Τσέφεριν: «Θα ήταν άδικο να αποκλειστεί η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, δεν γνώριζε για τη δολοφονία του Μιχάλη»

Τσέφεριν: «Θα ήταν άδικο να αποκλειστεί η Ντινάμο Ζάγκρεμπ, δεν γνώριζε για τη δολοφονία του Μιχάλη»

Την άποψή του σχετικά με την τιμωρία της Ντινάμο Ζάγκρεμπ μετά τη δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρης στη Ν. Φιλαδέλφεια κατέθεσε ο πρόεδρος της UEFA, Αλέξανταρ Τσέφεριν, ο οποίος τόνισε πως δεν θα ήταν σωστό ο κροατικός σύλλογος να αποκλειστεί από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις

Ceferin2
Μεγάλη συνέντευξη σε Μέσο της Σλοβενίας παραχώρησε ο πρόεδρος της UEFA, Αλεξάνταρ Τσέφεριν. Στο πλαίσιο αυτής επί τάπητος τέθηκε και η δολοφονία του Μιχάλη Κατσούρη στα επεισόδια που προκάλεσαν στη Νέα Φιλαδέλφεια, Κροάτες φίλαθλοι της Ντινάμο Ζάγκρεμπ, την παραμονή του προκριματικού του Champions League απέναντι στην ΑΕΚ.

Η κροατική ομάδα τιμωρήθηκε με απαγόρευση παρουσίας οπαδών της στα εκτός έδρας παιχνίδια, με την Ένωση πάντως, να ζητά σε επίσημη ανακοίνωσή της παραδειγματική και βαρύτατη τιμωρία.

Ο Τσέφεριν από την πλευρά του ωστόσο, δήλωσε πως συμφωνεί με την ποινή που δέχθηκε η Ντινάμο, τονίζοντας πως θα ήταν άδικο να τιμωρηθεί πιο βαριά για κάτι για το οποίο ευθύνονταν «μερικοί ηλίθιοι».

Ceferin3


Κλείσιμο
Αναλυτικά η σχετική ερώτηση και η απάντηση του πρόεδρου της UEFA:
«Το καλοκαίρι στιγματίστηκε από τον θάνατο ενός οπαδού της ΑΕΚ σε μια σύγκρουση με οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ. Οι Έλληνες απαίτησαν τον αποκλεισμό του συλλόγου από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις αλλά οι οπαδοί της Ντινάμο τιμωρήθηκαν μόνο για τα εκτός έδρας ματς. Πιστεύετε πως αυτή ήταν η πρέπουσα τιμωρία;

«Αυτό αποφάσισε η Επιτροπή Ασφάλειας της UEFA και συμφωνώ μ’ αυτή. Ως σύλλογος η Ντινάμο Ζάγκρεμπ δεν είχε καμία σχέση με την πειθαρχική διαδικασία. Πήραμε μία απόφαση με βάση στα ευρήματα των αρχών. Στην προκειμένη περίπτωση είχαμε ένα τραγικό γεγονός και η ομάδα της Ντινάμο δεν γνώριζε καν ότι αυτό το γκρουπ των οπαδών είχε ταξιδέψει στην Αθήνα.

Αυτοί ήταν εγκληματίες που οργάνωσαν το ταξίδι στην Αθήνα δύο ημέρες πριν την αναμέτρηση και έκαναν ό,τι έκαναν. Θα ήταν σωστό να τιμωρήσουμε την ομάδα και το 99,9% των αθώων φιλάθλων της για μερικούς ηλίθιους που τώρα είναι στη φυλακή; Πως γίνεται να ήξερε η ομάδα ότι μερικοί χούλιγκανς και εγκληματίες νοίκιασαν ένα βαν και στις 2 τα ξημερώματα ξεκίνησαν για την Ελλάδα;».

Ειδήσεις σήμερα:

Διπλή τραγωδία στην πολύπαθη Μαγνησία - Νεκροί σε εργατικά δυστυχήματα δύο νέοι άνθρωποι


«Λουκέτο» στην κλινική των Χανίων που ερευνάται δικαστικά για εμπόριο βρεφών και παράνομες υιοθεσίες

Αναχώρησε για τη Λιβύη το C-130 με δύο τόνους τρόφιμα και ένα τόνο φαρμακευτικού υλικού - Φωτογραφίες
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης