ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει Πρόεδρος στην 3η ψηφοφορία

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει Πρόεδρος στην 3η ψηφοφορία

Συνεδρίασε η Πολιτική Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ: Δεν υπάρχει περίπτωση να βγει Πρόεδρος στην 3η ψηφοφορία
Στην εκτίμηση ότι δεν υπάρχει το παραμικρό πλέον περιθώριο εκλογής Προέδρου Δημοκρατίας από τη σημερινή Βουλή κάνει η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ, που συνεδρίασε εκτάκτως λίγο μετά την ολοκλήρωση και της  δεύτερης ψηφοφορίας στη Βουλή.

Η ηγετική ομάδα του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης συνήλθε κυρίως για να συζητήσει το πώς θα αντιμετωπίσει το κόμμα το αναμενόμενο νέο κύμα χοντροκομμένης, όπως ειπώθηκε, κινδυνολογίας από την κυβέρνηση. Μάλιστα εκτιμήθηκε ότι στην κυβερνητική αυτή απελπισμένη επιχείρηση, θα πρωταγωνιστήσει ο ίδιος ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς.

Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί ότι δεν υπάρχει πια το περιθώριο να διεμβολιστούν από την κυβέρνηση η ΔΗΜΑΡ – ειδικά μετά την οριστική συμφωνία με τον Φώτη Κουβέλη – και οι Ανεξάρτητοι Έλληνες και άρα δεν είναι δυνατόν να βρεθούν οι 12 βουλευτές που υπολείπονται για την προεδρική εκλογή. Η δυνατότητα της κυβέρνησης είναι να βρει δύο – τρεις βουλευτές, κυρίως ανεξάρτητους, πιστεύουν στην Κουμουνδούρου, που εκτιμούν ότι δεν είναι δυνατόν να επιστρατευτεί η Χρυσή Αυγή για να εκλεγεί Πρόεδρος, όπως κυκλοφορεί τα τελευταία 24ωρα.

Όσο για την αναμενόμενη κίνηση από τον Αντώνη Σαμαρά ενόψει της τελικής τρίτης ψηφοφορίας θεωρούν ότι δεν θα έχει κάποια ιδιαίτερη τύχη, τουναντίον θα επιτείνουν την εικόνα ηττοπάθειας και πανικού του Μεγάρου Μαξίμου.

Υπό αυτό το πρίσμα ετοιμάζονται δύο κινήσεις αμέσως μετά την τρίτη ψηφοφορία: Η συνεδρίαση της κεντρικής επιτροπής του κόμματος που θα συζητήσει την προεκλογική στρατηγική και τις συμμαχίες και η συνάντηση του Αλέξη Τσίπρα με τον Φώτη Κουβέλη για να προσδιοριστεί το πλαίσιο της εκλογικής τους σύμπλευσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης