Πενιχρά τα έως τώρα αποτελέσματα της προανακριτικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Πενιχρά τα έως τώρα αποτελέσματα της προανακριτικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου

Οι επίμαχες καταθέσεις σε λογαριασμούς του στην HSBC της Ελβετίας, έχουν γίνει ένα χρόνο πριν την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων, συνεπώς - όπως υποστηρίζουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -  δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα του «ξεπλύματος»  

Πενιχρά τα έως τώρα αποτελέσματα της προανακριτικής για τον Γιάννο Παπαντωνίου
Σε αναζήτησή "ύποπτης" ροής χρήματος κατα την επίμαχη περίοδο που ο κ Γιάννος Παπαντωνίου ήταν υπουργός Εθνικης Άμυνας εξακολουθεί να βρίσκεται η προανακριτική επιτροπή της Βουλής καθώς έως σήμερα τα μέλη της δεν έχουν συλλέξει αξιόλογα στοιχεία.  

Αντιθέτως, η άποψη περί αναρμοδιότητας της επιτροπής να ελέγξει την υπόθεση αποκτά όλο και περισσότερους οπαδούς μετά και  από την εξέταση των τριών καταδικαστικών αποφάσεων σχετικά με το Πόθεν Έσχες του κ. Παπαντωνίου. Ειδικότερα, οι επίμαχες καταθέσεις σε λογαριασμούς του στην HSBC της Ελβετίας, έχουν γίνει ένα χρόνο πριν την ανάληψη των υπουργικών του καθηκόντων, συνεπώς - όπως υποστηρίζουν και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ -  δεν μπορεί να στοιχειοθετηθεί το αδίκημα του «ξεπλύματος» σχετιζόμενο με τα εξοπλιστικά προγράμματα, που διερευνά η Επιτροπή.  

Κλείσιμο
Πάντως, η πλειοψηφία της επιτροπής αναμένει επιπρόσθετα έγγραφα από τη Δικαιοσύνη που ενδεχομένως να ανατρέψουν την έως τώρα εικόνα.  

Ωστόσο, εάν έως το τέλος Μαΐου δεν υπάρξουν αποδείξεις που να τεκμηριώνουν το αδίκημα της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα σε χρόνο που ο κ. Παπαντωνίου κατείχε το υπουργικό αξίωμα, τότε η επιτροπή θα κλείσει τις εργασίες της με ένα λιτό πόρισμα. 

Να σημειωθεί πως μετά  το πέρας της σημερινής συνεδρίασης η Επιτροπή εξέδωσε την ακόλουθη λιτή ανακοίνωση: 

«Σε εκτέλεση των αποφάσεων της συνεδρίασης της 24η Απριλίου  2017, ζητήθηκαν και απεστάλησαν στην Επιτροπή   τρεις  δικαστικές αποφάσεις: 

α) η με αριθμό 618/2015 του Εφετείου Αθηνών, β) η με αριθμό 859/2016 του Εφετείου Αθηνών και η με αριθμό 679/2017 του Τριμελούς Εφετείου Αθηνών.

Οι αποφάσεις αυτές  αξιολογήθηκαν από την Επιτροπή και αποφασίστηκε να ζητηθούν συγκεκριμένα αναγνωστέα έγγραφα που μνημονεύονται στις αποφάσεις αυτές.  Επίσης η Επιτροπή εμμένει στην αρχική της απόφαση να ζητήσει κι άλλα έγγραφα, τα οποία μέχρι σήμερα δεν έχουν αποσταλεί».  

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης