Serie A, Γιουβέντους - Σπέτσια 1-0: Καθάρισε ο Μοράτα - Δείτε τo γκολ

Serie A, Γιουβέντους - Σπέτσια 1-0: Καθάρισε ο Μοράτα - Δείτε τo γκολ

Ρίσκαρε πολύ, αλλά η παθητική Γιουβέντους πήρε αυτό που ήθελε κόντρα στη Σπέτσια (1-0), έμεινε για 14ο σερί ματς αήττητη στη Serie A και δειλά-δειλά στρέφει το βλέμμα της προς την πρώτη τριάδα (-5)

25397606
Βρήκε το γκολ από νωρίς, επαναπαύθηκε σ’ αυτό στο δεύτερο ημίχρονο αλλά δεν το πλήρωσε και τελικά η Γιουβέντους συνέχισε νικηφόρα την αναρρίχησή της προς την πρώτη τριάδα.

Με γκολ του Άλβαρο Μοράτα και παρά την παθητική στάση τους στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, οι Μπιανκονέρι επικράτησαν έστω και δύσκολα της μαχητικής Σπέτσια (1-0) και διεύρυναν το αήττητο σερί τους στα 14 παιχνίδια πρωταθλήματος, πλησιάζοντας όλο και περισσότερο στο «ρετιρέ» των Ίντερ, Μίλαν, Νάπολι (στο -5 από τις δύο τελευταίες).



Κλείσιμο
Δεν χρειάζεται άλλο στοιχείο για να καταλάβει κανείς ότι η Γιούβε δεν βρέθηκε σε… τρελά κέφια. Αρκεί το ότι για πρώτη φορά στη φετινή Serie A, ο Ντούσαν Βλάχοβιτς δεν κατέγραψε ούτε ένα σουτ!

Η Γηραιά Κυρία ευτύχησε να προηγηθεί με τον Μοράτα από το 21ο λεπτό, σε άμεση αντεπίθεση με τρεις πάσες μετά από κλέψιμο στη μεσαία γραμμή και ασίστ του Λοκατέλι για το ιδανικό πλασέ του Ισπανού.

Κι αφού πέτυχε τον σκοπό της, προοδευτικά η ομάδα του Αλέγκρι οπισθοχώρησε και στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε τον απόλυτο έλεγχο στους φιλοξενούμενους. Το φινάλε τη βρήκε χωρίς τελική εντός εστίας στο δεύτερο 45λεπτο, ενώ χρειάστηκε σε μερικές πτώσεις και ο Σέζνι για να κρατήσει το μηδέν, με σημαντικότερη επέμβαση αυτή στο τετ-α-τετ με τον Αγκουντέλο στο 80’.

Γιουβέντους (Μασιμιλιάνο Αλέγκρι): Σέζνι, Ντανίλο, Ντε Λιχτ, Ρουγκάνι, Πελεγκρίνι (63’ Μπερναρντέσκι), Κουαδράδο, Αρτούρ, Λοκατέλι, Ραμπιό, Βλάχοβιτς (85' Κεν), Μοράτα

Έχασαν έδαφος για την Ευρώπη οι Βιόλα

Παρά το καλό ξεκίνημα, η Φιορεντίνα κόλλησε στο 1-1 απέναντι στη μαχητική Βερόνα και ξέμεινε στο -4 από τις θέσεις που οδηγούν στην Ευρώπη. Συνέχισε την... επέλαση με τεσσάρα η Σασουόλο, βαθμός για Τορίνο - Μπολόνια.

Από το κακό στο χειρότερο τα πράγματα για τη Φιορεντίνα, η οποία έχασε περαιτέρω έδαφος στη μάχη για την ευρωπαϊκή έξοδο και ξέμεινε στο -4 από την εξάδα! Μετά την ήττα από τη Σασουόλο, οι Βιόλα δεν κατάφεραν να επιστρέψουν στα θετικά αποτελέσματα ούτε και απέναντι στη μαχητική Βερόνα, αφού παρά το πολλά υποσχόμενο ξεκίνημα περιορίστηκαν στο 1-1 και στον βαθμό της ισοπαλίας.

Ο πρώτος λόγος πάντως άνηκε στο σύνολο του Ιταλιάνο, ο οποίος είδε τον Πιόντεκ να ανοίγει το σκορ μόλις στο 10΄και να χτίζει βάσεις νίκης για την ομάδα του που όμως γκρεμίστηκαν δέκα λεπτά αργότερα χάρη στο εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Καπράρι. Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε, με τους δυο μονομάχους να αρκούνται στον βαθμό και τη Φιορεντίνα να παραμένει μοιραία στην 8η θέση του βαθμολογικού πίνακα.

«Τετράστερη» Σασουόλο από την άσπρη βούλα, άλωσε τη Βενετία

Δίχως οίκτο συνέχισε την εντυπωσιακή επέλαση των τελευταίων εβδομάδων η Σασουόλο, η οποία επικράτησε με το εμφατικό 4-1 της Βενέτσια και έφτασε τους εννέα βαθμούς στις τρεις τελευταίες αγωνιστικές. Σε ένα καταιγιστικό πρώτο ημίωρο οι φιλοξενούμενοι βρήκαν δίχτυα τρεις φορές χάρη στο γρήγορο γκολ του Ρασπαντόρι (2΄) και σε δυο εύστοχες εκτελέσεις πέναλτι των Μπεράρντι (17΄) και Σκαμάκα (29΄), προτού ο Χένρι μειώσει προσωρινά σε 3-1 στο 34΄. Το τελικό αποτέλεσμα διαμόρφωσε στο 71΄ ο Μπεράρντι και πάλι από το σημείο του πέναλτι, με τη Σασουόλο να φτάνει τους 39 βαθμούς και να σκαρφαλώνει στη 10η θέση.

Αρκέστηκαν στον βαθμό Τορίνο και Μπολόνια

Άγευστη, άχρωμη, λευκή ισοπαλία! Στην αναμέτρηση του Τορίνο, η ομώνυμη ομάδα ήρθε ισόπαλη δίχως τέρματα απέναντι στη Μπολόνια (0-0) και παρέμεινε στην 11η θέση της βαθμολογίας. Λιγοστές φάσεις και για τις δυο ομάδες, οι οποίες επικεντρώθηκαν στην εξουδετέρωση του αντιπάλου και μοιραία δεν κατάφεραν να εμβολίσουν τα αντίπαλα δίχτυα. Το τελικό αποτέλεσμα βρήκε αμφότερες να παραμένουν στο δεύτερο μισό του βαθμολογικού πίνακα, με την μεταξύ τους απόσταση να διατηρείται στον ένα βαθμό.

Νέα ισοπαλία και φουλ για Serie B

Τζένοα και Έμπολι δεν κατάφεραν να βρουν δίχτυα, κόλλησαν στο μηδέν και στο τέλος μοιράστηκαν τον βαθμό της ισοπαλίας. Σε δύσκολη θέση οι γηπεδούχοι οι οποίοι μοιάζουν ολοένα και περισσότερο φαβορί για υποβιβασμό.

Η Τζένοα ήθελε οπωσδήποτε τη νίκη προκειμένου να ξεφύγει από την προτελευταία θέση της βαθμολογικής κατάταξης. Ωστόσο, το έργο της κόντρα στη μαχητική, εκτός έδρας, Έμπολι δεν ήταν εύκολο.

Στο 25ο λεπτό της αναμέτρησης είχαμε τη μεγάλη ευκαιρία για τους γηπεδούχους. O Πορτανόβα ύστερα από σέντρα, πήδηξε πιο ψηλά απ' όλους τους αντιπάλους, αλλά είδε την καρφωτή κεφαλιά του να εξουδετερώνεται από τον πορτιέρε της Έμπολι. Αυτή ήταν και η μεγαλύτερη φάση του πρώτου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο 45λεπτο, η Έμπολι ανέβασε ρυθμούς και προσπάθησε να βρει δίχτυα. Συγκεκριμένα, στο 75' ο Φίλιπο Μπαντινέλι έγινε αποδέκτης της μπάλας μέσα στη περιοχή κι εξαπέλυσε ένα δυνατό σουτ. Ο Σιρίγκου όμως, έστω και με δυσκολία, αποσόβησε τον κίνδυνο για την ομάδα του και κράτησε το μηδέν.

Ετσι η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε χωρίς σκορ και οι δύο ομάδες μοιράστηκαν βαθμούς. Μετά από αυτή την ισοπαλία, η Τζένοα φαντάζει φαβορί για υποβιβασμό μιας και βρίσκεται «κολλημένη» στην προτελευταία θέση της βαθμολογίας με 18 βαθμούς, ενώ η Έμπολι έφτασε τος 32 βαθμούς, στην 12η θέση.

Η 28η αγωνιστική της Serie A

Παρασκευή 4/3

Ίντερ-Σαλερνιτάνα 5-0 (22’, 40’, 56’ Λαουτάρο, 65’, 69’ Τζέκο)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cibf9u5w8kix)


Σάββατο 5/3

Ουντινέζε-Σαμπντόρια 2-1(3’ Ντεουλοφέου, 12’ Ουντότζε – 13’ Καπούτο)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cic2c1soy4xl)


Ρόμα-Αταλάντα 1-0 (32' Έιμπραχαμ)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cic6ftetk9ll)


Κάλιαρι-Λάτσιο 0-3 (19’ πέν. Ιμόμπιλε, 42’ Λουίς Αλμπέρτο, 62’ Λουίς Φελίπε)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cic9y5o8k7bl)


Κυριακή 6/3

Τζένοα-Έμπολι 0-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-ciculoob4ezl)


Φιορεντίνα-Ελλάς Βερόνα 1-1 (10’ Πιόντεκ - 20’ πεν. Καπράρι)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cicwt90wius1)


Μπολόνια-Τορίνο 0-0

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cicx34o76i95)


Βενέτσια-Σασουόλο 1-4 (34’ Ανρί - 2’ Ρασπαντόρι, 17’, 71’ πεν. Μπεράρντι, 29’ πεν. Σκαμάκα)

Glomex Player(40599w16ki4e70hs, v-cicwzds77ull)


Γιουβέντους-Σπέτσια 1-0 (21' Μοράτα)



Νάπολι-Μίλαν (21:45)

Πηγή: www.gazzetta.gr 

Ειδήσεις σήμερα:

Υπό αστυνομική επιτήρηση το μνημόσυνο των τριών παιδιών στην Πάτρα - Ξεκινούν οι καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών

Πόσο «ευάλωτες» είναι οι πυρηνικές εγκαταστάσεις της Ουκρανίας απέναντι σε ενδεχόμενο χτύπημα των Ρώσων;


Η Βασίλισσα Ελισάβετ «αφήνει» το Μπάκιγχαμ - Θα ζήσει μόνιμα στο Κάστρο του Ουίνσδορ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Best of Network

Δείτε Επίσης