Με μια μονάδα προηγείται ο Ομπάμα του Ρόμνεϊ

Με μια μονάδα προηγείται ο Ομπάμα του Ρόμνεϊ

Μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων ο Ομπάμα προηγείται με 47% του Ρόμνεϊ ο οποίος λαμβάνει 46%. Η διαφορά αυτή πάντως θεωρείται στατιστικά ασήμαντη.

Με μια μονάδα προηγείται ο Ομπάμα του Ρόμνεϊ
Μόλις δύο εβδομάδες πριν από τη διεξαγωγή των προεδρικών εκλογών στις ΗΠΑ, ο πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα πέρασε μπροστά από τον Ρεπουμπλικάνο αντίπαλό του, τον Μιτ Ρόμνεϊ, σύμφωνα με την καθημερινή δημοσκόπηση του πρακτορείου Ρόιτερς και του ινστιτούτου Ipsos.

Μεταξύ των πιθανών ψηφοφόρων ο Ομπάμα προηγείται με 47% του Ρόμνεϊ ο οποίος λαμβάνει 46%. Η διαφορά αυτή πάντως θεωρείται στατιστικά ασήμαντη. Μολονότι ορισμένοι από τους συμμετέχοντες στη δημοσκόπηση απάντησαν στα ερωτηματολόγια μετά την ολοκλήρωση και της τρίτης τηλεοπτικής αναμέτρησης των δύο μονομάχων, θα χρειαστεί να περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να καταγραφεί πλήρως ο αντίκτυπός της.

Ο Ομπάμα διατηρεί μεγαλύτερο προβάδισμα σε Πολιτείες που ενδέχεται να κρίνουν το αποτέλεσμα των εκλογών, όπως είναι η Βιρτζίνια και το Οχάιο. Το Ipsos προβλέπει μάλιστα ότι ενδέχεται να κερδίσει άλλη μία τετραετή θητεία με σχετική άνεση, συγκεντρώνοντας 332 εκλέκτορες έναντι 206 για τον Ρόμνεϊ. Είναι πάντως χαρακτηριστικό ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των ψηφοφόρων , περίπου το 20%, δηλώνουν ότι είναι ακόμη αναποφάσιστοι ή μπορεί να αλλάξουν γνώμη τις επόμενες ημέρες.

Κλείσιμο
Ο Αμερικανός πρόεδρος, σε ομιλία του σήμερα στη Φλόριντα, κατηγόρησε για άλλη μία φορά τον Ρόμνεϊ ότι αλλάζει διαρκώς τις θέσεις του και υποστήριξε ότι για αυτό οι ψηφοφόροι δεν μπορούν να τον εμπιστευτούν ενώ ο ίδιος ήταν πάντα ειλικρινής με τους ψηφοφόρους σχετικά με τα σχέδιά του. "Δεν υπάρχει πιο σοβαρό ζήτημα σε μια προεκλογική εκστρατεία από την εμπιστοσύνη. Αυτό που κάνει αυτή τη στιγμή (σ.σ. ο Ρόμνεϊ) είναι να προσπαθεί να κρύψει τις πραγματικές θέσεις του για να κερδίσει τις εκλογές", τόνισε μιλώντας σε ένα ακροατήριο 11.000 ατόμων.

Το ίδιο επιχείρημα χρησιμοποίησε ο Ομπάμα και στο τρίτο ντιμπέιτ, κατηγορώντας τον Ρόμνεϊ ότι έχει αλλάξει πολιτική σε σχέση με όσα δήλωνε κατά τις προκριματικές εκλογές του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος, όταν στόχευε να κερδίσει τη συντηρητική βάση των Ρεπουμπλικάνων.

Ο Ομπάμα παρουσίασε επίσης ένα ιλουστρασιόν φυλλάδιο όπου περιγράφει τα σχέδιά του για τη δεύτερη θητεία του. Σύμφωνα με το επιτελείο του, θα τυπωθούν 3,5 εκατομμύρια αντίγραφα και εθελοντές θα τα μοιράσουν σε φίλους και συγγενείς πόρτα-πόρτα. Στο φυλλάδιο αυτό δεν περιλαμβάνονται νέες προτάσεις, όμως είναι ένα κείμενο που θα μπορούσε να βοηθήσει να αντικρουστεί το κεντρικό μήνυμα του Ρόμνεϊ: ότι η χώρα δεν αντέχει άλλη μια τετραετία του Ομπάμα επειδή εκείνος δεν έχει κανένα σχέδιο ανάπτυξης της οικονομίας.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης