Richard Mourdock: «Δεν εννοούσα ότι ο βιασμός είναι θεόσταλτος…»

Richard Mourdock: «Δεν εννοούσα ότι ο βιασμός είναι θεόσταλτος…»

Ο Ρεπουμπλικανός Richard Mourdock είχε ισχυριστεί πως η εγκυμοσύνη μιας γυναίκας που έχει προέλθει από βιασμό της είναι θεόσταλτη, αλλά έπειτα από τη δημόσια "συγγνώμη" του, χαίρει και πάλι της στήρικής τους...

Διαπραγματεύσεις στο Ιράκ για το σχηματισμό κυβέρνησης
Richard Mourdock: «Δεν εννοούσα ότι ο βιασμός είναι θεόσταλτος…»
Ο Ρεπουμπλικανός Richard Mourdock είχε ισχυριστεί πως η εγκυμοσύνη μιας γυναίκας που έχει προέλθει από βιασμό της είναι θεόσταλτη. Η δήλωσή του τον είχε απομακρύνει από το κόμμα του -μέλη του οποίου θέλησαν να κρατήσουν αποστάσεις λόγω των επερχόμενων εκλογών, με κύριο μέλημά τους να μην χάσουν ψήφους με «άρωμα γυναίκας»- αλλά τώρα, ανώτατα στελέχη του περιόδευσαν στην Ιντιάνα, Πολιτεία όπου και εκλέγεται ο Mourdock.

Ανάμεσά τους και ο γερουσιαστής Mitch McConnell, το πολιτικό μέλλον του οποίου διακυβεύεται, εξαιτίας των δηλώσεων Mourdock.

Κλείσιμο
Ο McConnell τόνισε ότι μολονότι κατά τις προεκλογικές εκστρατείες οι αντίπαλοι κοιτούν πότε θα παραστρατήσει η άλλη πλευρά ώστε να επιτεθούν, οι δηλώσεις του συναδέλφου του Richard Mourdock είναι προσωπική του θέση και τίποτε περισσότερο.

Ο ίδιος ο Mourdock, θέλοντας να προσδώσει στα λόγια του το ειλικρινές νόημά τους, είπε ότι βλέπει την κάθε εγκυμοσύνη και κατ’επέκταση την κάθε νέα ζωή σαν δώρο Θεού. «Πιστεύω πως αν μια ζωή αρχίσει από την άθλια κατάσταση του βιασμού, τότε σημαίνει πως είναι κάτι που ο Θεός ήθελε να συμβεί και έγινε». Επιπλέον, διευκρίνισε πως, σε καμία περίπτωση δεν εννόησε ότι ο ίδιος ο βιασμός αποτελεί πράξη σταλμένη από τον Θεό.

Σε απάντηση όλων των παραπάνω, ο γερουσιαστής John McCain, που είχε αποσύρει τη στήριξή του στο πρόσωπο τού  Mourdock, με ανακοίνωσή του την Πέμπτη, υπογράμμισε ότι η δημόσια «συγγνώμη» του συναδέλφου του τον ικανοποίησε.

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε το σχετικό βίντεο:


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης