Χρυσοχοΐδης κατά Τσίπρα: Είδε το Joker αλλά και πάλι δεν κατάλαβε

Χρυσοχοΐδης κατά Τσίπρα: Είδε το Joker αλλά και πάλι δεν κατάλαβε

Πολιτική αντιπαράθεση έχουν προκαλέσει οι έλεγχοι των αστυνομικών, μετά από εντολή υπαλλήλων του υπουργείου Πολιτισμού στην ταινία Joker – Για «φτηνή ανάρτηση» Τσίπρα κάνει λόγο ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης - Και ο Ραγκούσης καταγγέλλει το νόμο που ο ίδιος έχει υπογράψει από το 2010

joker_tainia
Γαϊτανάκι ανακοινώσεων και αντεγκλήσεων ανάμεσα σε κυβέρνηση και αντιπολίτευση έχει προκαλέσει η παρέμβαση αστυνομικών σε κινηματογραφική αίθουσα που έπαιζε την ταινία Joker, καθώς στο κοινό βρίσκονταν ανήλικοι.

Ο κ. Χρυσοχοΐδης απάντησε σε έντονο ύφος στον Αλέξη Τσίπρα, που συνόδευσε το επικριτικό του σχόλιο με ένα κολάζ που δείχνει τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να κυνηγά τον Joker, κάνοντας λόγο για αισθητική και πολιτική ρηχότητα. «Τη δολοφονία χαρακτήρων, ανάμεσα σε άλλα, καταδικάζει η ταινία. Την είδε και πάλι δεν κατάλαβε ο Α.Τσίπρας», σχολίασε.

«Είναι φτηνό, ενδεικτικό της αισθητικής και πολιτικής ρηχότητας του Α.Τσίπρα να συνοδεύει την ανάρτηση με δική μου φωτογραφία μονταρισμένη ως διώκτη του #Τζόκερ. Τη δολοφονία χαρακτήρων, ανάμεσα σε άλλα, καταδικάζει η ταινία. Την είδε και πάλι δεν κατάλαβε ο Α.Τσίπρας», αναφέρει ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη στην ανάρτησή του. Νωρίτερα, σε έτερη ανάρτηση, είχε δείξει τη διαφωνία του με τα όσα συνέβησαν, καθώς όπως έγραψε, θα δει την ταινία με τον 15χρονο γιο του. 


Νωρίτερα, ο κ. Τσίπρας είχε αναφέρει ότι είδε την ταινία «ευτυχώς στο Αθήναιον» προσθέτοντας μεταξύ άλλων ότι δεν μπορούσε να φανταστεί «ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα «προοδευτική» κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει την τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του '60, ίσως και ακόμη πιο πίσω... Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Όχι παίζουμε».

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Το περασμένο Σάββατο πήγα σινεμά, ευτυχώς στον κινηματογράφο Αθήναιον και όχι στο ΑΕΛΛΩ. Σε μια κατάμεστη αίθουσα, κυρίως από νέα παιδιά, παρακολούθησα την ταινία που σπάει ταμεία σε Ευρώπη και Αμερική, το "Τζόκερ". Στο τέλος της ταινίας αυθόρμητα η αίθουσα ξέσπασε σε χειροκροτήματα, πράγμα εξαιρετικά σπάνιο για κινηματογραφικό θέαμα. Πέραν της μοναδικής ερμηνείας του Χοακίν Φίνιξ, η ταινία καταπιάνεται με δυο πολύ καυτά κοινωνικά ζητήματα. Την ψυχική νόσο και το μπούλινγκ απέναντι στους ασθενείς και ταυτόχρονα τη συστημική ταξική αδικία. Την αδικία που γεννά το ταξικό μίσος και κάποια στιγμή την εξέγερση των από κάτω, σε ένα καλοδουλεμένο κοινωνικό οικονομικό και μιντιακό σύστημα, που παρά τη συντονισμένη προσπάθειά του να παράξει κοινωνικό αυτοματισμό και συγκρούσεις μεταξύ των κοινωνικών ομάδων που ελέγχει, κάποια στιγμή χάνει τον έλεγχο. Βγαίνοντας από τον κινηματογράφο, είχα την αίσθηση ότι μετά από πολύ καιρό το Hollywood φτιάχνει, ίσως άθελά του, μια δυνατή ταινία με έντονο κοινωνικό αλλά και ευρύτερα πολιτικό περιεχόμενο. Χωρίς όμως ταυτόχρονα να το κραυγάζει, χωρίς να σε παίρνει από το χέρι για να σου υποδείξει το μήνυμα. Που να φανταστώ ότι μια εβδομάδα αργότερα η νέα «προοδευτική» κυβέρνηση της ΝΔ, με εντολή μάλιστα λειτουργών του Υπουργείου Πολιτισμού, θα έβαζε την ΕΛ.ΑΣ να αποκαταστήσει την τάξη; Και να μας επιστρέψει αισίως στη δεκαετία του '60, ίσως και ακόμη πιο πίσω... Την τάξη που δεν κατάφεραν να επιβάλουν τα όργανά της στο Γκόθαμ Σίτι, την αποκατέστησε τελικά το Σάββατο το βράδυ στον κινηματογράφο ΑΕΛΛΩ ο κος Χρυσοχοίδης. Όχι παίζουμε. ΥΓ: Η φωτογραφία προφανώς αποτελεί φωτομοντάζ των δημιουργών του διαδικτύου. Εμπνευσμένη θα έλεγα...#joker

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Alexis Tsipras, Αλέξης Τσίπρας (@alexistsipras) στις




Το υπουργείο Πολιτισμού «δείχνει» ανταγωνιστική εταιρεία διανομής

Την ίδια ώρα, πηγές του υπουργείου Πολιτισμού αναφέρουν ότι στελέχη ανταγωνιστικής εταιρείας διανομής βρίσκονται πίσω από όσα έγιναν, κθαώς ενημέρωσαν τις υπαλλήλους του υπουργείου Πολιτισμού για την παρουσία ανηλίκων σε κινηματογράφους που πρόβαλαν το Joker.


Κλείσιμο
Από την πλευρά της η υπουργός Πολιτισμου Λίνα Μενδώνη σε συνέντευξή τύπου το μεσημέρι της Δευτέρας σημείωσε ότι «με ενοχλεί αφάνταστα να δημιουργούνται προβλήματα από δυνάμεις καταστολής σε ανήλικα παιδιά και τις οικογένειές τους». Η υπ. Πολιτισμού καταφέρθηκε εκ νέου κατά των δύο εργαζομένων που προκάλεσαν τους ελέγχους λέγοντας «δύο γυναίκες που είναι μέλη της επιτροπής που γνωμοδοτούν για τις ταινίες υπερέβησαν των αρμοδιοτήτων τους. Έλεγχος σε καμία περίπτωση δεν σημαίνει ότι φωνάζεις δυνάμεις καταστολής - υπάρχουν και άλλοι τρόποι».

Η Λίνα Μενδώνη άσκησε κριτική και στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι «από την άλλη είναι τουλάχιστον άτυχης ο τρόπος που εκμεταλλεύτηκε το γεγονός η Αξιωματική Αντιπολίτευση» συμπληρώνοντας ότι «για την ώρα διενεργείται ΕΔΕ».

Παράλληλα κύκλοι του υπ. Πολτισμού απαντώντας στην ανάρτηση του Αλέξη Τσίπρα στο Instagram σχετικά με τους ελέγχους και ειδικότερα για τα όσα υποστηρίζει περί «εντολής λειτουργών του υπ. Πολιτισμού» επισημαίνουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός «ξέχασε να πει ποιοι ήταν αυτοί οι λειτουργοί που ζήτησαν την παρέμβαση της αστυνομίας».

Όπως λένε από το υπ. Πολιτισμού η υπάλληλος που έκανε τον έλεγχο κατέθεσε ενόρκως στην αστυνομία ότι προχώρησε με τον έλεγχο αφού «ενημέρωσε την αρμόδια τμηματάρχη και με τη σύμφωνη γνώμη της διευθύντριας». Η τμηματάρχης, σημειώνουν από το ΥΠΠΟ, είναι η κυρία Μαργαρίτα Αλεξομανωλάκη, η νύφη του πρώην υφυπουργού - επί ΣΥΡΙΖΑ - στο υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, Κώστα Στρατή.








Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης