Ο «Νίκος Γκάλης» του 2022, Γιάννης Αντετοκούνμπο οδηγεί την Ελλάδα στη Γη της Επαγγελίας

Ο «Νίκος Γκάλης» του 2022, Γιάννης Αντετοκούνμπο οδηγεί την Ελλάδα στη Γη της Επαγγελίας

Ο Greek Freak εχει την ίδια σπιρτάδα με το καλοκαίρι του 2021 όταν κατέκτησε την κορυφή του NBA με τους Μιλγουόκι Μπακς -Το εάν θα δικαιωθεί θα το δούμε το βράδυ της Κυριακής 18 Σεπτεμβρίου

galis-giannis23arthr
Το 1987 ήταν ο Νίκος Γκάλης ο οποίος έκανε πράγματα και θαύματα στα παρκέ του ΣΕΦ οδηγώντας την Ελλάδα στην κορυφή του Έβερεστ του ευρωπαϊκού μπάσκετ.

Από τότε πέρασαν 35 χρόνια και 4 μήνες και ο «Νίκος Γκάλης» του σήμερα, Γιάννης Αντετοκούνμπο έχει πάρει από το χεράκι την «επίσημη αγαπημένη» και την οδηγεί κατευθείαν στη ζώνη των μεταλλίων. Από το πρώτο παιχνίδι του τουρνουά με αντίπαλο την Κροατία έβλεπε κανείς στον Γιάννη το «eye of the tiger», ενώ στο παιχνίδι με την Ουκρανία απέδειξε γιατί είναι ένας από τους κορυφαίους μπασκετμπολίστες των τελευταίων ετών.

Giannis ANTETOKOUNMPO 🇬🇷 | 27 PTS | 6 AST | 11 REB | TCL Player of the Game vs. Croatia

Την ώρα που η Εθνικη βρισκόταν στο καναβάτσο το θηρίο ξύπνησε και παρέσυρε στο διάβα του, τους Ουκρανούς αντιπάλους του. Το αποτέλεσμα ήταν να τελειώσει τον αγώνα με 41 πόντους - δώδεκα λιγότερους - από τους 53 που είχε σκοράρει ο «γκάνκστερ» Νίκος Γκάλης στο Παγκόσμιο του 1986 με αντίπαλο τον Παναμά. Εάν ο Greek Freak συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς δεν αποκλείεται το «στοιχειωμένο» ρεκόρ που κρατάει από τότε να σπάσει σύντομα.

Giannis ANTETOKOUNMPO 🇬🇷 | 41 PTS / 9 REB / 2 AST | Full Highlights vs. Ukraine
Κλείσιμο


Galis vs Panama

Και ενώ θα περίμενε κανείς ο Γιάννης να πετάει στα σύννεφα με τις σπουδαίες εμφανίσεις που πραγματοποιεί μέχρι τώρα στο παρκέ του Mediolanum Forum εκείνος παραμένει ταπεινός, προσγειωμένος και προσηλωμένος στον στόχο του, που δεν είναι άλλος από το να βοηθήσει την ομάδα του στην επανάληψη των θριάμβων του 1987 και του 2005.

Άλλωστε φαίνεται στο βλέμμα του. Έχει την ίδια σπιρτάδα με το καλοκαίρι του 2021 όταν οδήγησε τους Μιλγουόκι Μπακς στην κατάκτηση του NBA για πρώτη φορά μετά το 1971. Το εάν θα δικαιωθεί μένει να φανεί στις 18 Σεπτεμβρίου. Ωστόσο ότι και αν γίνει ο Γιάννης θα παραμείνει «just a kid from Sepolia...



Ειδήσεις σήμερα:

Έκτακτη ενημέρωση τη Δευτέρα για τα επικαιροποιημένα εμβόλια - Επισπεύδεται ο εμβολιασμός

«Αστακός» η Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ με 3.500 αστυνομικούς, drone και ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ

«Θα μπορούσε να έχει σκοτωθεί», λέει η μητέρα της 22χρονης για το ατύχημα στο Allou Fun Park
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης