Ο «Νίκος Γκάλης» του 2022, Γιάννης Αντετοκούνμπο οδηγεί την Ελλάδα στη Γη της Επαγγελίας
Ο Greek Freak εχει την ίδια σπιρτάδα με το καλοκαίρι του 2021 όταν κατέκτησε την κορυφή του NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς -Το εάν θα δικαιωθεί θα το δούμε το βράδυ της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου
Το 1987 ήταν ο Νίκος Γκάλης ο οποίος έκανε πράγματα και θαύματα στα παρκέ του ΣΕΦ οδηγώντας την Ελλάδα στην κορυφή του Έβερεστ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.
Από τότε πέρασαν 35 χρόνια και 4 μήνες και ο «Νίκος Γκάλης»του σήμερα, Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πάρει από το χεράκι την «επίσημη αγαπημένη» και την οδηγεί κατευθείαν στη ζώνη των μεταλλίων. Από το πρώτο παιχνίδι του τουρνουά με αντίπαλο την Κροατία έβλεπε κανείς στον Γιάννη το «eye of the tiger», ενώ στο παιχνίδι με την Ουκρανία απέδειξε γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες των τελευταίων ετών.
Την ώρα που η Εθνικη βρισκόταν στο καναβάτσο το θηρίο ξύπνησε και παρέσυρε στο διάβα του, τους Ουκρανούς αντιπάλους του. Το αποτέλεσμα ήταν να τελειώσει τον αγώνα με41 πόντους - δώδεκα λιγότερους - από τους 53 που είχε σκοράρει ο «γκάνκστερ» Νίκος Γκάλης στο Παγκόσμιο του 1986 με αντίπαλο τον Παναμά. Εάν ο Greek Freak συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς δεν αποκλείεται το «στοιχειωμένο» ρεκόρ που κρατάει από τότε να σπάσει σύντομα.
Κλείσιμο
Και ενώ θα περίμενε κανείς ο Γιάννης να πετάει στα σύννεφα με τις σπουδαίες εμφανίσεις που πραγματοποιεί μέχρι τώρα στο παρκέ του Mediolanum Forum εκείνος παραμένει ταπεινός, προσγειωμένος και προσηλωμένος στον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να βοηθήσει την ομάδα του στην επανάληψη των θριάμβων του 1987 και του 2005.
Αν μπορούσαμε να ανοίξουμε ένα παράθυρο και να κοιτάξουμε τον κόσμο εκεί γύρω στο 2050, το πιθανότερο είναι ότι δεν θα βλέπαμε έναν πλανήτη αγνώριστο, αλλά έναν κόσμο που θα έχει αλλάξει τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί.
Πώς μπορεί μια επίσκεψη σε ένα μουσείο, ένα πείραμα ή μια πρώτη γνωριμία με την φύση να αλλάξει τον τρόπο που ένα παιδί βλέπει τον κόσμο; Περισσότερα από εννέα χρόνια, το πρόγραμμα «Οι Μικροί Ήρωες Μαθαίνουν» της Stoiximan δίνει σε παιδιά από όλη την Ελλάδα την ευκαιρία να διευρύνουν βιωματικά τους ορίζοντες τους.
Δουλειά, οικογένεια, υποχρεώσεις, μάς κάνουν συχνά να μεταθέτουμε τη φροντίδα του εαυτού μας. Η νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής μάς θυμίζει γιατί αξίζει να εστιάσουμε ξανά σε εμάς και την υγεία μας