Ο Ξανθός δίνει πολιτική ασυλία στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τον μηχανισμό εξόρυξης bitcoin

Ο Ξανθός δίνει πολιτική ασυλία στο ΚΕΕΛΠΝΟ για τον μηχανισμό εξόρυξης bitcoin

Ο Υπουργός Υγεία, Ανδρέας Ξανθός, αν και επιβεβαίωσε τις αποκαλύψεις της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», παρείχε κάλυψη στην ηγεσία του οργανισμού -  «Του ξέφυγε το bitcoin του κ. Πολάκη μέσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και κατά τα άλλα ψάχνει σκάνδαλα» είπε ο κ. Γεωργιάδης

keelpno_bitcoin
Πολιτική ασυλία στην διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ για την ύποπτη υπόθεση της λειτουργίας μηχανημάτων bitcoin σε εγκαταστάσεις του οργανισμού, όπως αποκάλυψε το «Πρώτο Θέμα» έσπευσε να δώσει ο κ. Ανδρέας Ξανθός στην Βουλή υποστηρίζοντας ότι έχει «σηκωθεί πολύς θόρυβος για το τίποτα».

Ο υπουργός Υγείας απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση του κ. Αδωνη Γεωργιάδη επιβεβαίωσε το δημοσίευμα της εφημερίδας, παραδέχθηκε ότι υπάρχουν καταγγελίες αλλά και έγγραφα εταιρειών που επισημαίνουν τον εντοπισμό μηχανημάτων ύποπτων για «εξόρυξη κρυπτονομισμάτων», ωστόσο επιχείρησε να δείξει ότι οι παράνομες εργασίες έγιναν εν αγνοία του προέδρου του ΚΕΕΛΠΝΟ Θεόφιλου Ρόζεμπεργκ.

Υπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το δημοσίευμα υπάλληλοι του ΚΕΕΛΠΝΟ εντόπισαν στις εγκαταστάσεις του οργανισμού στην Βάρη δύο μηχανήματα παραγωγής κρυπτονομισμάτων.


Γεωργιάδης κατά Πολάκη για την προαναγγελία διώξεων


Από την πλευρά του ο κ. Γεωργιάδης θέτοντας το θέμα στον υπουργό αναφέρθηκε και στις δηλώσεις του κ. Παύλου Πολάκη περί φυλακίσεων για να κερδηθούν οι εκλογές.

«Περίμενα να δω σήμερα τον κ. Πολάκη που προανήγγειλε διώξεις και φυλακίσεις. Όμως ρωτώ και εσάς αν πιστεύετε ότι ο μόνος τρόπος για να κερδίσετε τις εκλογές είναι να κλείσετε κάποιους στην φυλακή» ανέφερε χαρακτηριστικά ο αντιπρόεδρος της ΝΔ χωρίς ωστόσο να πάρει απάντηση από τον κ. Ξανθό.


«Του ξέφυγε του Πολάκη το bitcoin στο ΚΕΕΛΠΝΟ και ψάχνει σκάνδαλα»

Κλείσιμο
Αναφορικά με την υπόθεση με τα bitcoin είπε «Στις 17.9.2018 ένας υπάλληλος του ΚΕΔΥ στην Βάρη κάνει καταγγελία ότι εντόπισαν μέσα στο δημόσιο κτήριο του ΚΕΕΛΠΝΟ μηχανήματα για bitcoin. Οι άνθρωποι αυτοί έβαλαν στο δημόσιο κτήριο μηχανήματα για παραγωγή κρυπτονομισμάτων. Ο εν λόγω υπάλληλος του ΚΕΕΛΠΝΟ μάλιστα, δύο μήνες πριν είχε αναρτήσει στο διαδίκτυο διαφήμιση με την διεύθυνση του ΚΕΕΛΠΝΟ Βάρης με την οποία υποσχόταν επενδύσεις με κέρδη. Του ξέφυγε το bitcoin του κ. Πολάκη μέσα στο ΚΕΕΛΠΝΟ και κατά τα άλλα ψάχνει σκάνδαλα» και πρόσθεσε ότι ο υπάλληλος που ελέγχεται για την τοποθέτηση των παράνομων μηχανημάτων αντί να τιμωρηθεί, αναβαθμίστηκε. «Μέσα στις καταγγελίες ο υπάλληλος λέει ότι ο κ Ρόζεμπεργκ ήταν ενήμερος για την τοποθέτηση των μηχανημάτων. Ξέρετε τι έγινε με τον εν λόγω υπάλληλο που έκανε ξέπλυμα χρήματος; Τον αναβάθμισε ο κ. Ρόζεμπεργκ. Τον τοποθέτησε στο κεντρικό κτήριο στο Μαρούσι και τον έκανε υπεύθυνο για την διανομή των εντύπων του ΚΕΕΛΠΝΟ» είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Ξανθός: Γίνεται θόρυβος για το τίποτα»

Απαντώντας ο κ. Ξανθός παραδέχθηκε πως «στις εγκαταστάσεις του ΚΕΔΥ στην Βάρη βρέθηκαν μηχανήματα που δεν είχαν σχέση με τα άλλα . Η αρμόδια εταιρία που στηρίζει τηλεπικοινωνιακά την δομή πιθανολογεί ότι τα μηχανήματα μπορεί να έχουν σχέση με παραγωγή κρυπτονομισμάτων. Το ίδιο λέει και άλλος ειδικός» ενώ υποστήριξε ότι ο υπάλληλος δεν αναβαθμίστηκε αλλά υπέστη πειθαρχικές διώξεις όπως στέρηση μισθού για τρεις μήνες.

«Προφανώς αυτό που συνέβη έγινε χωρίς να το γνωρίζει η διοίκηση ΚΕΕΛΠΝΟ» έσπευσε να υποστηρίξει ο υπουργός αν και σε άλλο σημείο ανέφερε ότι η υπόθεση ελέγχεται από την δικαιοσύνη για να εκτιμήσει και πάλι πως «γίνεται θόρυβος για το τίποτα».

Παράλληλα, ο κ. Ξανθός, ακολουθώντας την γραμμή που χαράσσει ο αναπληρωτής του επιδόθηκε σε καταγγελίες και προανήγγειλε διώξεις για σκάνδαλα του παρελθόντος. «Το δικό μου συμπέρασμα είναι ότι επειδή δεν μπορείτε να υπονοήσετε ότι αυτή η διοίκηση και η πολιτική ηγεσία έχουν σχέση με φαύλες διαδικασίες δημοσίου χρήματος εφευρίσκετε κρυπτονομίσματα» είπε για να κατηγορήσει τον κ. Γεωργιάδη ότι παρέχει «πολιτική ασυλία» σε όσους κατηγορούνται με κακουργήματα για κακοδιαχείριση των ταμείων του ΚΕΕΛΠΝΟ.

«Το ΚΕΕΛΠΝΟ γνωρίζει όλος ο κόσμος πως ήταν η επιτομή της σπατάλης δημόσιου χρήματος και της συναλλαγής. Γνωρίζει ο κόσμος ότι αυτή η κυβέρνηση είναι η μόνη που άνοιξε μάχη με αυτό το πεδίο» ανέφερε ο κ. Ξανθός. Παράλληλα, έσπευσε να υιοθετήσει τις καταγγελίες Πολάκη περί ελλειμμάτων 230 εκατ. ευρώ στο ΚΕΕΛΠΝΟ παρά το πρόσφατο πόρισμα των ορκωτών λογιστών που δεν τα επιβεβαιώνουν. «Πολύ εύκολα βγήκατε να θριαμβολογήσετε ότι το πόρισμα των ορκωτών λογιστών είναι αθωωτικό. Οι διαφορές οι λογιστικές είναι αθώες; Αυτό που ξέρω είναι ότι οι λογιστικές διαφορές υποκρύπτουν δαπάνες μη συμβατές με το σκοπό του φορέα. Αυτό σημαίνει φαύλη διοίκηση. Αυτό αποδεικνύει και επιβεβαιώνει ότι υπήρχε μεθοδικό σχέδιο ξεπλύματος χρήματος» είπε χαρακτηριστικά.

Από την άλλη πλευρά ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε ότι η διοίκηση του ΚΕΕΛΠΝΟ σε πλήρη συνεργασία με τον κ. Πολάκη στοχοποιεί και διώκει όσους υπαλλήλους δεν εξυπηρετούν τις σκοπιμότητές τους

Το έχετε υποτιμήσει το θέμα Μπιτ Κοιν. Η εταιρεία λέει στο έγγραφό της ότι ο υπάλληλος κατονομάζει τον Ρόζεμπεργκ ότι είχε γνώση για την ύπαρξη μηχανημάτων. Ο κ. Ρόζεμπεργκ έχει βγάλει εγκύκλιο να κλείνει 5:30 το ΚΕΕΛΠΝΟ και κανείς δεν μπορεί να μπει.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης