Euroleague, Φενερμπαχτσέ-Ολυμπιακός 71-72: Νίκη με τρίποντη «βόμβα» Σλούκα - Δείτε βίντεο

Euroleague, Φενερμπαχτσέ-Ολυμπιακός 71-72: Νίκη με τρίποντη «βόμβα» Σλούκα - Δείτε βίντεο

Ο Ολυμπιακός πήρε πίσω το πλεονέκτημα έδρας, προηγείται με 2-1 και ψάχνει μία νίκη, είτε στην Τουρκία είτε στο ΣΕΦ, για να περάσει στο Final-4

sloukas-m
Με τρίποντο του Κώστα Σλούκα σε νεκρό χρόνο ο Ολυμπιακός πέρασε με 72-71 από την έδρα της Φενέρ στην Πόλη και πήρε πάλι προβάδισμα πρόκρισης στο Final -4 της Euroleague. 




Κλείσιμο

Ενώ ο Ολυμπιακός στα 3.04 έχανε με 71-69 από καλάθι του Γκούντουριτς ο Κώστας Σλούκας που έχει παίξει για χρόνια στην Φενέρ "μαχαίρωσε" την παλιά του ομάδα με απίθανο τρίποντο και έτσι η ομάδα του Πειραιά θέλει μια νίκη για να προκριθεί στο Final-4. 

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές του αγώνα

Sloukas wins it ! Playoffs Game 3, Highlights | Turkish Airlines EuroLeague


To επόμενο παιχνίδι θα διεξαχθεί την Παρασκευή (20:45) στην Τουρκία. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε αρκετά ισορροπημένα με τις δύο ομάδες να σκοράρουν με δυσκολία, όμως η Φενέρ με πόντους του Ντόρσεϊ προηγήθηκε με 11-5 (5’). Ο Ολυμπιακός συνήλθε στην μπροστινή πλευρά του παρκέ με πόντους από Βεζένκοβ, Παπανικολάου και καλό «διάβασμα» του Γουόκαπ, όμως η άμυνά του δεν ήταν αυτή που έπρεπε και έτσι οι γηπεδούχοι παρέμεναν μπροστά στο σκορ (21-15, 10’).



Η δεύτερη περίοδος ξεκίνησε με δύο λάθη και δύο άστοχα σουτ του Μπλακ με αποτέλεσμα στην άλλη πλευρά με πόντους στον αιφνιδιασμό η Φενέρμπαχτσε να βρεθεί στο +11 (26-15, 12’). Τα επόμενα λεπτά εξελίχθηκαν σε μία «μονομαχία» Ντόρσεϊ – Σλούκα με τους δύο γκαρντ να σκοράρουν μόνο που ο «Σλούκι Λουκ» το έκανε καλύτερα και παρέσυρε όλους τους συμπαίκτες του με αποτέλεσμα να ακολουθήσει ένα σερί 0-10 και το προσπέρασμα (28-29, 17’). Ο Σλούκας ήταν ασταμάτητος (13π.) κι αν δεν έβρισκε τρόπο ο Έντουαρντς να βοηθήσει τους Τούρκους η διαφορά του ημιχρόνου ίσως ήταν μεγαλύτερη (35-38).

5878554
5878550
5878543



Η Φενέρμπαχτσε με τον Καλάθη να δημιουργεί και να σκοράρει ξεκίνησε καλύτερο το τρίτο δεκάλεπτο σε αντίθεση με τους Πειραιώτες οι οποίοι βιάζονταν υπερβολικά στη δική τους επίθεση (45-40, 26’). Η αστοχία από τα 6.75 «πλήγωνε» τον Ολυμπιακό μιας και τα συνεχόμενα άστοχα τρίποντα έδιναν την ευκαιρία στους γηπεδούχους να κλείσουν υπερβολικά στη ρακέτα τους (49-41, 28’).

Ο Σλούκας συνέχισε από εκεί που είχε σταματήσει και χάρη σε αυτόν οι Πειραιώτες διατηρούσαν ελπίδες (55-50, 32’). Ο χρόνος κυλούσε, η Φενέρμπαχτσε παρέμενε σε θέση οδηγού και τα ελεύθερα τρίποντα των παικτών του Μπαρτζώκα δεν έβρισκαν στόχο και πάλι καλά που υπήρχε ο Σλούκας στο παρκέ (60-57, 35’).

Ο Ελληνας γκαρντ… διάβαζε τέλεια κάθε κατοχή και με δικές του ασίστ σε Μπλακ και Βεζένκοβ έδωσε το προβάδισμα στους «ερυθρόλευκους» με 60-61 (37’). Η πίεση πλέον βρισκόταν στην πλευρά του Ιτούδη και των παικτών του. Ο Βεζένκοβ ευστόχησε από τα 6.75, αλλά απάντησε αμέσως ο Ντόρσεϊ (63-64, 37’) κι ένα τρίποντο του Καλάθη έβαλε… φωτιά στο γήπεδο (69-66, 39’). Η επόμενη άμυνα του Ολυμπιακού βγήκε και το επόμενο τρίποντο του Βεζένκοβ… μπήκε για την ισοφάριση στους 69 πόντους (48’’ για τη λήξη).

Η άμυνα βγήκε ξανά όμως ο Γουόκαπ έκανε λάθος και έδωσε τη μπάλα ανέλπιστα στους γηπεδούχους με τον Γκούντουριτς να διαμορφώνει με μέσης απόστασης το 71-69. Το τάιμ άουτ του Μπαρτζώκα έφερε ευκαιρία για σχέδιο, ο Σλούκας βγήκε από τα σκριν και παρά την άμυνα του Ζέις σκόραρε χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του με 71-72.

Πηγή: www.gazzetta.gr 





Ειδήσεις σήμερα:

14χρονος άνοιξε πυρ σε δημοτικό σχολείο στο Βελιγράδι και σκότωσε 8 μαθητές και έναν φύλακα


Πατέρας στο Ίλιον έβαλε κρυφή κάμερα στο μπάνιο και «έγραφε» γυμνή την 15χρονη κόρη του

Εγκλήματα που συγκλόνισαν: Όταν ο Ντρούζος και η Μουκάνη «αιματόβαψαν» τα δικαστήρια
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης