Κουτσούκος: Η κυβέρνηση βλάπτει τον συνεπή φορολογούμενο και ευνοεί τους φοροφυγάδες

koutsoukos

Αναλυτικά η δήλωση του υπεύθυνου Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Την αδυναμία της κυβέρνησης να αυξήσει τα δημόσια έσοδα από την αξιοποίηση των δεκάδων λιστών μεγαλοκαταθετών με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται υπέρμετρα οι φορολογούμενοι επισημαίνει ο κ. Γιάννης Κουτσούκος με αφορμή την παραδοχή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να ελέγξει την «λίστα Λαγκάρντ».

«Από τις απαντήσεις του κ. Πιτσιλή, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας ότι μεγάλος αριθμός υποθέσεων θα παραγραφεί, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Λίστας Λαγκάρντ, όπου 920 υποθέσεις επεστράφησαν ανέλεγκτες» τονίζει ο κ. Κουτσούκος εξηγώντας πως «η υπερφορολόγηση μέσω της αύξησης όλων των άμεσων και έμμεσων φόρων έχει οδηγήσει στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, πολύ μικρότερη όμως της σωρευτικής τους επίπτωσης, καθώς όπως αποδεικνύεται από συγκεκριμένα στοιχεία της Έκθεσης έχει επέλθει φορολογική κόπωση».

Εκτός αυτού ο υπεύθυνος τομέα Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την παραγραφή 26.000 υποθέσεων που μεταφέρθηκαν από τον Σ.Δ.Ο.Ε. στην Α.Α.Δ.Ε. ενώ υπογραμμίζει πως αγνοείται η τύχη 6.000 – 7.000 υποθέσεων που παραμένουν στο προσωπικό της δίωξης οικονομικού εγκλήματος.

Αναφορικά με τις περιβόητες λίστες αναφέρει:

- Για την λίστα Λαγκάρντ από τις 2.062 υποθέσεις έχουν ελεγχθεί μόνο 253

- Για την λίστα Μπόργιανς από τις 10.588 έχουν ελεγχθεί μόνο 4

- Από τα 50.000 εμβάσματα εξωτερικού ελέγχθηκαν μόλις τα 1.042

- Η κυβέρνηση αφαίρεσε τον Παναμά από τις «μαύρες» λίστες της δοροδιαφυγής

- Το σύνολο των βεβαιωμένων εσόδων, συμπεριλαμβανομένων και των 323 υποθέσεων offshore ανέρχεται στα 927 εκατ. ευρώ με εισπράξεις μόνο 117 εκατ. ευρώ

Εκτός αυτών ο κ. Κουτσούκος τονίζει ότι ο νόμος για την οικειοθελή αποκάλυψη ευνόησε όσους συστηματικά φοροδιέφευγαν καθώς τα κρυμμένα εισοδήματα φορολογήθηκαν με συντελεστή μόλις 8%.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑΝΝΗ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΟΥΛΙΚΩΝ ,ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.ΕΣΥ ΣΑΝ ΠΑΛΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ . ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΕΙ,.ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

nd_neo_sima

Η Πειραιώς είναι έτοιμη να ανακοινώσει κατάλογο με εκπροσώπους του «ασθενούς φύλου» που πολιτεύονται για πρώτη φορά και παίρνουν από τώρα άτυπο χρίσμα συμμετοχής στους εκλογικούς συνδυασμούς ώστε να έχουν χρόνο για να γίνουν γνωστές και να διεκδικήσουν επί ίσοις όροις τη λαϊκή ψήφο

2
4622167

Η αναπληρώτρια πρωθυπουργός της Ρουμανίας Άννα Μπιρτσάλ υπογράμμισε ότι θα βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της Ρουμανικής Προεδρίας της Ε.Ε. (1.1.2019) το ζήτημα της προώθησης της συνεργασίας των βαλκανικών χωρών

4622250

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ από το βήμα του Thessaloniki Summit ανακοίνωσε ότι σύντομα θα εγκαινιαστεί τμήμα του πανευρωπαϊκού διαδρόμου IV, που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με τη Σόφια 

4622158

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας εξήρε τη στάση του Ολάντ στις ημέρες που η χώρα έφτασε κοντά στο Grexit - Ο Ολάντ θυμήθηκε το τηλεφώνημα Παυλόπουλου μετά το δημοψήφισμα, το οποίο χαρακτήρισε ιστορικό, ενώ εξέφρασε την ικανοποίησή του για την «επιτυχή κατάληξη της Ελλάδας»