Ο Μητσοτάκης βγαίνει μπροστά για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης

Ο Μητσοτάκης βγαίνει μπροστά για τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης

Εξετάζει να πάει αύριο, Τετάρτη, στη Βουλή, προκειμένου να υπεραμυνθεί και του πακέτου των μέτρων στήριξης, αλλά και των ρυθμίσεων για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ

mitsotakis_ypourgiko_simvoulio_art
Η επιστροφή του Κυριάκου Μητσοτάκη στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά την ολιγοήμερη καραντίνα του λόγω κορωνοϊού, συνοδεύτηκε από αρκετές εσωτερικές συσκέψεις, αλλά και προετοιμασία ενόψει του πυκνού προγράμματος που θα έχει ο πρωθυπουργός στις Βρυξέλλες την Πέμπτη και την Παρασκευή. Και αυτό γιατί, ειδικά την Πέμπτη, θα γίνουν back to back οι Σύνοδοι του ΝΑΤΟ, του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν να δίνει σε αυτές (πλην ΕΛΚ) το παρών.

Ο κ. Μητσοτάκης, όμως, δεν θέλει να αφήσει την αντιπολίτευση να "κάνει παιχνίδι" στο μέτωπο της ακρίβειας που αποτελεί αυτή τη στιγμή τη νούμερο 1 ανησυχία των πολιτών. Εξ ου και, σύμφωνα με τις πληροφορίες του protothema.gr, εξετάζει να πάει αύριο, Τετάρτη, στη Βουλή, προκειμένου να υπεραμυνθεί και του πακέτου των μέτρων στήριξης, αλλά και των ρυθμίσεων για τη μείωση του ΕΝΦΙΑ. Η απόφαση αυτή αναμένεται να "κλειδώσει" σήμερα, αν και ο κ. Μητσοτάκης θέλει να δώσει έμφαση στην οικονομική ατζέντα, προκειμένου να περάσει το μήνυμα ότι η κυβέρνηση βρίσκεται σταθερά στο πλευρό των πολιτών και αντιμετωπίζει όποια εξωγενή κρίση προκύψει. "Εξαντλούμε κάθε περιθώριο στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων με ρεαλιστικές και κοστολογημένες προτάσεις. Με προτάσεις εφαρμόσιμες, μακριά από απλοϊκές προσεγγίσεις που ακούγονται ευχάριστα στα αυτιά, αλλά εδράζονται είτε στην άγνοια, είτε στην ανευθυνότητα", υπογράμμισε προς τούτο χθες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου.

Παράλληλα, ο κ. Μητσοτάκης προετοιμάζεται και για τη μάχη των Βρυξελλών, σε συνεννόηση και με τους άλλους ηγέτες του Νότου, αλλά και πρωθυπουργούς άλλων χωρών, προκειμένου να υπάρξει μια πιο γενναία ευρωπαϊκή παρέμβαση για την αναχαίτιση του ενεργειακού κόστους. Στην κυβέρνηση δεν θέλουν οι Βρυξέλλες να κλωτσήσουν το τενεκεδάκι ως τη Σύνοδο του Μαϊου, καθώς τότε θα είναι πολύ αργά και φαίνεται ότι υπάρχουν αρκετές χώρες που συμμερίζονται αυτή τη συλλογιστική. Εις εξ αυτών που έχει στηρίξει, για παράδειγμα, τα όσα είπαν την Παρασκευή οι ηγέτες του Νότου είναι ο Πολωνός πρωθυπουργός Ματέους Μοραβιέτσκι. Ακόμα, πιθανότατα σήμερα το μεσημέρι, θα υπάρξει μια νέα προπαρασκευαστική τηλεδιάσκεψη ενόψει της Συνόδου Κορυφής υπό τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Σαρλ Μισέλ.

Εφόσον, πάντως, ο κ. Μητσοτάκης επιλέξει να παρέμβει εκ νέου στη δημόσια συζήτηση πριν τη Σύνοδο Κορυφής, εκτιμάται ότι θα βάλει εκ νέου φρένο στην εκλογολογία που έχει φουντώσει και την οποία ο ίδιος και χθες το πρωί στον "πρωινό καφέ" του Μαξίμου απέρριψε διαρρήδην ως παντελώς αβάσιμη. Η κυβέρνηση, παράλληλα, κλείνει τη συζήτηση και για τον εκλογικό νόμο σε αυτή τη φάση, πολλώ δε σε μια περίοδο που οι πολίτες έχουν εντελώς διαφορετικές προτεραιότητες.

Ειδήσεις σήμερα:

Δριμύ ψύχος και την Τρίτη, χιόνια στα βόρεια της Αττικής

Η Γαλλία παραδίδει 55 τόνους ανθρωπιστικής βοήθειας στην Ουκρανία - Δείτε βίντεο

Κατσαούνης και Ναυσικά κατά Ευρυδίκης στο Survivor: «Τα λεγόμενά της δεν έχουν λογική»
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης