Βουλή - Μητσοτάκης: Να στηρίξουμε όλοι το κίνημα MeToo και να γυρίσουμε την πλάτη στους λασπολόγους

Βουλή - Μητσοτάκης: Να στηρίξουμε όλοι το κίνημα MeToo και να γυρίσουμε την πλάτη στους λασπολόγους

Επίθεση σε Τσίπρα: Πάρτε αποστάσεις από τη λάσπη, διαγράψτε κάποιον επιτέλους - Με επτά θεσμικές παρεμβάσεις απάντησε ο πρωθυπουργός στις χυδαίες αναρτήσεις

mitsotakis_tsipras_main
Η μετωπική αντιπαράθεση ανάμεσα στον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα για το ποιος εκ των δύο χρησιμοποιεί περισσότερο τη στρατιά των διαδικτυακών τρολ, η κυβερνητική στήριξη στο πρόσωπο της βαλλόμενης υπουργού Πολιτισμού Λίνας Μενδώνη, καθώς και η εξαγγελία θεσμικών μέτρων για την ενίσχυση του οπλοστασίου κατά των παρενοχλήσεων, κυριάρχησαν στη συζήτηση των πολιτικών αρχηγών στη Βουλή.

Κατά τη διάρκεια της τετράωρης κοινοβουλευτικής συνεδρίασης, ο κ. Μητσοτάκης εστίασε τα πυρά του σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, όπως οι βουλευτές Παύλος Πολάκης και Τάνια Ελευθεριάδου, καθώς και προσκείμενους στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανθρώπους των μέσων ενημέρωσης, όπως ο Κώστας Βαξεβάνης που ήταν μεταξύ εκείνων που στήριξαν αναρτήσεις μέσω των οποίων κατηγορήθηκε η κυβερνητική παράταξη και ο πρωθυπουργός ότι στηρίζουν κυκλώματα παιδεραστίας.

Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη


Από την πλευρά του ο κ. Τσίπρας αντιπαράθεσε επιθέσεις σε βάρος του από πρόσωπα που είναι κοντά ή ανήκουν στη Νέα Δημοκρατία, όπως ο βουλευτής Καβάλας Μακάριος Λαζαρίδης που χαρακτήρισε «κίναιδο» τον Άρη Βελουχιώτη, η γενική γραμματέας που έχει την ευθύνη για τα ασυνόδευτα ανήλικα Ειρήνη Αγαπηδάκη, η οποία έκανε υβριστικές αναρτήσεις εναντίον του, όπως και ο σημερινός εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Νίκος Ρωμανός.

Οι δύο πολιτικοί αρχηγοί προσπάθησαν να πάρουν αποστάσεις από τις ένθεν κακείθεν δηλητηριώδεις αναρτήσεις, πλην, όμως, δίστασαν να προχωρήσουν σε ευθεία καταδίκη ή να λάβουν μέτρα εναντίον των πρωταγωνιστών τους. Ο Πρωθυπουργός χαρακτήρισε «βαθιά προσβλητική» τη φράση του βουλευτή Λαζαρίδη και, όπως είπε τού ζήτησε να ανακαλέσει άμεσα, «όπως και έγινε». «Η κυβέρνηση αυτή τιμά τη ΛΟΑΤΚΙ κοινότητα», πρόσθεσε. Ωστόσο, για τις επιθέσεις της κ. Αγαπηδάκη, η οποία τώρα έχει μπει στο στόχαστρο του Παύλου Πολάκη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι έχουν γίνει όταν δεν είχε δημόσιο αξίωμα, ενώ θύμισε ακόμη πιο έντονες κατά του κ. Τσίπρα που είχε κάνει παλαιότερα ο νυν κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Ραγκούσης.

Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στα σχόλια του διαδικτύου, υποστηρίζοντας ότι «υπάρχει ένα τμήμα αρνητικό, το οποίο καταδικάζουμε. Αν δεν υπήρχε το θετικό του τμήμα δεν θα μπορούσαν όμως να αναδειχθούν άλλα ζητήματα. Από την κομπίνα του Σκόιλ Ελικίκου και τις μάσκες στα σχολεία αλλά και τα ατοπήματά σας σε Πάρνηθα και Ικαρία βγήκαν από το διαδίκτυο. «Αναφερθήκατε σε πληκτρολόγια, δεν υπάρχουν κύριε Τσίπρα μη επανδρωμένα πληκτρολόγια, κάποιοι βρίσκονται πίσω από αυτά, κάποιοι γράφουν», ανταπάντησε ο πρωθυπουργός, καλώντας τον αρχηγό του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει αν ο ίδιος και το κόμμα του κατηγορούν την κυβέρνηση ότι καλύπτει παιδεραστές ή ότι η ΝΔ διακινεί κύκλωμα ανηλίκων.

Ο Πρωθυπουργός αναφέρθηκε στη δημιουργία της γραμματείας, με επικεφαλής την κ. Αγαπηδάκη, η οποία, όπως είπε, έλυσε το θέμα με τα ασυνόδευτα προσφυγόπουλα. «Γι’ αυτή την κ. Αγαπηδάκη – συνέχισε ο πρωθυπουργός – ο κ. Πολάκης ανεβάζει ανάρτηση «Αγαπηδάκη το τρολάκι της ΝΔ». «Περιμένω αν μη τι άλλο αυτή τη συμπεριφορά να την καταδικάσετε απερίφραστα και κάποια στιγμή να διαγράψετε στέλεχός σας για αυτά τα οποία λέγονται», συνέχισε.

«Ίσως όμως αυτή να είναι η διαφορά μας» είπε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον Αλέξη Τσίπρα. «Εμείς έχουμε την κ. Αγαπηδάκη και εσείς τον κ. Πολάκη. Σας ρωτώ και πάλι και περιμένω καθαρές απαντήσεις. Αν σας εκφράζουν οι χυδαιότητες του κ. Βαξεβάνη ή μήπως προτιμάτε την «Αυγή». Αναρωτιέμαι πως τοποθετούνται και τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Απαντήστε ως πολιτικός σε ένα πολιτικό. Αν είστε με την επίσημη εφημερίδα σας, πως εξηγείτε ότι ο διευθυντής της μία ημέρα πριν έλεγε ότι υπάρχουν παιδεραστές που βρίσκονται στο περιβάλλον του πρωθυπουργού. Πόσα πρόσωπα έχει αλήθεια το επιτελείο σας;».

Κλείσιμο
Ομιλία Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του Δημοσίου Διαλόγου



«Είστε υπόλογος για τους βουλευτές σας. Να πάρετε θέση για αυτή τη λάσπη η οποία εκτοξεύεται προς μια ολόκληρη παράταξη που γεννήθηκε για να υπηρετεί την πατρίδα και όχι για να τη διασύρουν τα τρολ της Κουμουνδούρου» τόνισε, απευθυνόμενος στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε: «Επιλέξατε να επενδύσετε στην υπόθεση Λιγνάδη ποντάροντας σε ένα θέμα γνωρίζοντας καλά το λαϊκισμό που θα μεταμορφώσει τους γερμανοτσολιάδες του 2011 στους παιδεραστές του 2021».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε ότι θέλει να διαχωρίσει τη θέση του από όσα ανεύθυνα γράφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Διαφωνώ κατηγορηματικά με πολλά από όσα η ασυδοσία του πληκτρολόγιο σας καταλογίζει. Καταδικάζουμε την ασυδοσία, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως δεν είστε βαρύτατα εκτεθειμένος κ. Μητσοτάκη». Ανέφερε δε ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πράξει το αντίστοιχο, όταν στόχος ήταν οι πολιτικοί αντίπαλοί του.

Μάλιστα, τον κατηγόρησε ότι όταν ήταν αρχηγός της αντιπολίτευσης είχε μετατραπεί «σε μόνιμο αναμεταδότη εντός της Βουλής των επιχειρημάτων των τρολ του διαδικτύου». Και απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό διερωτήθηκε: «Από το δικό σας στόμα, που τώρα δοξολογεί τη ποιότητα των επιχειρημάτων, δεν βρήκε η απίστευτη συκοφαντία ότι ανταλλάξαμε τη Μακεδονία με τις συντάξεις; Από το δικό σας στόμα, που τώρα αγορεύει για την ποιότητα του δημοσίου διαλόγου, δεν ξεπήδησε η μεταφορά των δημοσιευμάτων του Μακελειού μέσα στο Κοινοβούλιο, και η απόπειρα ηθικού διασυρμού του νεκρού πατέρα μου- ως δήθεν συνεργάτη της χούντας;».

Ομιλία στη Βουλή για την ποιότητα της Δημοκρατίας και του δημοσίου διαλόγου


Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη ότι «έρχεται σήμερα να παραδώσει μαθήματα για την ποιότητα της δημοκρατίας, ενώ θα έπρεπε να μιλάμε για μαθήματα υποκρισίας», λέγοντας ότι είναι «ο πρωθυπουργός που εν ονόματι των θεσμών έχει προβεί στα μεγαλύτερα θεσμικά ατοπήματα». «Η πράξη λέει ότι είστε αλλεργικός στο διάλογο. Η πράξη λέει ότι μετατρέψατε εν ονόματι της πανδημίας τη Βουλή σε άβουλη», είπε, σχολιάζοντας ότι αν πράγματι θέλει διάλογο ας τολμήσει να συζητήσει με τους φορείς του χώρου του πολιτισμού «που έχουν ξεσηκωθεί με τη στάση σας».

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης επέμεινε στη θέση του να απομακρυνθεί από την κυβέρνηση η υπουργός Πολιτισμού. «Επιμένετε να στηρίζετε και να προστατεύετε την κ. Μενδώνη, παρά την κατακραυγή των ανθρώπων της τέχνης. Είναι βαθιά εκτεθειμένη για το σκάνδαλο Μενδώνη-Λιγνάδη. Δεν ακούτε τη βουή που έρχεται από 100άδες προσωπικότητες», ανέφερε. «Δεν ακούτε ή κάνετε πως δεν ακούτε την πάνδημη απαίτηση για αποπομπή της υπουργού σας. Και αποφασίζετε και διατάζετε να παραμείνει στη θέση της. Να στηριχτεί. Να ξεπλυθεί πολιτικά. Γιατί, όπως λέει το τελευταίο κεφάλαιο της προπαγάνδας σας, δεν έκανε παρά ένα μικρό επικοινωνιακό λάθος», πρόσθεσε.

«Αναρωτιέμαι λοιπόν μαζί με όλη την κοινή γνώμη γιατί τη στηρίζετε με τόσο πάθος; Υπάρχει κάποιο ένοχο μυστικό που δεν ξέρουμε; Εγώ πάντως δε μπορώ να πιστέψω ότι μια υπουργός μπορεί να εκβιάζει τον πρωθυπουργό. Και αυτό γιατί οι ευθύνες, είτε έτσι είτε αλλιώς, αντικειμενικά ανήκουν στον πρωθυπουργό», συνέχισε.

«Όσο και αν προσπαθείτε εδώ να μιλάτε για θεωρίες συγκάλυψης, εγώ θα σας πω ότι το ακριβώς ανάποδο συμβαίνει», απάντησε ο πρωθυπουργός. «Αποκάλυψη υπάρχει τώρα, δεν υπάρχει συγκάλυψη. Για ποια συγκάλυψη επιμένετε να μιλάτε; Και όταν αναφέρεστε εσείς και τα διάφορα -γιατί είχα την ευκαιρία να παρακολουθήσω λίγο και τον δημόσιο διάλογο κατά τη διάρκεια της συζήτησης- κομματικά σας φερέφωνα, ότι υπάρχει κάποιο «ένοχο μυστικό», μας είπατε υπάρχει ένα «ένοχο μυστικό» το οποίο συνδέει εμένα με την κα Μενδώνη, το οποίο δεν μου επιτρέπει για κάποιο λόγο -τον οποίο εσείς μόνο γνωρίζετε- να την αποπέμψω».

«Ποιο είναι αυτό το ένοχο μυστικό, δεν μας το λέτε κιόλας;», συνέχισε: «Για εξηγήστε μας. Αυτός είναι ο ορισμός της λάσπης, κ. Τσίπρα, να αφήνετε ένα ασαφές υπονοούμενο. Μια ομίχλη, μια θολούρα. “Κάτι συμβαίνει”, “κάτι υποψιάζομαι”, “κάτι νομίζω”, “κάτι άκουσα” αλλά δεν λέω τι είναι. Σας ρωτώ, λοιπόν, ευθέως: Ποιο είναι το “ένοχο μυστικό” το οποίο συνδέει εμένα με την κα Μενδώνη και δεν μου επιτρέπει να την αποπέμψω; Έχετε τη δυνατότητα λοιπόν στη δευτερολογία σας να απαντήσετε. Τι είναι αυτό; Με κρατάει η κυρία Μενδώνη από κάπου; Και αν με κρατάει από κάπου από πού με κρατάει;»

«Έτσι γεννιούνται οι τερατολογίες και οι θεωρίες συνωμοσίας στο διαδίκτυο, από κάποιες τέτοιες γενικές αναφορές», τόνισε ο πρωθυπουργός. “Ήταν φίλος σας ο κ. Λιγνάδης αλλά δεν πειράζει που ήταν φίλος σας, δεν θα έπρεπε να ξέρετε...”, μόνο που δεν ήταν φίλος μου αλλά εσείς το είπατε, δεν πειράζει κάτι μένει. Ρίξε, ρίξε, ρίξε, ρίξε κάτι θα μείνει», κατέληξε.

Ειδήσεις σήμερα: 
Lockdown: «Μένουμε μέσα» και τις πρώτες εβδομάδες του Μαρτίου - Έρχεται νέο πακέτο μέτρων

Λιγνάδης, Φιλιππίδης, Στραβοπόδης: Τι συνδέει τους τρεις ηθοποιούς που καταγγέλθηκαν για βιασμό

Λιγνάδης: Η ώρα της απολογίας - Πρώτα θα κριθεί η αίτηση ακυρότητας
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης