Συγχαρητήρια του Ισραήλ στον Ομπάμα για την επανεκλογή του

Συγχαρητήρια του Ισραήλ στον Ομπάμα για την επανεκλογή του

Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης, Σιλβάν Σαλόμ συνεχάρη σήμερα τον Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ...

Συγχαρητήρια του Ισραήλ στον Ομπάμα για την επανεκλογή του
Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Σιλβάν Σαλόμ συνεχάρη σήμερα τον Μπαράκ Ομπάμα για την επανεκλογή του στην προεδρία των ΗΠΑ, επικρίνοντας συνάμα τα αντιπολιτευόμενα ΜΜΕ, τα οποία προέβλεπαν όξυνση της έντασης μεταξύ των δύο κρατών εξαιτίας της συμπάθειας που εξέφρασε στο πρόσωπο του Ρεπουμπλικάνου υποψηφίου Μιτ Ρόμνεϊ, ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου.

«Όλες οι αμερικανικές κυβερνήσεις είναι υπέρ του Ισραήλ τόσο σε πολιτικό (και) οικονομικό επίπεδο, όσο και στον τομέα της ασφάλειας, διότι μοιραζόμαστε κοινά συμφέροντα και αξίες. Η επανεκλογή του Μπαράκ Ομπάμα για εμάς ήταν μία από τις πιο ευαίσθητες στιγμές» δήλωσε ο Σαλόμ, μιλώντας στην κρατική ραδιοφωνία.

«Εκείνοι που υποστηρίζουν πως αυτό μπορεί να αποδειχθεί δύσκολο και πως θα υπάρξει μία αντιπαράθεση κατά τη δεύτερη θητεία του Μπαράκ Ομπάμα πλανώνται» πρόσθεσε ο Σαλόμ.

Κλείσιμο
Ο ίδιος πάντως παραδέχθηκε πως υπάρχει μία «διάσταση» ανάμεσα στις δύο χώρες όσον αφορά το «χρονοδιάγραμμα», που αφορά τον τρόπο με τον οποίο θα πρέπει να αντιμετωπισθεί το θέμα των πυρηνικών του Ιράν.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Εξωτερικών Ντάνι Αγιαλόν, όπως επικαλείται η ραδιοφωνία των Ενόπλων Δυνάμεων, εξέφρασε την βεβαιότητα πως ο «πρόεδρος Ομπάμα θα είναι εξαιρετικός για το Ισραήλ στη δεύτερη θητεία του».

Από την πλευρά του, ο βουλευτής της εργατικής αντιπολίτευσης Αβιχάι Μπράβερμαν επέκρινε τον Νετανιάχου διότι «επί μία τριετία διέπραξε το λάθος να υποστηρίζει τους ακραίους δεξιούς ρεπουμπλικάνους (το κόμμα του Ρόμνεϊ), αποβλέποντας στην εκθρόνιση του Μπαράκ Ομπάμα».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης