Φ. Κουβέλης: Ψηφίζουμε «παρών» για την διαπραγμάτευση

Φ. Κουβέλης: Ψηφίζουμε «παρών» για την διαπραγμάτευση

«Είναι  μόνη υπεύθυνη στάση και δεν αποτελεί υπεκφυγή», είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ και πρόσθεσε ότι «η πρόταση δυσπιστίας αποδυναμώνει την διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης» και  «στην παρούσα φάση δεν επιτρέπονται τακτικισμοί»

Φ. Κουβέλης:  Ψηφίζουμε «παρών» για την διαπραγμάτευση
Κριτική ίσων αποστάσεων προς κυβέρνηση και αξιωματική αντιπολίτευση άσκησε ο κ. Φώτης Κουβέλης αναγνωρίζοντας ωστόσο ότι «στην παρούσα φάση η κυβέρνηση διαπραγματεύεται με τους δανειστές και δεν επιτρέπονται τακτικισμοί. Γι αυτό και θα ψηφίσουμε “Παρών”».

Ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ, μιλώντας στην Βουλή στο πλαίσιο της συζήτησης της πρότασης δυσπιστίας που κατέθεσε ο ΣΥΡΙΖΑ κατά της κυβέρνησης εξήγησε ότι το κόμμα του επέλεξε να ψηφίσει «παρών» γιατί «γιατί είναι  μόνη υπεύθυνη στάση και δεν αποτελεί υπεκφυγή. Παρών όπως είμαστε παρών στα προβλήματα και στην προσπάθεια για έξοδο από την λύση να αλλάξει η πολιτική».

Κλείσιμο
Σημείωσε ότι «συγκρουστήκαμε με την κυβέρνησης για την ΕΡΤ όχι μόνο για τον αριθμό των εργαζομένων αλλά και για το λουκέτο  και τις μαύρες οθόνες… Ήρθαμε ρήξη με οριζόντιες λογικές» και πρόσθεσε «από πού και ως που υπάρχει ο εκβιασμός του πρώτου κόμματος; Αυτό δεν είναι κυβέρνηση συνεργασίας αλλά εκβιασμός του πρώτου κόμματος… διαφωνούμε με την κυβερνητική πολιτική…».

Απευθυνόμενος προς το ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι «η πρόταση δυσπιστίας αποδυναμώνει την διαπραγματευτική ικανότητα της κυβέρνησης» προσθέτοντας ότι «πρέπει να διαπραγματευτεί η κυβέρνηση να μην επιδεινωθεί η κατάσταση… Να αλλάξουν τα μέτρα που είναι αναποτελεσματικά και κοινωνικά επώδυνα. Δεν επιθυμούμε λήψη νέων μέτρων και δεν επενδύουμε στην καταστροφή χώρας είμαστε μέρος του πολύμορφου  αγώνα για αλλαγή πολιτικής». 

Συνέχισε την κριτική προς τον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας «πολιτική σταθερότητα σημαίνει να υποστηρίζεις όσα λες  εντός και εκτός Ελλάδας και να μην αντιμετωπίζεις τους Έλληνες ως εκλογική πελατεία και να μιλάς ανάλογα με την γεωγραφική σου θέση».

Μίλησε, ακόμη, για «σουρεαλιστικό διπολισμό ξεκομμένο από τις αγωνίες των Ελλήνων… Η πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ευνοεί την θέση της ΝΔ. Οι βουλευτές της πλειοψηφίας ανησυχούν η κίνηση του  ΣΥΡΙΖΑ είναι έξω από τα κρίσιμα δεδομένα της εποχής που είναι οι συζητήσεις με τρόικα και το ενδεχόμενο λήψης νέων επώδυνων μέτρων» 

«Ο ΣΥΡΙΖΑ σε νέα μέτρα τι κοινοβουλευτικά όπλα θα έχει; Ο ΣΥΡΙΖΑ επιλέγει να εξαντλήσει την δυνατότητα για επικοινωνιακούς λόγους, κάνει κίνηση τακτικισμού. Πλανώνται όμως  όσοι πιστεύουν ότι με τετοια ψευδεπίγραφα διλλήματα θα αναγκάσουν όσους διαφωνούν με την κυβερνητική  πολιτική να στοιχηθούν πισω από τις γραμμές τους», σημείωσε.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης