«Ίδια η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ όποιος και αν εκλεγεί», λέει ο Τσάβες

«Ίδια η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ όποιος και αν εκλεγεί», λέει ο Τσάβες

«Δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει, δεν τρέφουμε μεγάλες ελπίδες», υποστήριξε ο Ούγο Τσάβες. με αφορμή τις αμερικάνικες εκλογές...

«Ίδια η εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ όποιος και αν εκλεγεί», λέει ο Τσάβες
«Δεν έχει σημασία ποιος θα κερδίσει, δεν τρέφουμε μεγάλες ελπίδες για αλλαγή στις σχέσεις των ΗΠΑ με τον κόσμο. Ελπίζω πως η επόμενη κυβέρνηση θα επανεξετάσει σοβαρά τον ρόλο της», υποστήριξε ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Ούγο Τσάβες.

Συγκεκριμένα σε τηλεοπτική του εμφάνιση το βράδυ της Δευτέρας, ο Τσάβες προέβλεψε πως υπάρχουν λιγοστές ελπίδες να αλλάξει η αμερικανική εξωτερική πολιτική, ανεξαρτήτως του ποιος θα είναι ο νικητής των σημερινών εκλογών για την ανάδειξη του νέου ενοίκου στον Λευκό Οίκο.
Κλείσιμο

Πάντβς επιθυμεί την επανεκλογή του απερχόμενου προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, δίχως όμως να κρύβει την απογοήτευσή του από τα πεπραγμένα του Δημοκρατικού προέδρου στην εξωτερική πολιτική κατά την παρελθούσα 4ετία.

Ο Τσάβες δήλωσε πως ο Ομπάμα συνέχισε την ίδια επιθετική «ιμπεριαλιστική» εξωτερική πολιτική που άσκησαν οι προκάτοχοί του. Μολαταύτα υποστήριξε δημοσίως την επανεκλογή του, κάτι που εκμεταλλεύθηκε ως αρνητικό μήνυμα σε σχετικό προεκλογικό του βίντεο ο αντίπαλος του απερχόμενου προέδρου, Μιτ Ρόμνεϊ.

Βέβαια, παρά το έντονο ενδιαφέρον του για την αποψινή αμφίρροπη αναμέτρηση των δύο διεκδικητών, ο Τσάβες στην ίδια τηλεοπτική του εμφάνιση υπογράμμισε ιδιαίτερα την απόλυτη προτεραιότητα που προσδίδει στην εσωτερική πολιτική, έπειτα δε την πρόσφατη τρίτη νίκη του στις προεδρικές εκλογές στη Βενεζουέλα, που του εξασφάλισε άλλη μία 6ετία στα ηνία της εξουσίας.

«Σας υπόσχομαι σιδηρά πυγμή αρχής γενομένης από τους υπουργούς και κάτω», δήλωσε ο Τσάβες υποσχόμενος μία νέα κυβερνητική ώθηση έπειτα από τις επικρίσεις που συγκέντρωσε μετά την αποτυχία του να ιδρύσει ένα νέο εργοστάσιο παγωτού.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης