«Κίνημα Αλλαγής»: Στις 16, 17 και 18 Μαρτίου το ιδρυτικό συνέδριο

«Κίνημα Αλλαγής»: Στις 16, 17 και 18 Μαρτίου το ιδρυτικό συνέδριο

Για πρώτη φορά στη Χαριλάου Τρικούπη Γεννηματά, Ανδρουλάκης, Καμίνης, Θεοδωράκης, Θεοχαρόπουλος και Παπανδρέου - «Συζήτησαν την πορεία προς το νέο κόμμα

Τα μέλη του μεταβατικού Πολιτικού Συμβουλίου συμφώνησαν να συγκροτηθεί ένα συντονιστικό όργανο από 29 μέλη και τον Βασίλη Κεγκέρογλου σε ρόλο συντονιστή.

Το συνέδριο θα γίνει στις 16, 17 και 18 Μαρτίου με 3000 έως 3500 συνέδρους. Τουλάχιστον οι μισοί θα εκλεγούν από τη βάση. Για αυτόν τον λόγο θα ανοίξουν για ένα διάστημα τα μητρώα του νέου φορέα.

Τα μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου μοίρασαν και τις ευθύνες που θα αναλάβουν. Ο Γιώργος Παπανδρέου ανέλαβε την επιτροπή για την Ελλάδα στον κόσμο, ο Γιώργος Καμίνης το πρόγραμμα Ελλάδα, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος το καταστατικό, ο Νίκος Ανδρουλάκης τη διακήρυξη και ο Σταύρος Θεοδωράκης την επικοινωνία, τα σύμβολα και την επικοινωνία με νέα κοινά.

Στον Σπύρο Λυκούδη προτάθηκε ο συντονισμός του προσυνεδριακού διαλόγου, αλλά αρνήθηκε. Ο Αντώνης Βγόντζας θα προΐσταται της επιτροπής πιστοποίησης διαδικασιών. 

«Η στήριξη και εφαρμογή της Εθνικής Γραμμής απαιτεί με ειλικρίνεια την ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ. 
Η Εθνική Συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκην με Κυβερνητικές συνεργασίες. Τις υπερβαίνει. Θέτει στο κέντρο του ενδιαφέροντος της το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, των Ελληνίδων και των Ελλήνων» επισημαίνεται στην πρώτη κοινή ανακοίνωση του Πολιτικού Συμβουλίου.

«Συνδυάζει την αναγκαιότητα Πολιτικής Σταθερότητας με την εξ ίσου επιτακτική ανάγκη για Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου» τονίζουν τα ηγετικά στελέχη του νέου φορέα.

Η Απόφαση του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής


1]
Το Κίνημα Αλλαγής εκφράζει την νέα δυναμική που αναπτύσσεται στην κοινωνία και καταγράφεται παντού. Η καθαρή εντολή από τους 212.000 πολίτες που συμμετείχαν στις διαδικασίες μας, είναι η δημιουργία μιας μεγάλης αναγεννημένης παράταξης και η νικηφόρα πορεία.

Αυτό απαιτεί την σταθερή προσήλωσή μας στην γραμμή του διακριτού αυτόνομου ρόλου της παράταξής μας, και στην ανάδειξη της αναγκαιότητας για την Προοδευτική Αλλαγή στη χώρα.

Προχωράμε αποφασιστικά για την δημιουργία του νέου, ενιαίου φορέα της Δημοκρατικής Προοδευτικής Παράταξης, με την επιτυχή διεξαγωγή του Συνεδρίου μας.

Αυτή είναι η εντολή που μας έδωσαν οι πολίτες και αυτή την εντολή πρέπει να φέρουμε εις πέρας.


2] Είναι ώρα μετά τις προσπάθειες και τις θυσίες του Ελληνικού λαού να εγγυηθούμε την ασφαλή και οριστική έξοδο της χώρας από τα Μνημόνια και την κρίση.

Το αφήγημα των Σύριζα/ΑΝΕΛ για “καθαρή έξοδο” δεν αποτελεί παρά την νέα προσπάθεια εξαπάτησης του λαού μας.

Γιατί έχουν αλυσοδέσει την χώρα σε διαρκές Μνημόνιο, σε μια σκληρή επιτροπεία για πολλά χρόνια.

Γιατί εφαρμόζουν πολιτικές που υπονομεύουν την ανάπτυξη, εξοντώνουν νοικοκυριά και επιχειρήσεις, φτωχοποιούν τη μεσαία τάξη, υπονομεύουν την κοινωνική συνοχή, αποδυναμώνουν τους θεσμούς και διχάζουν τον Ελληνικό λαό.

Η έξοδος από την κρίση δεν εξασφαλίζεται μόνο με μια Κυβερνητική Αλλαγή, απαιτείται και ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ. Πολιτικής ριζικά διαφορετικής από την εμμονή στις γνωστές συντηρητικές συνταγές που επαγγέλλεται η Νέα Δημοκρατία. 

Αλλαγή Πολιτικής με μια ΕΘΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΗ για τα μεγάλα ζητήματα της χώρας. Ολοκληρωμένο σχέδιο για την ανάπτυξη, την παραγωγή νέου πλούτου στη χώρα και τη δίκαιη διανομή του για την στήριξη της μεσαίας τάξης και τη μείωση των Κοινωνικών Ανισοτήτων.

Με μια αξιόπιστη Κυβέρνηση, που θα προχωρήσει τις αναγκαίες προοδευτικές μεταρρυθμίσεις και θα εξασφαλίσει από τους εταίρους μας Αλλαγές στους δυσμενείς όρους της Συμφωνίας, ώστε να ενισχυθούν οι πολιτικές Ανάπτυξης και Κοινωνικής Συνοχής.

3] Η στήριξη και εφαρμογή της Εθνικής Γραμμής απαιτεί με ειλικρίνεια την ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ.

Η Εθνική Συνεννόηση δεν ταυτίζεται κατ’ ανάγκην με Κυβερνητικές συνεργασίες. Τις υπερβαίνει. Θέτει στο κέντρο του ενδιαφέροντος της το παρόν και το μέλλον της Ελλάδας, των Ελληνίδων και των Ελλήνων.

Συνδυάζει την αναγκαιότητα Πολιτικής Σταθερότητας με την εξ ίσου επιτακτική ανάγκη για Προοδευτική Διακυβέρνηση του τόπου.


4] Το Κίνημα Αλλαγής αποτελεί την νέα ελπίδα, για τον λαό μας. Οι πολιτικοί συσχετισμοί αλλάζουν ριζικά.

Το παιχνίδι του κακέκτυπου δικομματισμού τελειώνει.

Όσοι επιμένουν να αναζητούν βολικά κυβερνητικά συμπληρώματα και δεκανίκια εξουσίας, δεν είναι πια σε επαφή με την νέα πραγματικότητα που υπάρχει στην χώρας μας και στο πολιτικό μας σύστημα.


Στοχεύουμε ψηλά. Σε Πρωταγωνιστικό ρόλο στην πολιτική ζωή της χώρας.

Με Προοδευτικό πολιτικό πρόγραμμα μεγάλων αλλαγών και μεταρρυθμίσεων, που θα διατυπωθεί από το Συνέδριό μας με στόχο την Προοδευτική Διακυβέρνηση της χώρας.

Έτσι ώστε να απαλλαγούμε από τις παθογένειες που μας έφεραν ένα βήμα πριν την εθνική καταστροφή.

5] Το συνέδριο μας θα πραγματοποιηθεί στις 16-18/3/2018.

Θα είναι το Συνέδριο Αναγέννησης της παράταξης. Παράταξης με Δημοκρατική διαδικασία, Ενότητα και αποτελεσματικότητα.

Ένα Συνέδριο ΑΝΟΙΚΤΟ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ, ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΟ.

Το Συνέδριο μας θα διατυπώσει την ιδεολογική Διακήρυξη του νέου φορέα, την Προγραμματική μας Πρόταση σ’ όλους τους τομείς και θα διαμορφώσει τους κανόνες για μια σύγχρονη πολιτική δομή, με μια νέα αντίληψη στην σχέση μας με τους πολίτες, που θα διατυπωθούν στο Καταστατικό μας.

Τέλος θα αναδείξει τα όργανα για την Δημοκρατική λειτουργία του νέου φορέα.

Προχωράμε στην συγκρότηση Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου που θα αναλάβει την προετοιμασία όλων των διαδικασιών.

ΣΧΟΛΙΑ (15)

Μανος

Η παράταξη μας στις 19 Νοεμβρίου αυτοκτόνησε η Φωφη είναι τραγικό να ηγείται απλά δεν μπορεί,ο Παπανδρέου είναι καμένος και δεν θα μπορούμε να χτυπήσουμε τον ΣΥΡΙΖΑ διότι μόλις σηκώσουμε κεφάλι θα του κουνήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το μαντίλι με τα χρέη του πασοκ και τέλος.Ειναι αδιανόητο όλο αυτό και δείχνει ότι δεν υπάρχει πια το ισχυρό ένστικτο της επιβίωσης προηγούμενων δεκαετιών.Ειμαι από αυτούς που ψήφισαν Καμίνη και μετά Ανδρουλακη αξιόλογοι και οι δυο αλλά δυστυχώς δεν τα κατάφεραν.Ευχομαι να βγω λάθος αλλά γύρω μου βλέπω τις σκέψεις των φίλων μου

Μ.ΠΑΣΟΚ

ΤΟ ΑΝ ΑΥΤΟΚΤΟΝΗΣΕ Η ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ Ο ΕΚΛΕΚΤΟΣ ΣΟΥ ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΓΙΝΕ ΚΙΟΛΑΣ.ΜΕ ΤΟ ΜΥΑΛΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΚΟΥΒΑΛΑΤΕ ΤΙ ΝΑ ΠΩ ? ΕΜΕΙΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΒΛΕΠΑΜΕ ΑΡΧΗΓΟΥΣ ΑΛΛΑ ΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ.ΓΙΑ ΦΑΝΤΑΣΟΥ ΝΑ ΤΟ ΕΛΕΓΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΑΥΤΟΙ>?

κίνημα αλλαγής

και τρίχες κατσαρές

βασιλης

το πασοκ ειναι εδω ενωμενο δυνατο

Μ.ΠΑΣΟΚ

Η ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΝΕΩΝ ΤΣΟΛΑΚΟΓΛΟΥ.ΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ.ΟΣΟΙ ΠΑΝΕ ΝΑ ΚΑΤΑΝΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΕΝΑ ΝΕΚΡΟ ΣΤΟΙΧΕΙΟ ΔΙΧΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΘΑ ΑΠΟΤΥΧΟΥΝ.

!

χαχαχα μόλις που γεμίζουν ταξί! Θα πήγανε για σουβλάκια μετά!!! Ρε πώς καταντάνε μερικοί... Από δήμαρχοι κλητήρες!!!

I.K NEW YORK

ΟΛΟΙ ΦΥΓΑΝΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΚΑΝΑΝΕ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΚΟΜΜΑΤΑ.ΤΩΡΑ ΞΑΝΑΜΑΖΕΥΤΗΚΑΝ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΩΣΟΥΝΕ ΠΑΛΙ

κατεχομενα πατησια

τα ρεταλια οι σοσιαΛΗΣΤΕ ετοιμαζονται να παρουν την κουταλα......

mitsos

ΕΙναι να τους λυπατε κανεις, τρεις κι ο κουκος , τσίου τσίου το παπακι του ΓΑΠ, μας καταστρέψατε βρεεεεεεεεεεεεεεεεεεεε

Aristophanes

1) Το ΠΑΣΟΚ το ψήφιζε το 40% - 48% της κοινωνίας για πολλά χρόνια. 2) Ανέβασε το κατά κεφαλήν εισόδημα του Έλληνα από 4.500 (1979) ευρώ σε 21.500 ευρώ (2010). 3) Άφησε έργα που δεν είχαν γίνει ποτέ (αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος, Αττική οδό, Γέφυρα Ρίου, Μετρό, Προαστιακό, Εγνατία, Εθνικές οδούς, Σχολεία, Νοσοκομεία, Πανεπιστήμια, λιμάνια, κλπ) 4) Έδωσε μισθούς και συντάξεις που δεν είχαν δει ποτέ τους οι Έλληνες. 5) Χρησιμοποίησε κονδύλια της ΕΕ για υποδομές στον τουρισμό, τους αγρότες, τους κτηνοτρόφους, τους ψαράδες κλπ. Αν βάλεις αυτά στη ζυγαριά απ' την άλλη μεριά βάλε τα γνωστά ψεύδη περί καταστροφής και θα δεις πως γέρνει προς τα παραπάνω θετικά η ζυγαριά. Πολύ μάλιστα.

Παρης

Απο το ονομα που έβαλες φτάνει να καταλάβουμε ποσό αστείος είσαι σε ολα αυτά που γράφεις ποιο ειναι το αποτέλεσμα;

ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ

ΚΑΙ ΕΑΝ ΞΑΝΑΓΕΝΝΗΘΩΜΕΝ ΞΑΝΑΠΑΛΙ ΠΑΣΟΚ.

Aristophanes

...τόσα ξέρεις για τον Αριστοφάνη τόσα λες. Καθόλου αστείος δεν ήταν. Στις κωμωδίες του, με τον τρόπο του έλεγε όλες τις αλήθειες...

Άγγελος

Ας δούμε που απέτυχε η κυβέρνηση Παπανδρέου. 1. Απέτυχε να μειώσει την κατώτερη σύνταξη από τα 486 ευρώ στα 392.7, (Χαϊκάλης). 2. Απέτυχε να μειώσει τις συντάξεις κάτω των 1000 ευρώ. 3. Απέτυχε να καταργήσει το ΕΚΑΣ. 4. Απέτυχε να αυξήσει την εισφορά υγείας κατά 2% στις κύριες συντάξεις και κατά 6% στις επικουρικές. 5. Απέτυχε να περικόψει τις συντάξεις κατά 18% και να εξανεμίσει τις επικουρικές. 6. Απέτυχε να μειώσει το αφορολόγητο από τα 12000 ευρώ στα 5800. 7. Απέτυχε να παραδώσει τον δημόσιο πλούτο για 100 χρόνια στους δανειστές. 8. Απέτυχε να αλυσοδέσει την Ελλάδα με πλεονάσματα 2.5% μέχρι το 2060. 9. Απέτυχε στην αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος αλά Κατρούγκαλος. 10. Απέτυχε στο ξεπούλημα της ΔΕΗ και της ΕΥΔΑΠ. 11. Απέτυχε να αυξήσει την συμμετοχή των ασφαλισμένων στα φάρμακα, από 0% και 10% στο 25%. 12. Απέτυχε διότι διεκδικήθηκε και χτίστηκε από το μηδέν ο Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Στήριξης που εξασφάλισε τα πρώτα 110 δις , σώζοντας την χώρα από την χρεωκοπία. 13. Απέτυχε διότι περιορίσθηκε ο Δημόσιος Τομέας, με την κατάργηση/συγχώνευση 77 φορέων του Δημοσίου. 14. Απέτυχε διότι εκδίωξε από την αμαρτωλή ΕΡΤ τα τρωκτικά των 300000 ευρώ,( αναζητήστε την σχετική λίστα). 15. Απέτυχε διότι με την απογραφή εντόπισε δεκάδες χιλιάδες παράνομες συντάξεις. 16. Απέτυχε διότι καθιερώθηκε ο θεσμός του εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος και δημιουργήθηκε η Αρχή καταπολέμησης του μαύρου χρήματος. 17. Απέτυχε διότι κατήργησε τους μεσάζοντες και τις μίζες με νόμο, που σήμερα παραβιάζεται. 18. Απέτυχε διότι εφαρμόσθηκε η ανοιχτή διαδικασία για την στελέχωση θέσεων ευθύνης στο Δημόσιο (open gov) για να πάψει η αντιμετώπιση του ως λάφυρο από την Κυβέρνηση, (Όρα Καρανίκα). 19.Απέτυχε παταγωδώς διότι νομοθέτησε για την προστασία της πρώτης κατοικίας με τον νόμο Κατσέλη, πίσω από τον οποίο πάει να κρυφτεί η κυβέρνηση των Συριζανεληστών. Όπως και να τον ονομάζουν είναι νόμος της κυβέρνησης του Γεωργίου Ανδρέα Παπανδρέου. Μετά από αυτόν τον νόμο έρχεται ο αρμαγεδών. 20. Απέτυχε να αυξήσει τον ΦΠΑ στα νησιά. 21. Απέτυχε να συρρικνώσει το δικαίωμα στην απεργία. 22. Απέτυχε να αυξήσει, τον ειδικό φόρο κατανάλωσης πετρελαίου θέρμανσης, από τα 60 ευρώ το χιλιόλιτρο στα 280 ευρώ.

αλλος ανοιγει μαγαζι

κ αλλος κομα!!!

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

tzanak-tsi1

«Απλώνει» τον κοινοβουλευτικό χρόνο ο ΣΥΡΙΖΑ στον δρόμο για τις κάλπες, χωρίς να έχει διευκρινιστεί ως τώρα ο χρόνος ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών - Συνεδριάζει στις 10.30, το πρωί η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό το πρωθυπουργό

fofi-gennimata-ena

Αυστηρό τελεσίγραφο από την Φώφη Γεννηματά σε όσους ψηφίσουν - Η σιωπή Θεοχαρόπουλου, οι πληροφορίες για δήλωση Παπανδρέου και η φλυαρία Κρεμαστινού σήμαναν συναγερμό στη Χαριλάου Τρικούπη