Κουτσούκος: Η κυβέρνηση βλάπτει τον συνεπή φορολογούμενο και ευνοεί τους φοροφυγάδες

koutsoukos

Αναλυτικά η δήλωση του υπεύθυνου Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης

Την αδυναμία της κυβέρνησης να αυξήσει τα δημόσια έσοδα από την αξιοποίηση των δεκάδων λιστών μεγαλοκαταθετών με αποτέλεσμα να επιβαρύνονται υπέρμετρα οι φορολογούμενοι επισημαίνει ο κ. Γιάννης Κουτσούκος με αφορμή την παραδοχή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων να ελέγξει την «λίστα Λαγκάρντ».

«Από τις απαντήσεις του κ. Πιτσιλή, δυστυχώς, επιβεβαιώθηκαν οι φόβοι μας ότι μεγάλος αριθμός υποθέσεων θα παραγραφεί, με πιο χαρακτηριστικό το παράδειγμα της Λίστας Λαγκάρντ, όπου 920 υποθέσεις επεστράφησαν ανέλεγκτες» τονίζει ο κ. Κουτσούκος εξηγώντας πως «η υπερφορολόγηση μέσω της αύξησης όλων των άμεσων και έμμεσων φόρων έχει οδηγήσει στην αύξηση των φορολογικών εσόδων, πολύ μικρότερη όμως της σωρευτικής τους επίπτωσης, καθώς όπως αποδεικνύεται από συγκεκριμένα στοιχεία της Έκθεσης έχει επέλθει φορολογική κόπωση».

Εκτός αυτού ο υπεύθυνος τομέα Οικονομικών της Δημοκρατικής Συμπαράταξης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την παραγραφή 26.000 υποθέσεων που μεταφέρθηκαν από τον Σ.Δ.Ο.Ε. στην Α.Α.Δ.Ε. ενώ υπογραμμίζει πως αγνοείται η τύχη 6.000 – 7.000 υποθέσεων που παραμένουν στο προσωπικό της δίωξης οικονομικού εγκλήματος.

Αναφορικά με τις περιβόητες λίστες αναφέρει:

- Για την λίστα Λαγκάρντ από τις 2.062 υποθέσεις έχουν ελεγχθεί μόνο 253

- Για την λίστα Μπόργιανς από τις 10.588 έχουν ελεγχθεί μόνο 4

- Από τα 50.000 εμβάσματα εξωτερικού ελέγχθηκαν μόλις τα 1.042

- Η κυβέρνηση αφαίρεσε τον Παναμά από τις «μαύρες» λίστες της δοροδιαφυγής

- Το σύνολο των βεβαιωμένων εσόδων, συμπεριλαμβανομένων και των 323 υποθέσεων offshore ανέρχεται στα 927 εκατ. ευρώ με εισπράξεις μόνο 117 εκατ. ευρώ

Εκτός αυτών ο κ. Κουτσούκος τονίζει ότι ο νόμος για την οικειοθελή αποκάλυψη ευνόησε όσους συστηματικά φοροδιέφευγαν καθώς τα κρυμμένα εισοδήματα φορολογήθηκαν με συντελεστή μόλις 8%.

ΣΧΟΛΙΑ (1)

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΓΙΑΝΝΗ ΑΥΤΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΛΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΩΝ ΔΟΥΛΙΚΩΝ ,ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΠΟΥ ΑΥΤΟΙ ΕΙΔΙΚΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ.ΕΣΥ ΣΑΝ ΠΑΛΙΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ . ΑΝ ΔΕΝ ΒΓΕΙ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΔΙΑΘΕΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΑΠΑΡΝΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΓΚΡΥΣΗ ΚΑΝΟΝΙΚΗ Ο ΛΑΟΣ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΛΟΥΘΗΣΕΙ,.ΠΡΩΤΑ ΒΓΑΙΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΜΑΣΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΑΖΙ ΣΥΡΙΖΑΙΟΥΣ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ. ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΛΕΓΑΜΕ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΑΛΗΤΑΡΑΔΩΝ ΝΑΧΑΜΕ ΝΑ ΛΕΓΑΜΕ.

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης