ΑΕΚ: Καρέρα και παίκτες επιστρέφουν στις προπονήσεις στα Σπάτα

ΑΕΚ: Καρέρα και παίκτες επιστρέφουν στις προπονήσεις στα Σπάτα

Στην ΑΕΚ πάρθηκε η απόφαση για επιστροφή στις προπονήσεις το απόγευμα της Τετάρτης έπειτα από τα αποτελέσματα των τεστ που έγιναν γνωστά - Το πλάνο μετά τα συνολικά 18 κρούσματα που έχουν προκύψει

carrera_0
Η ΑΕΚ μετά την επιστροφή της από την Ουκρανία βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση καθώς τα συνεχόμενα κρούσματα κορωνοϊού δεν επέτρεπαν στους κιτρινόμαυρους να πραγματοποιούν προπονήσεις στα Σπάτα, προσπαθώντας με αυξημένα μέτρα ασφαλείας να περιορίσουν την περαιτέρω εξάπλωση του ιού.

Το απόγευμα της Τετάρτης στην ΑΕΚ πήραν τα αποτελέσματα από τον τέταρτο έλεγχο που έγινε το πρωί, τα οποία εμφάνισαν άλλους δύο θετικούς στον Covid 19. Πρόκειται για τους Άνελ Σαμπανάτζοβιτς και Ζίγκα Λάτσι. Τα συγκεκριμένα τεστ ήταν και τα πιο καθοριστικά καθώς διεξήχθησαν έξι μέρες μετά την επιστροφή της αποστολής από τον αγώνα με την Ουκρανία, όπου έγινε και η ζημιά για την Ένωση με τη διασπορά του ιού.

Έπειτα από τα νέα αποτελέσματα, στην ΑΕΚ πάρθηκε η απόφαση για επιστροφή στις προπονήσεις το απόγευμα της Τετάρτης μετά τις 18:00. Έτσι ο Μάσιμο Καρέρα και οι παίκτες του (πλην των δέκα που έχουν προσβληθεί από τον κορονοϊό και παραμένουν σε απομόνωση) πιάνουν ξανά δουλειά στα Σπάτα έπειτα από αρκετές μέρες. Κάτι που οι κιτρινόμαυροι ήθελαν όσο τίποτε άλλο καθώς ήδη είχε χαθεί χρόνος στο διάστημα της διακοπής που διανύουμε προκειμένου ο Καρέρα με το επιτελείο του να δουλέψουν πράγματα τόσο στην αμυντική λειτουργία όσο και στην επιθετική ανάπτυξη ενόψει της επανέναρξης των αγωνιστικών υποχρεώσεων την επόμενη εβδομάδα.

Όσον αφορά τους Σαμπανάτζοβιτς και Λάτσι, οι οποίοι ήταν οι τελευταίοι που βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, όπως γίνεται αντιληπτό, δεν αναμένεται να προλάβουν σίγουρα το πρώτο ματς της ΑΕΚ με την ΑΕΛ μετά τη διακοπή. Όσο για τους υπόλοιπους που βρέθηκαν θετικοί, δηλαδή τους Μπακάκη, Μάνταλο, Σβάρνα, Σάκχοφ, Χνιντ, Τσιγκρίνσκι, Ινσούα και Βασιλαντωνόπουλο, μένει να φανεί μέσα στο επόμενο διάστημα πότε θα αναρρώσουν πλήρως για να μπορούν να ενταχθούν ξανά. Θυμίζουμε ότι θα χρειαστούν δύο αρνητικά τεστ προκειμένου να μπορούν να υπολογίζονται στα παιχνίδια.

Κλείσιμο
Η διαδικασία αυτή των επανελέγχων για τους θετικούς στον ιό είναι πολύ πιθανό να ξεκινήσει από την ερχόμενη Δευτέρα (16/11), με απαραίτητη προϋπόθεση φυσικά να μην παρουσιάζουν καθόλου συμπτώματα. Με λίγα λόγια αν όλα πάνε καλά από την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουν τη δυνατότητα να μπαίνουν σταδιακά στις προπονήσεις με τον Καρέρα να μπορεί να δουλεύει καλύτερα στα Σπάτα. Όπως και να έχει, στην ΑΕΚ τα έξτρα μέτρα ασφαλείας πρόκειται να συνεχιστούν με νέα τεστ για όλο το ποδοσφαιρικό τμήμα την Παρασκευή και τη Δευτέρα, τη στιγμή που οι προπονήσεις θα πραγματοποιούνται με μεγάλη προσοχή.

Κλείνοντας, αξίζει να σημειωθεί πως το σημερινό αποτέλεσμα είναι αλήθεια πως προκάλεσε μια μικρή ανακούφιση στο ιατρικό επιτελείο καθώς σήμερα και την Παρασκευή κλείνει ο κύκλος των όσων προσβλήθηκαν από τον ιό στην Ουκρανία. Αυτό βέβαια δεν δημιουργεί κανέναν εφησυχασμό, ωστόσο αυτό που εκτιμάται είναι ότι μέχρι τη Δευτέρα θα υπάρχει μια πλήρη εικόνα για τον έλεγχο της κατάστασης.

Πηγή:www.gazzetta.gr

Ειδήσεις σήμερα:

Αϊνούρ Αϊντίν: Η καυτή Τουρκάλα τραγουδίστρια που έβγαλε... κόκκινη κάρτα στον Σέρχιο Ράμος

Ο κορωνοϊός «κτυπά» το γαλλικό ποδόσφαιρο: Πάνω από ένα δισ. η ζημία

Χούτος: Πληρέστερος όλων ο Ιμπραΐμοβιτς
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης