Επιστολή Μεϊμαράκη στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ

Επιστολή Μεϊμαράκη στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ

«Η Βουλή ούτε βιάζεται, ούτε καθυστερεί» απαντά ο πρόεδρος της Βουλής στις ανακρίτριες

Επιστολή Μεϊμαράκη στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της ΧΑ
Επιστολή-απάντηση στις ανακρίτριες που χειρίζονται την υπόθεση της Χρυσής Αυγής έστειλε ο πρόεδρος της Βουλής Ευάγγελος Μεϊμαράκης με την οποία εξηγεί ότι οι κοινοβουλευτικές διαδικασίες έχουν χρόνους που ρυθμίζονται από το Σύνταγμα και τον Κανονισμό Λειτουργίας του Σώματος.

Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες, οι ανακρίτριες είχαν αποστείλει έγγραφο-αίτημα για επίσπευση των διαδικασιών που αφορούν στα αιτήματα άρσης ασυλίας βουλευτών της ΧΑ. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Μεϊμαράκης επισημαίνει ότι η Βουλή ούτε βιάζεται, ούτε καθυστερεί, ενώ δεν παραλείπει να τονίσει τα κοινοβουλευτικά στάδια που προβλέπει η σχετική διαδικασία άρσης ασυλίας. Τέλος, επισημαίνει ότι το αίτημά τους δεν στηρίζεται σε μία απλή δικογραφία, αλλά σε στοιχεία και συμπεράσματα 850 σελίδων.

Κλείσιμο
Η επιστολή
Αναλυτικά η απαντητική επιστολή του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ευάγγελου Μεϊμαράκη στις ανακρίτριες Κλάπα - Χριστοδουλέα Ιωάννα και Δημητροπούλου-Ανδρεάδου Μαρία: 

«Κ.κ. Ανακρίτριες,
Σε συνέχεια της από 16.4.2014 επιστολής σας, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω ότι η Βουλή των Ελλήνων και τα όργανα αυτής εξετάζουν το οικείο αίτημα χορηγήσεως ή μη αδείας για την άσκηση ποινικής δίωξης και την απαγγελία κατηγορίας κατά βουλευτών, σύμφωνα με το Σύνταγμα και τον Κανονισμό της Βουλής και την αρμόζουσα αντικειμενικότητα, ευθύνη και κοινοβουλευτική δεοντολογία.

Όπως γνωρίζετε, το αίτημα αφορά σε μεγάλο αριθμό βουλευτών, η δε κοινοβουλευτική διαδικασία αποτελείται από πλείονα στάδια, στα οποία περιλαμβάνεται η ενημέρωση των εμπλεκόμενων βουλευτών, η γνωμοδοτική παρεμβολή κοινοβουλευτικής επιτροπής, η οποία σημειωτέον χρειάστηκε να προβεί σε ακρόαση βουλευτών εκτός του χώρου του Κοινοβουλίου, κλπ. Η εξέταση του ζητήματος ενώπιον της Ολομέλειας, για ένα έκαστο των βουλευτών, αποτελεί το τελευταίο στάδιο αυτής της διαδικασίας.

Ήδη η Ολομέλεια έχει αποφανθεί και χορήγησε την αιτηθείσα άδεια δίωξης κατά το άρθρο 62 του Συντάγματος για τους βουλευτές Μιχαήλ Αρβανίτη - Αβράμη, Ηλία Κασιδιάρη, Ελένη Ζαρούλια, Νικόλαο Κούζηλο και Δημήτριο Κουκούτση, κατά τη συνεδρίαση ΡΙΘ’/2.4.2014,  γεγονός το οποίο και επισήμως σας γνωρίζω με την παρούσα. Στη συνέχεια μεσολάβησε, κατά πάγια πρακτική, με απόφαση της Ολομέλειας διακοπή των εργασιών του Σώματος για τις εορτές του Πάσχα -η οποία σημειωτέον αναστέλλει την προθεσμία αποφάνσεως της Βουλής-, ενώ είθισται να επέρχεται διακοπή εργασιών και την περίοδο πριν από τη διεξαγωγή ευρωεκλογών ή εκλογών για την τοπική αυτοδιοίκηση. Αυτονόητο είναι ότι η Βουλή προχωρεί και ολοκληρώνει τη διαδικασία και για τους υπόλοιπους βουλευτές και θα σας γνωρίζω την έκβαση της διαδικασίας για έκαστη περίπτωση. 
Ευάγγελος - Βασίλειος Ι. Μεϊμαράκης».

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης