Κουτσούμπας: Όλοι μαζί κρύβουν ότι οι δανειστές και η αστική τάξη θα συνεχίσουν να ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό

Κουτσούμπας: Όλοι μαζί κρύβουν ότι οι δανειστές και η αστική τάξη θα συνεχίσουν να ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό

«Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας, μιλάει για ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ενώ έχει ψηφίσει μέτρα που θέτουν εν αμφιβόλω το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία», είπε

Koutsoympas
«Δούρειο Ίππο» χαρακτήρισε εμμέσως πλην σαφώς το ολιστικό πρόγραμμα της κυβέρνησης, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, μιλώντας από το βήμα της Βουλής.

Χαρακτήρισε τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού ίδιες με το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας: «Υπόσχεστε ότι θα μειώσετε τη φορολογία των επιχειρήσεων. Τι διαφορετικό λέτε από το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας.».

Στη συνέχεια σχολίασε πως «η διακηρυξη για διεύρυνση της φορολογικής βάσης προετοιμάζει για μια νέα φοροεπιδρομή στους αυτοαπασχολούμενους».

Ακόμα επιτέθηκε και στα τρία κόμματα λέγοντας: «Η σημερινή συζήτηση είναι ιδιαίτερα αποκαλυπτική. Αποδεικνύει πόσο έχει προχωρήσει η σύγκλιση των αστικών κομμάτων στην στρατηγική του κεφαλαίου».

Από το βήμα της Βουλής σχολίασε και την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη χαρακτηρίζοντάς την ξανά «απρόκλητη και απροκάλυπτη». Τόνισε ότι έπρεπε να την καταδικάσουν όλοι και πως δεν έπρεπε να συνοδεύεται η καταδίκη, από σχολιασμό για τις απόψεις του δημάρχου, ή ως μέσο να περαστούν οι απόψεις του καθενός.

Εν συνεχεία τόνισε πως: «Όλοι μαζί κρύβουν ότι οι δανειστές και η αστική τάξη θα συνεχίσουν να ξεζουμίζουν τον ελληνικό λαό, όπως και των υπολοίπων κρατών μελών της ΕΕ».

Κλείσιμο
«Όσο πλησιάζουμε στις εκλογές, ο κ. Τσίπρας, μιλάει για ενίσχυση των δικαιωμάτων των εργαζομένων ενώ έχει ψηφίσει μέτρα που θέτουν εν αμφιβόλω το δικαίωμα των εργαζομένων στην απεργία», είπε.

«Η ελληνική καπιταλιστική οικονομία πέρασε σε φάση ανάκαμψης. Φυσικά η κυβέρνηση κρύβει ότι αυτή η ασθενική, ίσως και ασταθής, ανάπτυξη κρύβει θυσίες εργαζομένων και συνταξιούχων».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης