Το Μαρούσι χρειάζεται Πάθος & Λύσεις

Το Μαρούσι χρειάζεται Πάθος & Λύσεις

Είναι ντροπή να διεκδικούμε ακόμη τα αυτονόητα

katerina_vourlaki_
Γράφει η δημοσιογράφος Κατερίνα Βουρλάκη Υπ. Δημοτική Σύμβουλος με το Συνδυασμό Πάθος & Λύσεις για το Μαρούσι

Πλησιάζουμε στις εκλογές της 26ης Μαΐου. Οι Δημότες καλούνται να επιλέξουν ανάμεσα σε υποψήφιους Δημάρχους και Δημοτικούς Συμβούλους, αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν και θα καταφέρουν τα επόμενα χρόνια να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής των κατοίκων σε κάθε περιοχή, ανάλογα με τις ανάγκες τους.

Ποιες είναι οι ανάγκες όμως του κάθε Δήμου; Ποιες είναι οι ανάγκες του Δήμου Αμαρουσίου και των Δημοτών του, των οποίων την ψήφο ζητώ εγώ και ο υπ. Δήμαρχος του Συνδυασμού μου Γιάννης Νικολαράκος; Για ποιο πράγμα πρέπει να αποφασίσουν οι πολίτες και με ποιο κριτήριο να επιλέξουν αυτούς που θα τους εκπροσωπήσουν τα επόμενα χρόνια;

Περπατώντας σε κάθε γειτονιά του Αμαρουσίου εδώ και 6 μήνες, μιλώντας με τους κατοίκους και καταγράφοντας τα θέματα που τους απασχολούν, κατέληξα στο εξής συμπέρασμα.

Τη στιγμή που οι Ευρωπαϊκές πόλεις εκπονούν και προάγουν εκπαιδευτικά προγράμματα για τους δημότες, προγράμματα εξοικονόμησης ενέργειας και ανακύκλωσης, εμείς στο Δήμο Αμαρουσίου ασχολούμαστε ακόμη-εν έτη 2019-με τις λακκούβες στους δρόμους. Την ώρα που οι τοπικές κοινωνίες σε άλλες χώρες, αποκτούν διεθνή φωνή, μέσα από δράσεις, εμείς ασχολούμαστε ακόμη και διεκδικούμε την ανακύκλωση. Την ώρα που σε άλλες πόλεις τα άτομα με κινητικά προβλήματα αποτελούν ενεργά μέλη της κοινωνίας, με πρόσβαση ΠΑΝΤΟΥ, εμείς προσπαθούμε να περπατήσουμε σε σπασμένα πεζοδρόμια.

Την ώρα που σε άλλες πόλεις, οι Δημότες αποφασίζουν ανάμεσα σε υποψήφιους Δημάρχους με κριτήριο το βιογραφικό τους και την προσφορά τους σε τοπικό επίπεδο, εμείς ασχολούμαστε με χρίσματα, ψηφίζουμε κομματικά και ανεχόμαστε υποψήφιους να μας εμπαίζουν χρωματίζοντας ή αποχρωματίζοντας εαυτόν, κατά περίπτωση.

Πόσο πίσω θα επιτρέψουμε να μας αφήσουν; Πόσα χρόνια ακόμη θα ανεχόμαστε να διεκδικούμε το αυτονόητο; Η Δημοτική αρχή σε κάθε πόλη, μετά την εκλογή της, έχει έναν και μόνο στόχο, την ανταποδοτικότητα. Μέσα από τα δημοτικά τέλη και άλλους πόρους, πρέπει και οφείλει να προσφέρει στους πολίτες, με πρόγραμμα και συνέπεια, όλα όσα συντείνουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής τους.

Σήμερα, στο Μαρούσι, έναν από τους μεγαλύτερους Δήμους της χώρας συνεχίζουμε να αναζητούμε το αυτονόητο. Τα απλά και καθημερινά. Να μπορεί μία μητέρα να κυκλοφορήσει με το μωρό της στο δρόμο, χωρίς να κινδυνεύει, να μπορεί ένας ανάπηρος να βγει στο κέντρο για μία βόλτα, να μπορεί μία νεαρή κοπέλα να κυκλοφορήσει μετά τις 20:00 σε φωτισμένους, ασφαλείς δρόμους.

Ψηφίζουμε διεκδικώντας το αυτονόητο και τις περισσότερες φορές, μη γνωρίζοντας ποιόν ψηφίζουμε.
Μαζί με τον Γιάννη Νικολαράκο, τους τελευταίους 6 μήνες, έχουμε περπατήσει σε κάθε γειτονιά του Αμαρουσίου, καταγράφοντας προβλήματα και σχεδιάζοντας λύσεις βασισμένες στις ανάγκες κάθε περιοχής.

Για τον δικό μας συνδυασμό είναι προτεραιότητα:

Κλείσιμο
-Ο σωστός φωτισμός και η ασφάλεια σε όλες τις γειτονιές του Δήμου
-Ο εκσυγχρονισμός των υπηρεσιών του Δήμου με τη χρήση νέων τεχνολογιών αλλά και η εκπαίδευση των Δημοτικών Υπαλλήλων, που θα κάνει τη δουλειά τους ευκολότερη και την εξυπηρέτηση των πολιτών καλύτερη.
-Η οικονομική ανάπτυξη του Αμαρουσίου σε συνεργασία με τις επιχειρήσεις που εδρεύουν στον Δήμο μας.
-Η σωστή απορρόφηση των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων που αυτή τη στιγμή μένουν ανεκμετάλλευτα.
-Έργα υποδομής σε δρόμους, πεζοδρόμια, σχολεία, παιδικές χαρές, για την ασφαλή πρόσβαση των πολιτών και φυσικά των ατόμων με κινητικά προβλήματα.
-Η κάλυψη των οικονομικά ασθενέστερων πολιτών με υπηρεσίες υγείας και όχι μόνο
-Η αξιοποίηση των ατόμων 3ης ηλικίας αλλά και η προσφορά καλύτερης ποιότητας ζωής σε αυτούς.
-Η καλύτερη λειτουργία της Δημοτικής Συγκοινωνίας, έτσι ώστε να μην έχουμε αποκομμένες περιοχές από το κέντρο και πολίτες Β’ κατηγορίας.

Η ώρα της κάλπης πλησιάζει και αν για αρκετούς η επόμενη Κυριακή φαντάζει με βόλτα, πιστέψτε με δεν είναι. Είναι μία δημοκρατική διαδικασία που το αποτέλεσμά της επηρεάζει τις ζωές όλων όσων ζούμε και δραστηριοποιούμαστε στο Δήμο Αμαρουσίου όπως και σε κάθε Δήμο.

Η ψήφος που θα ρίξουμε στην κάλπη θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα σκέψης και συνειδητής επιλογής ανάμεσα στους άξιους, τους εργατικούς, τους νεότερους. Η τελική επιλογή ανήκει στους πολίτες και θα πρέπει να είναι αποτέλεσμα ενημέρωσης, έρευνας, σκέψης. Η επιλογή Δημοτικής Αρχής δεν πρέπει να έχει κομματική απόχρωση, δεν πρέπει να επηρεάζεται από την κομματική ταυτότητα του καθενός μας.

Δίνουμε ευκαιρία σε νέους και άφθαρτους υποψήφιους και δεν δίνουμε 2η και 3η ευκαιρία σε όσους δεν κάλυψαν τις προσδοκίες μας τα προηγούμενα χρόνια. Κι αυτό λέγεται πολιτική ωριμότητα, ευθύνη και αποφασιστικότητα όχι μόνο για τον καθένα από εμάς αλλά για το σύνολο του Δήμου. Με τη δική μας ψήφο, αποφασίζουμε για όλους. Ας αποφασίσουμε ενημερωμένα και υπεύθυνα. Στις 26 Μαΐου οι πολίτες του Αμαρουσίου έχουν τη δυνατότητα με την ψήφο τους να αλλάξουν το Μαρούσι!
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης