La Liga, Ράγιο Βαγιεκάνο - Μπαρτσελόνα 1-1: Πήρε το βαθμό με αυτογκόλ - Δείτε τα γκολ

La Liga, Ράγιο Βαγιεκάνο - Μπαρτσελόνα 1-1: Πήρε το βαθμό με αυτογκόλ - Δείτε τα γκολ

Η Ράγιο προηγήθηκε και η Μπαρτσελόνα ισοφάρισε με αυτογκόλ

barcedlon
Σύμπτωση επαναλαμβανόμενη παύει να είναι σύμπτωση. Η Μπαρτσελόνα ήταν κάκιστη στα τελευταία τρία παιχνίδια της πριν από την διακοπή και η εικόνα της δεν βελτιώθηκε ιδιαιτέρως στο πρώτο μετά από αυτή, παρά την επιστροφή του (εμφανώς ανέτοιμου) Φρένκι Ντε Γιονγκ.

Δείτε ΕΔΩ τα γκολ

Συν τοις άλλοις, η Ράγιο Βαγιεκάνο της είχε πάρει τον... αέρα, με δύο διαδοχικές εντός έδρας νίκες και τέσσερα παιχνίδια αήττητη, ανεξαρτήτως έδρας. Αυτά τα ματς έγιναν πέντε, με την ομάδα της Μαδρίτης μάλιστα να αγγίζει την τρίτη σερί νίκη στο Βαγιέκας, από το οποίο η Μπάρτσα βγήκε «ζωντανή» (1-1) χάρη σε αυτογκόλ του Φλοριάν Λεζέν στο 82’. Πήρε τον βαθμό, αλλά πιθανότατα θα χάσει έδαφος σε σχέση με Τζιρόνα, Ρεάλ Μαδρίτης και Ατλέτικο στην μάχη της κορυφής.

Ο Ουνάι Λόπεθ πήρε την θέση του τιμωρημένου Άλβαρο Γκαρθία στην μεσαία γραμμή των γηπεδούχων, με τον Φρανθίσκο να παρατάσσει την ομάδα του με διάταξη 4-4-2.

Κλείσιμο
Χωρίς τον ελαφρά τραυματία Μαρκ - Αντρέ Τερ Στέγκεν και έχοντας πάρει πλέον απόφαση ότι δεν θα έχει τον Γκάβι για το υπόλοιπο της σεζόν, ο Τσάβι ξεκίνησε τον Ινιάκι Πένια κάτω από τα δοκάρια, ποντάροντας στο δίδυμο Ντε Γιονγκ - Πέδρι στην μεσαία γραμμή.

Γκολάρα του Ουνάι Λόπεθ για το 1-0
Ανώτεροι στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, παρ’ ότι οι φιλοξενούμενοι είχαν την πρώτη καλή ευκαιρία, όταν ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι δεν κοντρόλαρε όπως έπρεπε, έχοντας μείνει μόνος του προ του Στόλε Ντιμιτριέφσκι, μετά από πάσα του Πέδρι.

Η Ράγιο απάντησε άμεσα με σουτ του Όσκαρ Βαλεντίν ύστερα από κλέψιμο της μπάλας στον Ντε Γιονγκ, με τον Λαμίν Γιαμάλ να αγγίζει ένα γκολ α λα... Μαραντόνα, ανήμερα της επετείου του θανάτου του Ντιεγκίτο.

Ο 16χρονος εξτρέμ ξεπέρασε τέσσερις αντιπάλους, αλλά η τελική του προσπάθεια ήταν αδύναμη και δεν ανησύχησε τον Ντιμιτριέφσκι, ο οποίος δεν χρειάστηκε επί της ουσίας να κάνει επέμβαση στο πρώτο μέρος.

Κάτι ανάλογο ίσχυσε και για τον Πένια, ο οποίος δεν μπόρεσε να κάνει τίποτα παραπάνω στο 39’, όταν ο Ουνάι Λόπεθ με μακρινό σουτ και ύστερα από φάση διαρκείας στα καρέ της Μπάρτσα, άνοιξε το σκορ για την Ράγιο.

Στις καθυστερήσεις, μάλιστα, ο Αλεχάντρο Μπάλντε πρόλαβε τον Σέρχιο Καμέγιο προτού κάνει αυτός από κοντά το 2-0 για μια ομάδα που δεν έχει χάσει από την Μπαρτσελόνα από την στιγμή που επέστρεψε στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού ποδοσφαίρου.

Την έσωσε το αυτογκόλ του Λεζέν
Στο δεύτερο μέρος, θέλοντας και μη, οι Καταλανοί ανέβασαν στροφές, σταδιακά ο Τσάβι έριξε στο ματς Ιλκάι Γκιντογκάν, Ζοάο Φέλιξ, Ραφίνια και Φερμίν Λόπεθ, αλλά οι μεγάλες ευκαιρίες έλαμπαν δια της απουσίας τους.

Κεφαλιά άουτ του Πέδρι και τίποτε άλλο μέχρι το 75’, όταν ο Ραφίνια στην πρώτη του επαφή με την μπάλα την έστειλε στο δοκάρι, με τον Ντιμιτριέφσκι να αρνείται το γκολ στον Λεβαντόφσκι, στο ριμπάουντ που πήρε ο Πολωνός.

Η Ράγιο κρατούσε χωρίς ιδιαίτερο πρόβλημα το 1-0, αλλά στο 82’ ο Μπάλντε έψαξε με πάσα προς τα πίσω τον Λεβαντόφσκι, ο Φλοριάν Λεζέν επιχείρησε να αποτρέψει το γκολ και, άθελά του, έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας της ομάδας του.

Το 1-1 από το αυτογκόλ του Γάλλου έδειχνε να δίνει μια επιπλέον ώθηση στους Μπλαουγκράνα για να ψάξουν την ολική ανατροπή, αλλά δεν υπήρξε ούτε... υπόνοια ευκαιρίας, με την ομάδα του Τσάβι να κινδυνεύει να κλείσει την αγωνιστική στο -6 από την Τζιρόνα και στο -4 από την Ρεάλ.

Ράγιο Βαγιεκάνο (Φρανθίσκο): Ντιμιτριέφσκι - Μπαλιού, Μουμίν (75’ Σις), Λεζέν, Εσπίνο - Ίσι Παλαθόν, Ουνάι Λόπεθ (78’ Ράτιου), Βαλεντίν, Ντε Φρούτος (68’ Μπεμπέ) - Καμέγιο (75’ Φαλκάο), Όσκαρ Τρέχο (68’ Κίκε Πέρεθ).

Μπαρτσελόνα (Τσάβι): Πένια - Ζοάο Κανσέλο, Κρίστενσεν, Ίνιγκο Μαρτίνεθ, Μπάλντε - Ντε Γιονγκ, Οριόλ Ρομέου (55’ Γκιντογκάν), Πέδρι (75’ Φερμίν Λόπεθ) - Γιαμάλ (75’ Ραφίνια), Λεβαντόφσκι, Φεράν Τόρες (55’ Ζοάο Φέλιξ).

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Κακοκαιρία Oliver – Καλλιάνος: Έχω αρκετό καιρό να δω στην Ελλάδα ένα βαρομετρικό χαμηλό με τέτοιες πιέσεις

Black Friday: Ουρές σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Λάρισα - Έπιασαν σειρά πριν το άνοιγμα των καταστημάτων

Βάρκιζα: Θρήνος για τη 18χρονη που σκοτώθηκε στο τροχαίο - Τραυματισμένη νοσηλεύεται η 19χρονη ξαδέρφη της
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης