Γεννηματά από Μάνδρα: Λόγια χωρίς ουσία από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό

Γεννηματά από Μάνδρα: Λόγια χωρίς ουσία από την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό

Η επικεφαλής της ΔΗΣΥ είχε συνάντηση με τη δήμαρχο της πόλης, Ιωάννα Κριεκούκη και στη συνέχεια πραγματοποίησε περιοδεία στην περιοχή

«Είμαστε σήμερα εδώ γιατί θέλουμε να δηλώσουμε ότι εμείς δεν ξεχνάμε. Δεν θα αφήσουμε να σβήσουν τα φώτα της δημοσιότητας γύρω από που συνέβη στη Μάνδρα» τόνισε στις δηλώσεις της η κυρία Γεννηματά.

«Είμαστε στο πλευρό και των ανθρώπων και του δήμου με κάθε τρόπο, με κάθε μέσο που εμείς διαθέτουμε. Είτε είναι υλικό, είτε είναι πολιτικό, μέσα από την πίεση που μπορούμε να ασκήσουμε από τον κοινοβουλευτικό έλεγχο απέναντι στη κυβέρνηση» προσέθεσε και άσκησε κριτική στην κυβέρνηση:

«Ακούσαμε τον πρωθυπουργό και τους συνεργάτες του τις προηγούμενες μέρες να λένε πάλι λόγια πολλά. Αλλά ουσία δεν υπάρχει. Υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση, υπάρχει γραφειοκρατία, δεν υπάρχει πραγματική στήριξη του δήμου, δεν είπαν λέξη για τη χειμερία νάρκη στην οποία είχε πέσει η πολιτική προστασία, δεν είπαν λέξη για τα έργα που δεν έγιναν μετά από τις πυρκαγιές και βέβαια δεν είπαν λέξη για τις ευθύνες τους για τη μεγάλη καθυστέρηση των αντιπλημμυρικών έργων, ενώ είχαν και έτοιμες μελέτες και χρήματα για να μπορέσουν να την υλοποιήσουν».

«Αυτή τη στιγμή πρέπει να προχωρήσουν άμεσα τα αντιπλημμυρικά έργα, αλλά και ενδιάμεσα μέτρα που πρέπει να παρθούν έτσι ώστε να μην είναι ανοχύρωτη πόλη η Μάνδρα απέναντι σε μια νέα φυσική καταστροφή γιατί ο χειμώνας είναι μπροστά» επισήμανε.

«Πρέπει να στηριχθούν οι κάτοικοι χωρίς άλλη πια καθυστέρηση και γραφειοκρατία και οικονομικά και με την οικοσκευή. Θα το παρακολουθούμε στενά. Θα είμαστε στο πλευρό σας» διαβεβαίωσε τους κατοίκους η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Η κυβέρνηση πρέπει άμεσα να δημιουργήσει μια ομάδα στήριξης του δήμου και των ανθρώπων, δεν μπορεί να σας εγκαταλείπει στην τύχη σας, δεν είναι δουλειά του δήμου να αντιμετωπίσει αυτή τη μεγάλη καταστροφή μοναχός του, και βέβαια οι κάτοικοι εδώ, πέρα από τον δήμο δικαιούνται το σεβασμό και όχι τον εμπαιγμό. Όχι άλλες φρούδες ελπίδες, όχι άλλα μεγάλα λόγια. Πράξεις από την κυβέρνηση τώρα και εμείς αυστηρά θα παρακολουθούμε κάθε βήμα» κατέληξε στις δηλώσεις της. Η Φώφη  Γεννηματά συνοδευόταν από τους: Γιώργο Καμίνη (Δήμαρχος Αθηναίων),  Γιάννη  Σγουρό  (πρώην Περιφερειάρχη Αττικής), Σταυρούλα Δήμου (πρώην Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Αττικής),   Εύη Χριστοφιλοπούλου και Γιάννη Μανιάτη (βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης), Μιχάλη Χρυσοχοϊδη πρώην Υπουργό και Βουλευτή ΠΑΣΟΚ, Νάντια Γιαννακοπούλου (Αναπληρώτρια Εκπρόσωπος Τύπου ΠΑΣΟΚ), Γιώργο Μπουλμπασάκο (Εκπρόσωπος της ΔΗΜΑΡ), Αντώνη Βγότζα και τα  μέλη Τομέων ΠΑΣΟΚ, Σπύρο  Βρεττό,  Μαρία Δημητρακοπούλου και Αποστόλη Ψωμά.


Η δήλωση του Γιώργου Καμίνη:

«Παρά την έκτακτη κατάσταση που αντιμετωπίζει ο δήμος Μάνδρας, δεν μπορεί να ενισχύσει το δυναμικό του, ούτε στο ελάχιστο. Αυτό δείχνει ένα χρόνιο πρόβλημα. Από κει και πέρα ειναι ορατές οι ευθύνες όλων και οι σημαντικές παθογένειες της δημόσιας διοίκησης. Απο πλευράς τοπικής αυτοδιοίκησης ανέλαβα πρωτοβουλία συντονισμού με τους δημάρχους της Αττικής. Θα κανουμε ό,τι μπορούμε για να βοηθήσουμε το δήμο της Μάνδρας και τους κατοίκους του». 
 

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΡΟΣΘΗΚΗ ΣΧΟΛΙΟΥ
Απομένουν χαρακτήρες
* Υποχρεωτικά πεδία

Δείτε Επίσης

olympia

Μετά την ανάρτηση του υπουργού Άμυνας στο twitter που άναψε φωτιά καθώς υιοθετούσε τις καταγγελίες της αντιπολίτευσης των Σκοπίων site που απηχεί τις απόψεις του χαρακτηρίζει διάτρητη την ψηφοφορία

5