Το ελληνικό σύστημα ευφυούς γεωργίας που φέρνει επανάσταση στις καλλιέργειες

Το ελληνικό σύστημα ευφυούς γεωργίας που φέρνει επανάσταση στις καλλιέργειες

Μπορεί η ευφυής γεωργία να δώσει λύσεις στα προβλήματα του περιβάλλοντος και την απορρύθμιση του κλίματος; Τα αποτελέσματα από την εφαρμογή gaiasense στο χωράφι λένε απερίφραστα «ναι»

systhma-georgias-xr
Ακραίες θερμοκρασίες, ερημοποίηση, φυσικές καταστροφές, μολυσματικές ασθένειες, μείωση της ποιότητας του νερού, επισιτιστικές κρίσεις. Οι επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής είναι παντού γύρω μας. Συνήθεις ύποπτοι, η αύξηση των εκπομπών αερίων του θερμοκηπίου, η αποψίλωση των δασών, η εντατική γεωργία, η αστικοποίηση και η υπερβολική εκβιομηχάνιση.

Στην προσπάθεια αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής και της ελαχιστοποίησης του αποτυπώματος της ανθρωπογενούς δραστηριότητας στο περιβάλλον, ο ρόλος της αγροτικής παραγωγής αποκτά νέα, αυξημένη σημασία. Μια προτεραιότητα που η Ε.Ε. έχει βάλει ψηλά στη λίστα των επιδιώξεών της στο πλαίσιο του φιλόδοξου στόχου της κλιματικής ουδετερότητας μέχρι το 2050, τον οποίο θέτει η Ευρωπαϊκή Πράσινη Συμφωνία και καλείται να υπηρετήσει η Κοινή Αγροτική Πολιτική (ΚΑΠ) 2023 – 2027.

Διαβάστε περισσότερα στο NEWMONEY.GR
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης