Φωτογραφίες: Ο Ραφαέλ Ναδάλ έκλεισε τα 33 του χρόνια και το γιορτάζει... εν πλω

Φωτογραφίες: Ο Ραφαέλ Ναδάλ έκλεισε τα 33 του χρόνια και το γιορτάζει... εν πλω

Με το νέο του σκάφος

nadal-1274x644
Ο Ισπανός επαγγελματίας τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ, Νο 2 στη παγκόσμια κατάταξη, έκλεισε τα 33 του χρόνια τη περασμένη Τετάρτη.

Υπό κανονικές συνθήκες θα βρισκόταν στο Παρίσι για το τουρνουά του Roland Garros του οποίου ο τελικός ανδρών 2020 ήταν προγραμματισμένος για το Σαββατοκύριακο. Αυτό είναι συνήθως το δώρο που κάνει κάθε χρόνο στον εαυτό του για τα γενέθλιά του. Έχει μόνο δύο ήττες στο Παρίσι, αλλά καμία σε τελικό.

Εξαιτίας, όμως, του κορωνοϊού οι αγώνες αναβλήθηκαν για τον προσεχή Σεπτέμβριο, με αποτέλεσμα ο επί 12 φορές νικητής του Γαλλικού Όπεν να ξαμολυθεί στη θάλασσα. Ξεκίνησε με το νέο του σκάφος, ένα σύγχρονο και πολυτελές καταμαράν 80 Sunreef Power, μήκους 24 μέτρων, χωρητικότητας 12 ατόμων, το οποίο έχει ονομάσει «Great White», από το λιμάνι Porto Cristo της Μαγιόρκα για να αναμετρηθεί με τα κύματα της Μεσογείου.

sunreef-yachts-80-sunreef-power-exterior-03


Ο ίδιος και η σύζυγός του Σίσκα Περεγιό, την οποία παντρεύτηκε πέρυσι μετά από 12 χρόνια σχέσης, επιμελήθηκαν σχολαστικά την καθαριότητα στο πλεούμενο αξίας 5,5 εκατομμύρια ευρώ, ώστε να επιβιβαστούν με ασφάλεια σε αυτό οι φίλοι τους καλεσμένοι της κρουαζιέρας τους.

Rafael-Nadal-and-his-wife-Maria-Francisca-Perello-at-new-yacht-2020-Spain-9


Ανάμεσα σε αυτούς που θα τους συνοδεύσουν βρίσκονται πολλά μέλη της οικογένειας τους, όπως ο Σεμπαστιάν και η Μάριμπελ, ο πατέρας και η αδερφή του τενίστα. Η μητέρα του Άννα Μαρία Παρέρα, η οποία έχει χωρίσει από το πατέρα του, προτίμησε να μείνει στη στεριά, αναμένοντας διαφορετική σύνθεση επιβατών.

Κλείσιμο
rafael-nadal-yacht-01


Ο Ναδάλ, επονομαζόμενος και ο «βασιλιάς του χώματος», μια και κατέχει το ρεκόρ 81 συνεχόμενων νικών σε τερέν του τένις με χωμάτινη επιφάνεια, είναι ταυτόχρονα εραστής του υγρού στοιχείου της θάλασσας. Λογικό να τη λατρεύει μια και γεννήθηκε στο νησί Μαγιόρκα των Βαλεαρίδων, και σαν νησιώτης ανέκαθεν απολάμβανε να περνάει ειδυλλιακές στιγμές σε μια βάρκα.

Με περιουσία 180 εκατ. δολαρίων από έπαθλα και διαφημίσεις η βάρκα των παιδικών του χρόνων αντικαταστάθηκε από ιδιόκτητο γιοτ το οποίο ονόμασε «Beethoven», χάρη στην αγάπη του για τη συμφωνική μουσική του Γερμανού συνθέτη.

rafael-nadal-new-yacht-photo-5


Το συγκεκριμένο βαμμένο μπλε σκάφος κατασκευής του 2016 και μήκους 23,05 μέτρων, αγαπημένο του «καταφύγιο» ακόμα και το χειμώνα, το πούλησε έναντι 2,6 εκατομμυρίων ευρώ πέρυσι. Αμέσως το αντικατέστησε με ένα καταμαράν, σωστό πλωτό παλάτι, το οποίο αγόρασε από την εταιρεία Sunreef Yatchs. Και με αυτό σάλπαρε το Σαββατοκύριακο να κάνει το περίπλου των νησιών της Ίμπιζα, της Φορμεντέρα, της Μενόρκα και φυσικά της Μαγιόρκα για κολύμπι, ηλιοθεραπεία και χαλάρωση.

Οι χώροι του άλλωστε συνδυάζουν άνεση και πολυτέλεια και έχουν «διαμορφωθεί» κατάλληλα για να ταιριάζουν στον τενίστα, προσφέροντάς του ευρύχωρα σαλόνια και καταστρώματα, όχι για να παίξει τένις αλλά να ασχοληθεί με το πόκερ, το άλλο άθλημα που τον συναρπάζει χωρίς να είναι πρωταθλητής.

sunreef-yachts-80-sunreef-power-interior-05__1_


Ειδήσεις σήμερα:

Τι περιλαμβάνει η συμφωνία Ελλάδας - Ιταλίας για την οριοθέτηση θαλασσίων ζωνών

Αγγίζουν τους 52.000 οι νεκροί λόγω κορωνοϊού στη Βρετανία


Ανοίγουν οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας- Ολοκληρώθηκε το συλλαλητήριο των εκπαιδευτικών
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης