Premier League, Νότιγχαμ Φόρεστ - Λίβερπουλ 1-0: Θρίαμβος στο Σίτι Γκράουντ - Δείτε τo γκολ - Η αντίδραση του Μιλτιάδη Μαρινάκη

Premier League, Νότιγχαμ Φόρεστ - Λίβερπουλ 1-0: Θρίαμβος στο Σίτι Γκράουντ - Δείτε τo γκολ - Η αντίδραση του Μιλτιάδη Μαρινάκη

Η Νότιγχαμ Φόρεστ με γκολ του Αβονίγι στο 55΄κέρδισε με 1-0 τη Λίβερπουλ και ξεκόλλησε από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Premier League

FfrMpHIXwAMoIOQ
Η παράδοση συνεχίστηκε στο Σίτι Γκράουντ. 

Δείτε ΕΔΩ το γκολ 

Δείτε ΕΔΩ τις καλύτερες στιγμές

Πολλοί βιάστηκαν να την ξεγράψουν. Περισσότεροι από δύο μήνες, άλλωστε, από την τελευταία σου νίκη δεν συνιστούν λόγους αισιοδοξίας και πίστης στην παραμονή. Ο κόσμος πάντως αποθέωσε την ομάδα και αυτό κατέγραψε σε βίντεο και ο Μιλτιάδης Μαρινάκης. 



Κλείσιμο
«Εξαιρετική απόδοση και εξωπραγματική υποστήριξη. Ας συνεχίσουμε έτσι» έγραψε στο σχόλιο του. 



Η Νότιγχαμ Φόρεστ, όμως, είναι ζωντανή και το απέδειξε με εκκωφαντική νίκη, απέναντι στη Λίβερπουλ του Γιούργκεν Κλοπ.


Στην πρώτη τους συνάντηση έπειτα από 23 χρόνια για το πρωτάθλημα, η ομάδα του Βαγγέλη Μαρινάκη πανηγύρισε σπουδαίο τρίποντο (1-0) χάρη σε γκολ του επί χρόνια παίκτη των Κόκκινων του Μέρσεϊσαϊντ, Ταΐβο Αβονίγι και ξεκόλλησαν προς το παρόν από την τελευταία θέση, αφήνοντας τη Λίβερπουλ να... ψάχνεται μακριά από το «Άνφιλντ» όπου αγνοεί τη νίκη από τον περασμένο Μάιο.

Οι αρκετές αλλαγές στο αρχικό σχήμα, λόγω και των φρέσκων απουσιών (Τιάγκο με μόλυνση στο αυτί, Νούνιες με μυϊκό πρόβλημα) αποσυντόνισαν κάπως τους Reds στο ξεκίνημα και ο υψηλός βαθμός που πήρε η Φόρεστ στο ανασταλτικό κομμάτι έκανε δύσκολο για την ομάδα του Κλοπ να δημιουργήσει.

Η Λίβερπουλ πάντως είχε τις στιγμές της στο πρώτο μέρος για να προηγηθεί, απειλώντας πρώτη και μάλιστα δύο φορές μέσα σε ένα λεπτό. Στο 9', από τη φανταστική βαθιά μπαλιά του Έλιοτ ο Καρβάλιο κατέβασε υπέροχα την μπάλα αλλά νικήθηκε από τον Χέντερσον και στο 10' ο Φιρμίνο πήρε καρφωτή κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ κι έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το κάθετο δοκάρι.

Οι παίκτες του Στιβ Κούπερ εκτός από αρκετά συγκεντρωμένοι, μαχητικοί και με υψηλή ένταση στο παιχνίδι τους, αποδείχθηκαν απειλητικοί με τις αντεπιθέσεις τους. Από άψογη ανάπτυξη στο transition προήλθε η πρώτη και πιο σημαντική τους ευκαιρία, με τον Κουγιατέ στο 17' να σουτάρει συρτά στην αγκαλιά του Άλισον έπειτα από το στρώσιμο του Αβονιγί.

Τα επίπεδα κατοχής για τη Λίβερπουλ ήταν σταθερά άνω του 70%, αλλά τα ρήγματα... αγνοούνταν. Κι όταν δημιούργησε ένα με τη σέντρα προς τον ανενόχλητο Φαν Ντάικ μέσα στη μικρή περιοχή, ο Ολλανδός πήρε εντελώς άστοχα την κεφαλιά στέλνοντάς την παράλληλα με την εστία αντί στα δίχτυα του Χέντερσον.


Η Λίβερπουλ δεν μπόρεσε να παρουσιαστεί πιο «κυνική» κι αποφασισμένη ούτε στο β΄μέρος και το πλήρωσε από ένα φάουλ του Γκόμεζ στη μεσαία γραμμή. Στο 55', από την εκτέλεση της στημένης μπάλας, ο Κουκ έκανε το γύρισμα από δεξιά και βρήκε τον Αβονιγί, ο οποίος κατάφερε να εκτελέσει δύο φορές ανάμεσα στο δίδυμο των στόπερ της Λίβερπουλ. Η πρώτη κατέληξε στο κάθετο δοκάρι, η δεύτερη στα δίχτυα! Ο Νιγηριανός, λοιπόν, έγινε ο πρώτος παίκτης της Φόρεστ στην Premier League που κάνει το 3x3 σε γκολ στις πρώτες του συμμετοχές ως βασικός στο «City Ground», σηματοδοτώντας το ένατο φετινό παιχνίδι που οι Reds δέχονται πρώτοι γκολ.


Η Λίβερπουλ κλήθηκε να αντιδράσει πριν να είναι πολύ αργά, κάτι που δεν έμοιαζε εύκολο με βάση την εικόνα της ως το 55'. Οι πρώτες απειλές ήταν άμεσες, με το σουτ του Έλιοτ που εξουδετέρωσε ο εξαιρετικός, Ντιν Χέντερσον στην κλειστή του γωνία στο 57'. Όσο όμως προσπαθούσε να ισοφαρίσει, τόσες ευκαιρίες έδινε στη Φόρεστ να γράψει το 2-0 με αντεπιθέσεις. Στο 58' ο Μίλνερ την έσωσε με προβολή, στο 86' ο Άλισον με ενστικτώδη απόκρουση σε τετ-α-τετ με τον Γέιτς.

Το φινάλε ανήκε στην ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ, μα περισσότερο από όλους στον Ντιν Χέντερσον. Το μαγικό... καπέλο της Φόρεστ αποδείχθηκε και πάλι θαυματουργό, αφού ο Βρετανός κίπερ είπε «όχι» στην δυνατή κεφαλιά του Αλεξάντερ-Άρνολντ στο 86΄ και στο 90+2' χάρισε το απόλυτο highlight με την απόκρουση της χρονιάς σε κεφαλιά του Φαν Ντάικ. Μάλιστα, η Λίβερπουλ λίγο κινδύνευσε να δεχθεί γκολ με ανυπεράσπιστη εστία λόγω του προωθημένου Άλισον, αλλά το μακρινό σουτ του Τζόνσον κατέληξε στο δοκάρι. Η ήττα δεν απετράπη για τους Reds, οι οποίοι έχουν σε 11 ματς μία ήττα λιγότερη από όσες σημείωσαν σε ολόκληρη την περσινή Premier League.


Νότιγχαμ: Χέντερσον, Οριέ, Κουκ, ΜακΚένα, Γουίλιαμς (73' Λόντι), Γέιτς, Φρόιλερ, Κουγιατέ (80' Μανγκαλά), Γκιμπς - Γουάιτ, Λίνγκαρντ (64' Τζόνσον), Αβονίγι (64' Γουόραλ).

Λίβερπουλ: Άλισον, Μίλνερ (62' Άρνολντ), Γκόμεζ, Φαν Ντάικ, Ρόμπερτσον, Έλιοτ, Φαμπίνιο, Τζόουνς, Σαλάχ, Καρβάλιο (62' Χέντερσον), Φιρμίνο (76' Τσάμπερλεϊν).

Πηγή: www.gazzetta.gr 



Ειδήσεις σήμερα:

Ψάχνουν τους βιαστές της 12χρονης μέσα από 367 συνομιλίες - Έρχονται νέες συλλήψεις

Ικανοποίηση στην Αθήνα για τον ευρω-συμβιβασμό για το αέριο, αλλά ο «διάβολος κρύβεται στις λεπτομέρειες»

Αντίστροφη μέτρηση για την «πολιορκία» της Χερσώνας - Πώς κινούνται οι Ουκρανοί και τι ετοιμάζουν οι Ρώσοι
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης