Joker: Τι κατέθεσε η υπάλληλος του ΥΠΠΟ για τον έλεγχο της παρουσίας ανηλίκων στο σινεμά

phoenix_ar

Η υπάλληλος εργάζεται στο τμήμα Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου - Υποστηρίζει ότι πήρε προφορική εντολή από την ανώτερή της αφού δεν βρήκε την προϊσταμένη του τμήματος - Μενδώνη: Υπερέβησαν τα εσκαμμένα, δεν είχαν τέτοια αρμοδιότητα, δεν είχε ενημερωθεί η ιεραρχία

Την κατάθεση της υπαλλήλου του υπ. Πολιτισμού η οποία προκάλεσε την παρουσία αστυνομικών σε κινηματογράφο στο Mall το Σάββατο προκειμένου να απομακρύνουν ανήλικους που παρακολουθούσαν την ταινία Joker καθώς η καταλληλότητα της ταινίας είναι για άνω των 18 φέρνει στη δημοσιότητα το protothema.gr.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του protothema.gr η υπάλληλος Β.Μ που μετέβη στο The Mall μαζί με δυο αστυνομικούς, αφού είχε πάρει χαρτί από εισαγγελέα, υποστηρίζει στην κατάθεσή της στο Α.Τ Αμαρουσίου ότι ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της Επιτροπής για την αξιολόγηση της καταλληλότητας της ταινίας έπειτα από προφορική εντολή που πήρε από την διευθύντρια του Τμήματος Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου, καταθέτοντας και το σχετικό έγγραφο που εξηγούσε το λόγο για τον οποίο προέβη στον έλεγχο.

Η υπάλληλος Β.Μ υποστηρίζει στην ίδια κατάθεση ότι είχε λάβει εντολή να μπει ως θεατής στην κινηματογραφική αίθουσα προκειμένου να διαπιστώσει αν ευσταθούν καταγγελίες που ανέφεραν ότι την ταινία παρακολουθούν και ανήλικα παιδιά.

Κατά πληροφορίες η υπάλληλος που διεξήγαγε τον έλεγχο αναζήτησε στο κινητό τηλέφωνο την προϊσταμένη του Τμήματος Παραστατικών Τεχνών και Κινηματογράφου. Επειδή, όμως, δεν την βρήκε, κάλεσε την αμέσως κατώτερη σε βαθμό η οποία και έδωσε την προφορική εντολή.

Πράγματι η υπάλληλος μπήκε μέσα στην αίθουσα όπου και διαπίστωσε την παρουσία έξι ανήλικων από 12 έως 17 ετών, οι οποίοι δεν συνοδεύονταν από τους κηδεμόνες τους που με τη σειρά τους βρίσκονταν σε άλλους χώρους του εμπορικού κέντρου. Και ενώ λοιπόν η προβολή η ταινίας βρισκόταν σε εξέλιξη, η υπάλληλος Β.Μ βγήκε από την αίθουσα, πήγε στο ΑΤ Αμαρουσίου και επέστρεψε μαζί με τους δυο αστυνομικούς. Αρχικά αναζήτησαν τον υπεύθυνο του κινηματογράφου, στον οποίο παρέδωσαν την εντολή από τον εισαγγελέα για διακοπή της ταινίας και επιτόπιο έλεγχο προκειμένου να διαπιστωθεί εάν μέσα στην αίθουσα βρίσκονται ανήλικοι.

Ο υπεύθυνος του κινηματογράφου έδωσε εντολή να σταματήσει η προβολή του Joker και έτσι αυτόματα άνοιξαν τα φώτα μέσα στην αίθουσα προς έκπληξη των θεατών. Οι δυο αστυνομικοί ζήτησαν από τους έξι ανήλικους να τους ακολουθήσουν εκτός της αίθουσας ενώ αναζητήθηκαν οι γονείς που βρίσκονταν, όπως προαναφέραμε, εντός του εμπορικού κέντρου.

Ανακοίνωση της ΓΑΔΑ

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σήμερα Δευτέρα η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής αναφέρεται: «Χθες (Κυριακή, 20-10-2019) και προχθές (Σάββατο, 19-10-2019), μετά από καταγγελίες υπαλλήλων του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού, για παρουσία ανηλίκων σε κινηματογραφικές αίθουσες σε Μαρούσι και Κυψέλη, όπου προβαλλόταν ταινία που έχει χαρακτηριστεί ως ακατάλληλη για ανηλίκους, αστυνομικοί από τα Αστυνομικά Τμήματα Αμαρουσίου και Πατησίων αντίστοιχα, μετέβησαν στους κινηματογράφους και επελήφθησαν των καταγγελιών. Αναφορές για παρουσία αστυνομικών της Ειδικής Κατασταλτικής Αντιτρομοκρατικής Μονάδας (Ε.Κ.Α.Μ.), δεν ανταποκρίνονται σε καμία περίπτωση στην πραγματικότητα».


Δηλώσεις Μενδώνη

Μιλώντας το πρωί της Δευτέρας η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη ξεκαθάρισε ότι δεν υπήρξε καμία εντολή από το υπ. Πολιτισμού κάνοντας λόγο για «ανοίκεια» ενέργεια των δύο υπαλλήλων.

«Δεν ρώτησαν ούτε ενημερώσαν την ιεραρχία του υπουργείου. Είναι υπάλληλοι του ΥΠΠΟ που κινήθηκαν αυτοβούλως και προφανώς χωρίς να έχουν πάρει καμία εντολή» είπε η κυρία Μενδώνη.

«Δεν ενημέρωσαν κανένα. Υπερέβησαν τις όποιες αρμοδιότητες είχαν και γι' αυτό θα κινηθούν οι διαδικασίες του ποινικού κώδικα. Δεν είναι δυνατόν κανείς να δημιουργεί τέτοιο κοινωνικό πρόβλημα επικαλούμενος υπαλληλική ιδιότητα. Δεν είχαν καμία αρμοδιότητα καταστολής, δεν είχαν καμία αρμοδιότητα να καλέσουν την αστυνομία. Όλη η συμπεριοφρά τους ήταν υπερβάλλουσα των αρμοδιοτήτων τους. Λειτούργησαν αυθαιρέτως. Δεν μπορώ να καταλάβω τι ήταν αυτό που τις οδήγησε να ενεργήσουν έτσι» πρόσθεσε η κυρία Μενδώνη.

Όπως διευκρίνισε «οι δύο κυρίες ανήκουν στο προσωπικό της γενικής διεύθυνσης σύγχρονου πολιτισμού. Είναι μέλη επιτροπής που εξετάζει την καταλληλότητα των ταινιών. Η επιτροπή είναι γνωμοδοτική και αυτό που λέει το θεσμικό πλαίσιο είναι ότι έχουν δικαίωμα ελέγχου αποκλειστικά στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων τους δηλαδή στο γνωμοδοτικό τους ρόλο. Ο έλεγχος δεν σημαίνει καλώ την αστυνομία. Έλεγχος σημαίνει ότι ο αιθουσάρχης έχει την α ή β παράβαση ή συμπεριφορά».

«Καταδικάζω απερίφραστα την κίνησή τους» είπε η κυρία Μενδώνη και ανακοίνωσε ότι «θα λάβουμε όλα τα μέτρα για τον πειθαρχικό έλεγχο των συγκεκριμένων».

mendoni ant1

ΣΧΟΛΙΑ (170)

Ενήλικος

Η κόρη μου ανήλικη ψήφισε το καλοκαίρι 2-3 φορές αλλά ΔΕΝ μπορεί να δει την ταινία γιατί ΔΕΝ έχει κλείσει τα 18. Γράψτε κανένα τηλέφωνο να πάω σε ψυχίατρο!!!!

kos69

1)Δεν θα έπρεπε ο υπάλληλος να κόψει εισιτήριο 2)Να ζητήσει ταυτότητα 3)Να ενημέρωση τους γονείς ότι είναι ακατάλληλο 4) Σε μια επιχείρησή για να εισέλθουν αστυνομία κλπ. Θα πρέπει να υπάρχει ένταλμα έρευνας με καταγγελία και εισαγγελέα

Frapediaris

Αυτο που δεν έχετε καταλάβει όσοι λέτε "γιατι να καταδικάσουμε τις υπαλλήλους που έκαναν καταγγελία? Πολίτες δεν είναι?", είναι οτι ναι, οι υπάλληλοι είχαν δικαίωμα καταγγελίας, αλλά χωρίς να επικαλεστούν την υπαλληλική τους ιδιότητα. Αυτό ήταν το "παράνομο". Οποιοσδήποτε πολίτης μπορεί να καταγγείλει και η αστυνομία πράττει ανάλογα, αλλά αν πάει στο αστυνομικό τμήμα κάποιος με ταυτότητα υπαλλήλου υποργείου και επιτροπής ελέγχου, οι αστυνομία θα κινηθεί διαφορετικά.

jokeras

Το γεγονός που σε ενα κόσμο της γρήγορης πρόσβασης και πληροφορίας ΑΠΟΓΟΡΕΥΟΥΝ τα παιδιά να δουν την συγκεκριμένη ταινία και οποιαδήποτε ταινία το θεωρώ τραγικό και θα πρέπει να διορθωθεί ο νόμος για π.χ(στο οτι θα πρέπει να συνοδεύεται ο ανήλικος με τον κηδεμόνα του και οχι στην μη προσβαση του).Λες και ο πιτσιρικάς άμα θέλει δεν μπορεί να ανατρέξει στο διαδυκτιο να το κατεβάσει και να το δει μόλις το ανεβάσουνε.Οσο άφορα για το ποιον της ταινίας είναι ένα είδος κοινωνικού δράματος που θεωρώ οτι μπορεί να σου προσφέρει κάποια κοινωνικά μηνύματα και σε καμιά περίπτωση δεν την θεωρώ αίσχος η αηδία όπως την αποκαλούν καποιοι.Εν κατακλειδι συμφωνω με την αποψη της μεδωνης για την υπερβολη των υπαλληλων αλλα οχι για την τηρηση αυτου του νομου που στο κατω κατω της γραφης παρα μονο κακο κάνει διοτι στρέφει το παίδι να το δεί κρυφα απτους γονείς του πράγμα που δέν το θελουμε.

Δεξιός

Κάθε σοβαρή χώρα υπακούει σε νόμους. Η άποψη της κ Μενδώνη είναι άποψη πέραν των νόμων, δηλαδή Σύριζα!! Σε ποια σοβαρή χώρα δεν υπάρχουν περιορισμοί ηλικίας στις ταινίες; Τι νόημα έχει η κρατική απαγόρευση εάν ο κάθε αιθουσιάρχης βάζει στην αίθουσα παιδιά 10 ετών; Εγώ ήμουν στις ΗΠΑ 30 ετών και μου ζητούσαν ταυτότητα στο σουπερμάρκετ για να αγοράσω 2 μπύρες. Και ποιος είναι αρμόδιος για την εφαρμογή του νόμου, αν όχι "οι κατασταλτικοί μηχανισμοί", που λέει σε όρους πλέριας αριστεράς η κ Μενδώνη; Μόνο για την διατύπωση και την αντίληψη αυτή, οφείλει να παραιτηθεί. Πρόκειται για ζήτημα δημοκρατίας. Ο λαός δεν ψήφισε ΝΔ για έχουμε πολιτικές Σύριζα

Ναι αλλα

Την επαγγελματική τους ιδιότητα επικαλέστηκαν και απαίτησαν να επέμβει η αστυνομία. Οπότε, άστο.

jokeras

Το γεγονός που σε ενα κόσμο της γρήγορης πρόσβασης και πληροφορίας ΑΠΟΓΟΡΕΥΟΥΝ τα παιδιά να δουν την συγκεκριμένη ταινία και οποιαδήποτε ταινία το θεωρώ τραγικό και θα πρέπει να διορθωθεί ο νόμος για π.χ(στο οτι θα πρέπει να συνοδεύεται ο ανήλικος με τον κηδεμόνα του και οχι στην μη προσβαση του).Λες και ο πιτσιρικάς άμα θέλει δεν μπορεί να ανατρέξει στο διαδυκτιο να το κατεβάσει και να το δει μόλις το ανεβάσουνε.Οσο άφορα για το ποιον της ταινίας είναι ένα είδος κοινωνικού δράματος που θεωρώ οτι μπορεί να σου προσφέρει κάποια κοινωνικά μηνύματα και σε καμιά περίπτωση δεν την θεωρώ αίσχος η αηδία όπως την αποκαλούν καποιοι.Εν κατακλειδι συμφωνω με την αποψη της μεδωνης για την υπερβολη των υπαλληλων αλλα οχι για την τηρηση αυτου του νομου που στο κατω κατω της γραφης παρα μονο κακο κάνει διοτι στρέφει το παίδι να το δεί κρυφα απτους γονείς του πράγμα που δέν το θελουμε.

ΕΓΩΙΣΤΗΣ

Καθονται στα γραφειακια και τα ξυνουνε σε κατι τετοια υπουργεια οι υπαλληλοι. Κι εμεις πληρωνουμε τα σιχαματα της τεμπελιας και του ρουσφετιου.

Πολύ ξύσιμο στο υππο

Οργανόγραμμα με απόλυτες ευθύνες δεν έχουν?? στο δημόσιο είναι ένα χάος ένας οργανισμος υπό κατάληψη ιδιωτών που καθένας αποφασίζει ???μάλλον δεν κάνουν σωστά δουλειά αλλά και να μην τη κανείς είσαι καταδικασμένος στη μονιμότητα.αξιολογηση!!

την ταινια αυτη την φοβουνται

πολλοι.. και αριστεροι και δεξιοι. γιατι λεει αληθειες και σπαει την πολιτικη ορθοτητα και τον δικαιωματισμο που κυριαρχει και στο cinema. δειτε το βιντεο Why the WOKE Establishment Hates Joker του paul joseph watson

Οικογενειάρχης

Διαβάζω τα εμετικά σχόλια σας. Είστε απλά μιάσματα. Δεν αναρωτιέμαι λοιπόν γιατι η Ελλάδα είναι πλέον ένα από τα χειρότερα κράτη των Βαλκανίων. Δισεκατομμύρια τα ερεθίσματα καθημερινά, κοινωνικά, οικονομικά, ψυχολογικά κτλ. Και οι καταπτυστοι πλέον Νεοδημοκρατες έμειναν σε μια ταινία. Να θυμίσω ότι το διαδίκτυο, που έχει πλέον πρόσβαση ο καθένας, είναι μια αστείρευτη πηγή ερεθισμάτων σαν αυτήν την ταινία, όπως σκληρο πορνο, πολέμους, δολοφονίες, κλοπές κ.α. Βέβαια δεν χρειάζεται το διαδίκτυο ένα παιδί. Αρκεί να βγει στο δρόμο και να βιώσει εκ του σύνεγγυς την ωμή πραγματικότητα. Αντί να πιάσουν κανέναν τσιγγανο, ναρκεμπορο, λαθρομετανάστη ή όλους αυτούς τους "μεγάλους" πολιτικούς με τους λογαριασμούς εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ στο εξωτερικό, ασχολούνται με 2 16χρονα που πήγαν με τις κοπέλες τους να δουν μια χολιγουντιανή ταινία. Ελλαδισταν.

masi

Εγω ενα πράγμα δεν καταλαβαίνω, εκτός από την λύσσα και την ευαισθησία των Ζαίων και λοιπών αναρχο- σε οτιδήποτε παέι να προλάβει την βία: αν μια ταινία είναι ακατάλληλη για ανηλίκους και μάλιστα επικρατεί παγκόσμια ανησυχία μήπως πυροδοτήσει βία από τα αρρωστημένα μυαλά που κυκλοφορούν εκεί έξω, μιας και έχει γίνει το 2012 με 12 νεκρούς και 70 τραυματίες, γιατι να μην γίνει έλεγχος για παρουσία ανηλίκων?????Γιατί η συμπαθεστάτη κατά τα άλλα υπουργός έχει θορυνηθεί τόσο? είναι μια ταινία ακατάλληλη για ανηλίκους ή δεν είναι????Τι συζητάμε όλοι από χθες αυτό το πράγμα?

Φόρτωση περισσότερων σχολίων
ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης