Τάκης Θεοδωρικάκος για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Όποιοι και αν είναι οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

Τάκης Θεοδωρικάκος για την «Κιβωτό του Κόσμου»: Όποιοι και αν είναι οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη

«Πρώτο μέλημα η προστασία της ψυχής των παιδιών» - Τι είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη σε σημερινή συνέντευξή του

theodorikakos
Για τις καταγγελίες που έχουν προκαλέσει αίσθηση και αφορούν στην κακοποίηση παιδιών στη δομή φιλοξενίας «Κιβωτός του Κόσμου», τοποθετήθηκε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

 «Όποιοι και αν είναι οι δράστες θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη», διεμήνυσε ο υπουργός. 

Οι καταγγελίες που έχουν έρθει στο φως σχετικά με περιστατικά ξυλοδαρμού και κακοποίησης ανηλίκων σε δομές της «Κιβωτού του Κόσμου» έχουν συγκλονίσει το Πανελλήνιο, με τον υπουργό να δηλώνει ότι «κανείς δεν είναι υπεράνω του νόμου. Όποιοι κι αν είναι οι φερόμενοι δράστες, εφόσον υπάρχει εγκληματική δραστηριότητα, θα οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη. Το σάπιο πρέπει να αποκαλύπτεται και να προχωράμε παρακάτω. Όσο κι αν σοκαριζόμαστε είναι προτιμότερη η αλήθεια». 

Σε ερώτηση για το μέλλον των παιδιών που φιλοξενούνται στις δομές, απάντησε: 

«Ολοκληρη η κοινωνία και η κυβέρνηση έχουν συνδράμει για αυτή την προσπάθεια. Πρώτο μέλημα είναι η προστασία της ψυχής των παιδιών».

Ερωτηθείς για τις αλλαγές στην ΕΥΠ και τα δημοσιεύματα για τις υποκλοπές, ο κ. Θεοδωρικάκος μίλησε για τερατολογία και στάθηκε στην ανάγκη να διαχωριστεί η αλήθεια από την επιχείρηση κατασυκοφάντησης του Πρωθυπουργού και της ΝΔ. «Αν έχουν στοιχεία να τα δώσουν στη Δικαιοσύνη, αλλιώς ας σωπάσουν, να μην δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου» σημείωσε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, σχετικά με τις «δήθεν λίστες παρακολουθήσεων».

Κλείσιμο
Ο κ. Θεοδωρικάκος επισήμανε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε κατηγορήσει την κυβέρνηση και για την υπόθεση των μεταναστών σε νησίδα του Έβρου, που αποδείχτηκε ψέματα. «Ντροπή, ας ζητήσουν συγνώμη, έστω από τους συνοριοφύλακες, ο κ. Τσίπρας οφείλει μία συγνώμη» ανέφερε ο Υπουργός και απάντησε στις τουρκικές επιθέσεις: «Ο κ. Ερντογάν πρέπει να αναγνωρίσει την αλήθεια, να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο, έλεος με τα ψέματα για στρατόπεδα τρομοκρατών στο Λαύριο, η Ελλάδα είναι ισχυρή και οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι».

Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του Υπουργού Προστασίας του Πολίτη:

Η έρευνα για την υπόθεση την Κιβωτό του Κοσμού θα φτάσει μέχρι το τέλος

Όπως συνέβη και σε όλες τις προηγούμενες περιπτώσεις, υπενθυμίζω την τραγική και απάνθρωπη σεξουαλική κακοποίηση του 12χρονου κοριτσιού στον Κολωνό, όπως συνέβη και με έναν πασίγνωστο συγγραφέα, ο οποίος συνελήφθη και βρίσκεται στη φυλακή για χρήση παιδοφιλικού- πορνογραφικού υλικού, όπως συνέβη και με την υπόθεση της κοπέλας στο Παλαιό Φάληρο που βιάστηκε από έναν εγκληματία αλβανικής καταγωγής, το ίδιο συμβαίνει και εδώ. Κανένας δεν είναι υπεράνω του νόμου. Όποιος και αν είναι. Δεν υπάρχουν πολίτες ανώτερης και κατώτερης βαθμίδας. Η έρευνα και γι’ αυτή την υπόθεση οφείλουμε να φτάσει μέχρι το τέλος. Υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις Εισαγγελικές Αρχές, υπάρχει απόλυτη εμπιστοσύνη στους αστυνομικούς μας που συνδράμουν το έργο των δικαστικών Αρχών. Η αλήθεια θα λάμψει και αν υπάρχουν εγκληματικές πράξεις, όποιοι και αν είναι οι φερόμενοι δράστες θα οδηγηθούν στην Δικαιοσύνη.

Είναι προτιμότερη η αλήθεια αν θέλουμε τα επόμενα βήματα μπροστά να είναι στέρεα

Το θέμα αντιμετωπίζεται με πολύ μεγάλη ευαισθησία γιατί αφορά παιδιά. Αφορά παιδιά τα οποία δοκιμάζονται, είναι από οικογένειες οι οποίες στην πραγματικότητα δεν υπάρχουν. Έχουν βρεθεί από τα εφηβικά τους, απ’ τα παιδικά και εφηβικά χρόνια σε Γολγοθά και οφείλουμε όλοι να βοηθήσουμε και να στηρίξουμε. Οφείλουν να στηρίξουν οι Περιφέρειες, οι οποίες έχουν την ευθύνη παρακολούθησης τέτοιου είδους Ιδρυμάτων καθώς και όλος ο Κυβερνητικός μηχανισμός σχετικά τη στήριξη αυτών των παιδιών. Πιστεύω ότι κυρίως πρέπει να έχουμε εμπιστοσύνη σε αυτούς που είναι ταγμένοι να αποκαλύπτουν την αλήθεια, διότι όταν υπάρχει κάτι σάπιο είναι προτιμότερο να αποκαλύπτεται. Να γίνεται κάθαρση και να προχωράμε μπροστά με έναν πιο αξιόπιστο και σταθερό τρόπο. Πιστεύω ότι αυτό οφείλουμε να αφήσουμε για τις επόμενες γενιές ως παρακαταθήκη και γι’ αυτό όσο και αν σοκαριζόμαστε, όσο κι αν γκρεμίζονται πράγματα μέσα μας, είναι προτιμότερη η αλήθεια αν θέλουμε τα επόμενα βήματα μπροστά να είναι στέρεα.

Χωρίς καμία αμφιβολία, αυτές οι δομές είναι συγκροτημένες με στόχο να συνδράμουν τα παιδιά και ολόκληρη η κοινωνία αλλά και οι μεγάλοι τομείς του Κράτους έχουν βοηθήσει σ’ αυτήν την προσπάθεια. Συνεπώς θα πρέπει να είναι πρώτο μέλημα η προστασία της ψυχής και της ακεραιότητας αυτών των παιδιών από όλους τους φορείς.

Τερατολογία με τις λίστες- Η κυβέρνηση έδειξε αντανακλαστικά στο θέμα των παρακολουθήσεων

Ένα θέμα είναι η αλήθεια και ένα θέμα είναι η τερατολογία. Πριν από μερικούς μήνες ήρθε στην επιφάνεια, καταγγέλθηκε και επιβεβαιώθηκε και η Κυβέρνηση πήρε τις ευθύνες τις στο υψηλότερο σημείο, ότι είχε υπάρξει παρακολούθηση του αρχηγού του ΠΑΣΟΚ του κυρίου Νίκου Ανδρουλάκη. Η Κυβέρνηση έδειξε πολύ σημαντικά αντανακλαστικά.

Ο ίδιος ο Πρωθυπουργός παρενέβη, και έτσι σήμερα έχουμε τη νομοθετική πρωτοβουλία της Κυβέρνησης, με την οποία γίνονται σημαντικές αλλαγές εκσυγχρονισμού, ανασυγκρότησης και διαφάνειας στην Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών προκειμένου να υπάρχουν όλες οι ασφαλιστικές δικλίδες και να μην παρουσιάζονται προβλήματα.

Θα πρέπει όλοι να αποδεχθούμε και επ’ αυτού δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρξει σοβαρή αντίρρηση, ότι η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών είναι απαραίτητη, έχει συνδράμει σε κρίσιμες στιγμές – μία από αυτές ήταν και η αντιμετώπιση της ασύμμετρης απειλής στον Έβρο τον Φεβρουάριο και τον Μάρτιο του 2020 – , είναι μία κρίσιμη και απαραίτητη υπηρεσία η οποία όμως πρέπει να λειτουργεί με θεμιτό, με δημοκρατικό, με σχετικά διαφανή τρόπο, όσο το επιτρέπουν τα καθήκοντά της, προκειμένου να μην υπάρχει παραβίαση βασικών, δημοκρατικών, συνταγματικών, ατομικών δικαιωμάτων. Καθιερώθηκε αμέσως ο δεύτερος Εισαγγελέας και με τη ρύθμιση που κάνουμε σε ότι αφορά το ενδεχόμενο παρακολούθησης πολιτικών προσώπων, προστίθεται και η έγκριση του Πρόεδρου του Κοινοβουλίου. Επομένως υπάρχει ένα πακέτο μέτρων που μας πηγαίνουν μπροστά και δίνουν σοβαρές εγγυήσεις και διασφαλίσεις…. Δεν πιστεύω ότι για την συντριπτική πλειονότητα των πολιτών υπάρχει στην σκέψη τους ότι κάποιος τους παρακολουθεί. Δεν το πιστεύω αυτό το πράγμα. Ξεκάθαρες κουβέντες, τώρα το πότε έγινε η παρέμβαση, οι παρεμβάσεις έγιναν.

Δεν βλέπω στοιχεία

Από αυτά που βλέπω, στοιχεία δεν βλέπω. Όμως υπάρχει δικαστική έρευνα σε εξέλιξη. Συνεπώς αν κάποιος έχει στοιχεία ας τα πάει εκεί τα στοιχεία. Διαφορετικά έχουμε κάθε δικαίωμα να πούμε, και το λέμε δεν σας κρύβω, ότι εδώ υπάρχει μία επιχείρηση κατασυκοφάντησης του Πρωθυπουργού, της Κυβέρνησης και της Νέας Δημοκρατίας, η οποία είναι συστηματική και σχεδιασμένη, ξεκίνησε από το καλοκαίρι.

Σας θυμίζω ότι εδώ βρισκόμασταν τον Αύγουστο, όταν μας είπαν ότι είμαστε και προδότες και δολοφόνοι για την περίφημη νησίδα στον Έβρο, απεδείχθη ότι ήταν όλα ψέματα, στην συνέχεια πήγαμε στην υπόθεση που αποκάλυψε και εξιχνίασε η Ελληνική Αστυνομία, του 12χρονου παιδιού, που η αξιωματική αντιπολίτευση μας είπε ότι ήμασταν παιδόφιλοι και παιδοβιαστές ως παράταξη, ενώ το Κράτος και η πολιτεία και η Αστυνομία έκανε την δουλειά με υποδειγματικό τρόπο. Μετά όταν καθαρίσαμε τη φοιτητική εστία από τους ναρκέμπορους που την είχαν κάνει εγκληματικό ορμητήριο, μας είπαν ότι ασκούμε αστυνομική βία στα παιδιά που ξυπνήσαμε 6 η ώρα το πρωί, δεν είναι σοβαρά πράγματα αυτά. Αντίστοιχη βλέπω ότι είναι η ποιότητα των στοιχείων και των επιχειρημάτων για τις λίστες παρακολουθήσεων.

Άλλωστε είδα ότι ο κύριος Μαντζουράνης, ο οποίος είναι και στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, παραδέχθηκε ότι για την υπόθεση NOVARTIS δεν υπήρχαν στοιχεία, δεν υπήρχε τίποτα σοβαρό. Δεν δίστασαν όμως τότε να κρεμάσουν 10 ανθρώπους στα μανταλάκια. Τώρα κάνουν πάλι το ίδιο πράγμα χωρίς στοιχεία. Εάν έχουν στοιχεία να τα πάνε στους εισαγγελείς που κάνουν τη δικαστική έρευνα. Διαφορετικά να σωπάσουν και ας κοιτάξουν να βρουν κάτι σοβαρό και θετικό να πουν στον ελληνικό λαό γιατί η κοινωνία αντιμετωπίζει μεγάλες προκλήσεις, αντιμετωπίζει σοβαρά θέματα τα οποία η Κυβέρνηση αντιμετωπίζει αποτελεσματικά και με σχέδιο.

Ας κοιτάξει η Αξιωματική αντιπολίτευση αν έχει να πει κάτι εναλλακτικό να μιλήσει για αυτά και όχι για τερατολογίες οι οποίες ξεπερνούν κάθε λογική. Διάβαζα χθες ότι το PREDATOR λέει έσωσε την οικογένεια του Υπουργού Ψηφιακής Πολιτικής του κυρίου Πιερρακάκη στο Μάτι. Κινδύνεψε η οικογένεια του ανθρώπου και τότε ποιος ήταν Κυβέρνηση; Ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν Κυβέρνηση, δεν ήταν η Νέα Δημοκρατία στην Κυβέρνηση. Τι τερατολογίες είναι αυτές;

Και για αυτά βρήκαν να κατηγορήσουν τον Πρωθυπουργό; Πρέπει να σταθούν λίγο με σοβαρότητα και ευθύνη στα πράγματα. Αν έχουν στοιχεία ας τα πάνε στη δικαστή έρευνα, διαφορετικά ας σταματήσει αυτό το γαϊτανάκι το οποίο δηλητηριάζει την πολιτική ζωή του τόπου και δεν έχει και κανένα νόημα. Και δεν πρόκειται να τους κάνει και καλό, μην έχουν καμία αμφιβολία.

Και απεδείχθη η μεγαλύτερη σκευωρία όλων των εποχών, κρέμασαν πρώην Πρωθυπουργούς, τραπεζίτη της κεντρικής τράπεζας, αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης, Υπουργούς, ανθρώπους οι οποίοι δεν είχαν κανενός είδους ποινική ευθύνη για αυτή την υπόθεση και δεν βγήκαν ποτέ να ζητήσουν μία συγγνώμη. Δεν υπάρχει αυτή η λέξη στο λεξιλόγιό τους. Δεν υπάρχει τίποτα.

Ο κ. Τσίπρας οφείλει να δείξει έμπρακτα σεβασμό στους συνοριοφύλακες

Ο κ. Τσίπρας ο οποίος έχει διατελέσει και Πρωθυπουργός της Χώρας θα έπρεπε να δείχνει έμπρακτα το σεβασμό του τουλάχιστον σε μερικούς θεσμούς. Από αυτή την εκπομπή του είχα απαιτήσει, επιτρέψτε μου, να ζητήσει συγγνώμη έστω από τους συνοριοφύλακες και από τους στρατιώτες μας στον Έβρο, τους οποίους είχε περάσει και εκείνους γενεές δεκατέσσερις για την υπόθεση της νησίδας που υποτίθεται ήταν σε ελληνικό έδαφος. Ντροπή επιτέλους.

Ας συμπεριφέρονται πιο σοβαρά και με ευθύνη γιατί δεν υπάρχει περιθώριο, κύριε Αυτιά, για τέτοιες ανευθυνότητες, ξέρετε γιατί; Γιατί όποτε στην πατρίδα μας ζήσαμε τεχνικούς διχασμούς και τέτοιους είδους δηλητήριο στην πολιτική ζωή, καιροφυλακτούσαν οι ηγεσίες των γειτόνων μας στην Τουρκία για να δημιουργήσουν πολύ μεγάλα προβλήματα στη Χώρα. Και επειδή τα προβλήματα και οι προκλήσεις συνεχίζονται και είναι εδώ, και ο κύριος Ερντογάν δεν φαίνεται να σταματά αυτές τις προκλήσεις και πιστεύω ότι υπάρχει λόγος που ζητάμε αυτά, ας κοιτάξουν όλοι οι Έλληνες.

Ο Ερντογάν δεν θέλει απέναντι τον Μητσοτάκη

Ο Ερντογάν έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν του αρέσει να είναι ο Κυριάκος Μητσοτάκης πρωθυπουργός της Ελλάδας γιατί η χώρα αναβαθμίστηκε στρατηγικά και έχει πλέον άλλο ρόλο.

Η Αλεξανδρούπολη είναι το κρίσιμο σημείο που έχει μετατραπεί σε ενεργειακό κέντρο για ολόκληρη την Ευρώπη και σε στρατηγικό κέντρο για ολόκληρη τη Δυτική συμμαχία.

Ταυτόχρονα η ανακοίνωση ότι η Ελλάδα ξεκινά έρευνες για τους υδρογονάνθρακες και επίκειται μέσα στο 2023 να ξεκινήσει αυτή η σπουδαία υπόθεση, φέρνει τον κύριο Ερντογάν σε ακόμα δυσκολότερο σημείο.

Και τρίτο διαπιστώνοντας ότι στον Έβρο υπάρχει ένα τοίχος, υπάρχει ένας φράχτης αδιαπέραστος και είναι και το υλικό, τεχνητό εμπόδιο αλλά κυρίως είναι οι Έλληνες συνοριοφύλακες και ο Ελληνικός Στρατός μαζί με τους Ακρίτες μας στον Έβρο που εφαρμόζουν όλοι μαζί το σχέδιο Ακρίτας και κάνουν αδύνατο και αδιαπέραστο αυτό το τοίχος για οποιονδήποτε θελήσει να μπει παράνομα στην Ελλάδα.

Να σταματήσει την κατασυκοφάντηση της Ελλάδας

Ο κύριος Ερντογάν πρέπει να αναγνωρίσει την αλήθεια, πρέπει να σεβαστεί το Διεθνές Δίκαιο και πρέπει να σταματήσει την κατασυκοφάντηση της Ελλάδας. Πρόσφατα είχαμε την αποτρόπαια τρομοκρατική πράξη στην Κωνσταντινούπολη, πήγαν να την φορτώσουν ότι εύκολα θα φύγουν τρομοκράτες να έρθουν στην Ελλάδα, πήγαν να το συνδέσουν με το Λαύριο.

Στο Λαύριο, υπάρχουν δύο, τρία γκρεμισμένα κτίρια τα οποία με σεισμό 1,5 ρίχτερ θα πέσουν τελείως και αυτά υποτίθεται για την Τουρκική πλευρά ότι είναι άντρο τρομοκρατών γιατί υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι.

Έλεος με αυτά τα ψέματα, έλεος με αυτήν υπόθεση, οι Έλληνες είμαστε ενωμένοι παρά τις δυσκολίες αντιμετωπίζουμε το παρόν και το μέλλον με μεγάλη αυτοπεποίθηση και σιγουριά.


Θεοδωρικάκος για την παγκόσμια ημέρα κατά της κακοποίησης των παιδιών: «Κανείς να μην τους χαλάσει το παιχνίδι»

Πριν από λίγες ώρες, έστειλε μήνυμα ενάντια στην κακοποίηση των παιδιών,   με ένα βίντεο που ανήρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του Twitter.

Συγκεκριμένα, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά της παιδικής κακοποίησης, ο κ. Θεοδωρικάκος ανάρτησε το βίντεο «Ας μην αφήσουμε κανέναν να τους χαλάσει το παιχνίδι».


Ειδήσεις σήμερα

Κιβωτός του Κόσμου: Τρεις καταγγελίες για ασέλγεια, τέσσερις για ξυλοδαρμό - Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες

Τουρκία: Επιδρομές με 12 νεκρούς στη Συρία, αντίποινα για την έκρηξη στην Κωνσταντινούπολη - Δείτε βίντεο

Είναι επίσημο, ο Μασκ επαναφέρει τον Τραμπ στο Twitter - «Ο λαός μίλησε»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης