Γεννηματά για εσωκομματικές: Ως αρχηγός θα διασφαλίσω την ενότητα της παράταξης

Γεννηματά για εσωκομματικές: Ως αρχηγός θα διασφαλίσω την ενότητα της παράταξης

Από την Ρόδο, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής αναφέρθηκε σε σειρά ζητημάτων όπως τα εθνικά αλλά και την κακοκαιρία που έπληξε την Βόρεια Εύβοια  - Απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου

unnamed-3

 Στην Ρόδο βρίσκεται η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, στο πλαίσιο της περιοδείας της για τις εσωκομματικές εκλογές του κόμματος τον Δεκέμβριο. Το μεσημέρι της Κυριακής, μίλησε σε εκδήλωση στο πάρκο του Ροδινιού και αναφέρθηκε στις προσεχείς εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος και σε ζητήματα πολιτικής επικαιρότητας.

Την κ. Γεννηματά προλόγισε ο πρώην δήμαρχος Ρόδου, Γιώργος Γιαννόπουλος.  Η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, κατά την ομιλία της, διαβεβαίωσε ότι ως αρχηγός την επομένη ημέρα των εκλογών θα διασφαλίσει την ενότητα και την συνέχεια της παράταξης.  Στρέφοντας τα πυρά της προς τους συνυποψήφιους της για την αρχηγία του κόμματος, είπε ότι «μιλάνε για ενότητα την επόμενη ημέρα, αλλά εννοούν κάτι άλλο» και απηύθυνε κάλεσμα προς όλους τους προοδευτικούς πολίτες για μαζική συμμετοχή στις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου, για την ανάδειξη αρχηγού, ενισχύοντας με τον τρόπο αυτό το Κίνημα Αλλαγής και την προσπάθεια να υπάρξει μια νέα αλλαγή στον τόπο.

unnamed-8

Αναφερόμενη στα εθνικά η κ. Γεννηματά, τόνισε ότι υπάρχει «έλλειμμα Εθνικής Στρατηγικής». Επέρριψε ευθύνες στον πρωθυπουργό, λέγοντας ότι «εδώ και δύο χρόνια ζητώ σύγκληση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών, για να μπορέσουμε να σχεδιάσουμε μία νέα Εθνική Στρατηγική για να αντιμετωπίσουμε τον αναθεωρητισμό της Τουρκίας και το αρνείται πεισματικά».


«Εμείς στηρίζουμε την ενίσχυση της αποτρεπτικής ικανότητας των Ενόπλων Δυνάμεων και της χώρας μας. Στηρίζουμε τις συμμαχίες μας, ιδιαίτερα με τη Γαλλία, που είναι παραδοσιακός σύμμαχος της χώρας - γι’ αυτό και ψηφίσαμε την συμφωνία, ήταν μία πατριωτική στάση. Όμως αυτά δεν αρκούν, αν δεν ενταχθούν σε μία συνολική στρατηγική. Αυτό είναι το έλλειμμα. Φάνηκε και μέσα στη συζήτηση στη Βουλή»

Όπως είπε η κ . Γεννηματά, «δεν προσφέρονται τα εθνικά θέματα για κοκορομαχίες και πολιτικές αντιπαραθέσεις, ρηχές και επιφανειακές. Οφείλουμε στον ελληνικό λαό να συνεννοηθούμε για τα εθνικά μας ζητήματα».

Μιλώντας για την κακοκαιρία που έπληξε τις περιοχές της Βόρειας Εύβοιας, σημείωσε ότι «πρέπει να τρέξουν πάρα πολύ γρήγορα τα αντιπλημμυρικά έργα και στην Εύβοια, αλλά και σε όλες τις πυρόπληκτες περιοχές».

Η κ. Γεννηματά, επισήμανε ότι «το μεγαλύτερο πρόβλημα αυτή τη στιγμή, που πλήττει τα νοικοκυριά, τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, τους αγρότες, σε ολόκληρη την Ελλάδα είναι η ακρίβεια. Η ακρίβεια για την οποία η κυβέρνηση μέχρι σήμερα παίρνει προσωρινά και ανεπαρκή μέτρα. Δεν φτάνουν. Χρειάζεται άμεσα να αυξηθεί ο κατώτερος μισθός στα 751 ευρώ, χρειάζονται έλεγχοι από τις αρμόδιες αρχές για να χτυπήσουμε την αισχροκέρδεια και χρειάζεται να μειώσουμε -πριν από όλα- τον ΦΠΑ στα τρόφιμα και τον φόρο κατανάλωσης στα καύσιμα, για να μπορέσουμε να στηρίξουμε τα νοικοκυριά».

«Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν ενδιαφέρεται για τους πολλούς, φτιάχνει μία Ελλάδα για λίγους. Η χώρα χρειάζεται μία νέα αλλαγή, που μόνο το Κίνημα Αλλαγής μπορεί να κάνει πράξη. Γι’ αυτό καλώ όλους τους προοδευτικούς πολίτες στις 5 Δεκέμβρη να ψηφίσουν για το Κίνημα Αλλαγής, να το δυναμώσουν, να το ενισχύσουν για να μπορέσουμε να κάνουμε πράξη τη νέα αλλαγή που έχει ανάγκη ο τόπος», κατέληξε η κ. Γεννηματά.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με πηγές, παρόντες στην εκδήλωση της προέδρου στην Ρόδο ήταν οι πρώην βουλευτές Κουσουρνας Στάθης , Σφυριου Κοσμάς, Μαχαιριδης Γιάννης, οι πρώην δήμαρχοι Γιαννόπουλος Γιώργος, Χατζηδιάκος Φώτης , ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Γληνός Μανώλης , η υποψήφια βουλευτής Φτακλακη Λιτσα, ο. Πρόεδρος του εργατικού κέντρου Ρόδου Εγγλέζος Παναγιώτης, οι περιφερειακοι συμβουλοι Παγκας Μίλτος, Σαρικας Μανώλης, Διακοσταματιου Σάββας, ο γραμματέας της ΝΕ νοτιάς Δωδεκανήσου Τριπης Νικος.



Ειδήσεις σήμερα

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ ανατρέπει τον μύθο για τη διάλυση των Beatles - «Ο Τζον την προκάλεσε»

Παρέμβαση Μενέντεζ για Nautical Geo: Οι ΗΠΑ να σταθούν στο πλευρό της Κύπρου

Τραγωδία στο Θέατρο Μπολσόι: Χορευτής σκοτώθηκε πάνω στη σκηνή κατά τη διάρκεια παράστασης - Δείτε βίντεο

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης