Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Μητσοτάκη - «Κλείδωσε» η συνάντησή τους στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους

Ελληνοτουρκικά: Ο Ερντογάν συνεχάρη τον Μητσοτάκη - «Κλείδωσε» η συνάντησή τους στη Σύνοδο του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους

Η Σύνοδος είναι προγραμματισμένη για τις 11-12 Ιουλίου

mitsotakis-erdogan
Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης είχε το απόγευμα της Δευτέρας τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, o οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί για την ανάληψη των καθηκόντων του.

Όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου που εξέδωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, ο κ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρος της Τουρκίας συμφώνησαν να συναντηθούν στη Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ, που θα πραγματοποιηθεί στο Βίλνιους της Λιθουανίας στις 11 και 12 Ιουλίου.

Η συνάντηση αυτή των δύο ηγετών θα είναι η πρώτη από τον Μάρτιο του 2022 και το γεύμα τους στην Κωνσταντινούπολη. Έκτοτε, οι σχέσεις των δύο πλευρών μπήκαν στον «πάγο», καθώς η Τουρκία εξέφραζε ενόχληση για τα εξοπλιστικά προγράμματα της Ελλάδας.

Η «διπλωματία των σεισμών», ωστόσο, μετά τα φονικά 7,8 Ρίχτερ στις 6 του περασμένου Φεβρουαρίου στην Τουρκία, έφερε τις δύο χώρες πιο κοντά, ενώ ακολούθησαν διπλωματικές ενέργειες για την εξομάλυνση των σχέσεων των δύο πλευρών, με το βλέμμα και στις εκλογικές αναμετρήσεις της 14ης Μαΐου στη γείτονα και, μια εβδομάδα αργότερα, στη χώρα μας.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, πάντως, έχει δηλώσει πρόσφατα ότι σκοπεύει να θέσει στον Κυριάκο Μητσοτάκη το ζήτημα των ελληνικών εξοπλισμών, ενώ από την πλευρά του ο πρωθυπουργός έχει διαμηνύσει στην Άγκυρα ότι... δεν της πέφτει λόγος για την αμυντική θωράκιση της χώρας μας, καλώντας παράλληλα την τουρκική ηγεσία να εγκαταλείψει τη ρητορική περί «Γαλάζιας Πατρίδας».

Η ανακοίνωση της τουρκικής προεδρίας

Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Κλείσιμο
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν συνεχάρη τον κ. Μητσοτάκη για την επιτυχία που σημείωσε στις βουλευτικές εκλογές και ευχήθηκε η νέα θητεία να είναι ευοίωνη για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας επισημάνθηκε ότι το γεγονός ότι εργάζονται ισχυρές κυβερνήσεις και στις δύο χώρες, οι οποίες έχουν ανανεώσει την εμπιστοσύνη των λαών τους, αποτελεί ευκαιρία για το μέλλον των διμερών σχέσεων.



Ειδήσεις σήμερα:

Αυτή είναι η νέα κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη - Δείτε όλα τα ονόματα

Εκλογές 2023: Έληξε το θρίλερ σε Α' Αθήνας, Β' Πειραιά, ανατροπή στην Δυτική Αττική - Ποιοι μένουν εκτός Βουλής και ποιοι μπαίνουν

Χαλκιδική: Η λαβή Χάιμλιχ της 16χρονης έσωσε το παιδί που πνιγόταν από αγγούρι - «Όλοι μπορούν να το κάνουν»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης