήνες προετοιμάζω ένα πρότζεκτ για την αναβάθμιση του τένις στην Ελλάδα. Έχει να κάνει με τους τζούνιορ παίκτες της χώρας μας, με τα παιδιά που προσπαθούν σε επαγγελματικό επίπεδα να φτάσουν ψηλά στη βαθμολογία. Θέλω με τον δικό μου τρόπο να τους υποστηρίξω και να τους δώσω βοήθεια ώστε να ανέβουν υψηλότερα και να πετύχουν τα όνειρά τους.

Για τη θέση του στο ranking σήμερα:

«Νομίζω χρειάζομαι λιγότερο από ένα μήνα για να κάνω αγωνιστικό restart. Έχω πολλά τουρνουά μπροστά μου, οπότε έχω πολλές ευκαιρίες να παίξω καλά και να προσθέσω πόντους οπότε έτσι θα έρθει ένα πολύ καλύτερο ranking από αυτό που έχω τώρα. Δεν έχω ξαναβρεθεί (σ.σ. στο #10) εδώ και πολύ καιρό αλλά για μένα όλα αυτά είναι μέρος του τένις. Μερικές φορές δε γίνεται να βρίσκεσαι στην καλύτερή σου κατάσταση και αυτό είναι απολύτως φυσιολογικό. Σ’ αυτό που πρέπει να αφοσιωθώ τώρα είναι να βρω δύναμη και να γίνω καλύτερος τενίστας.

Για τους 2 στόχους που θέτει φέτος:

Κλείσιμο
Θέλω να τελειώσω το 2024 στους 4 καλύτερους τενίστες και να κατακτήσω ένα ολυμπιακό μετάλλιο στο Παρίσι.

Το μήνυμά του στον κόσμο:

Μεγάλη αγκαλιά από εμένα, εύχομαι να έρθετε να με υποστηρίξετε και σας ευχαριστώ για όλα τα μηνύματα που μου στέλνετε σε καθημερινή βάση!



Ειδήσεις σήμερα:

Κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις των αγροτών με ενισχυμένα μπλόκα - Το μεσημέρι αποφασίζουν τις επόμενες κινήσεις τους

Ανοιξιάτικο διάλειμμα στην καρδιά του χειμώνα - Τους 16 βαθμούς θα φτάσει σήμερα ο υδράργυρος

Αποκλεισμένη η περιοχή στο κέντρο της Αθήνας όπου έγινε η έκρηξη βόμβας τη νύχτα - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης